Görüş Bildir
Haberler
Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

ATKN
12.11.2016 - 17:14

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, memleketi Sakarya'da son yolculuğuna uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhammet Fatih Safitürk için Sakarya Valiliğinde tören düzenlendi. 

Buradaki törene Safitürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı.

Mardin Valisi Yaman, yaptığı konuşmada, meslek hayatındaki en zor konuşmalardan birini yaptığını söyledi. 

Şehit Safıtürk'ün değerli ve çok çalışkan biri olduğunu belirten Yaman, 'Yakışır bir şekilde hem kaymakamlık hem de belediye başkanlığını yürütüyordu. Herkesle beraberdi. Derik son 1 ay içerisinde çok büyük bir mesafe katetti. Terörle mücadelede en başta gelen meslektaşlarımızdan bir tanesiydi. PKK ile mücadelede çok önemli çalışmalar yapıyordu.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Safitürk, Kalaycı Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

'Muhammet Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız'

'Muhammet Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız'

Kaymakam Safitürk'ün cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz' dedi.

İdam cezası hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

'İdamla ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir. Parlamento da bu kararı verdikten sonra 'Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım' dedim ve bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu, devlete karşı işlenmiş bir suç değildir. Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olanda tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş. Bizi o ilgilendiriyor.'

Toplantı için gittiği Ankara'dayken yerleştirilen bomba, kaymakamlık binası içinden patlatılmış

Toplantı için gittiği Ankara'dayken yerleştirilen bomba, kaymakamlık binası içinden patlatılmış

Anadolu Ajansı'nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve Kaymakam Safitürk'ün şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının ardından Mardin ve Derik Cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince ilçe genelinde gerçekleştirilen operasyonda, bir zanlının daha yakalanmasıyla gözaltına alınan kişi sayısı 26'a yükseldi. 

Gözaltına alınan ve aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 26 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaymakam Safitürk'ün, saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığının belediyelere görevlendirilen mülki idare amirleri ile ilgili toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gittiği ve patlamanın olduğu gün dönerek göreve başladığı ve patlayıcının da Safitürk'ün il dışında bulunduğu sırada makam odasına tuzaklandığı öğrenildi.

Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada elde edilen deliller sonucu makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık binasının içinden infilak ettirildiği belirlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti...

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti...

1981 Sakarya doğumlu olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Derik Belediyesi'ne eylül ayında kayyum olarak atanmıştı.

10 Kasım'da kaymakamlığa el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan 3 kişiden biri olan Safitürk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
liberal demokrat

Belediyeye kayyum atanması bu kaymakamın öldürülmesine bahane olamaz. pkk kürtlerin sırtındaki kenedir. Kürtler haklarına kavuşmalı ayrıca pkkda ezilmelidir.

Yagiz Yildirim

Allah rahmet eylesin.

görüncek adam

Kaymakamı bilerek ölüme yollanmış.

Hector Hector

Bilerek ölüme nasıl yollanıyor? Vatan haini bomba patlatıyor ama suçlu başkası öyle mi?