Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Tutuklandı

Onedio Medya
11.11.2016 - 12:14 Son Güncelleme: 13.11.2016 - 01:08

Hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay 11 Kasım Cuma günü Almanya'dan Türkiye'ye döndü ve Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Atalay'ın tutuklanmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atalay 11 Kasım'da Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı

Atalay 11 Kasım'da Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı

Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu dâhil dokuz yazarı ve yöneticisi 'FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte bu örgütler adına suç işledikleri' iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay, 30 Ekim'de Tarık Akan'ı anma etkinliği için gittiği Almanya'dan 11 Kasım Cuma günü döneceğini açıklamıştı.

Cuma günü Türkiye'ye gelen Atalay havalimanında gözaltına alındı.

Atalay'ın emniyetteki savcılık sorgusu tamamlandı

Atalay'ın emniyetteki savcılık sorgusu tamamlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturmayı yürüten Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Murat İnam, Atalay'ın 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan tutuklanmasını talep etti. 

Atalay, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

9 kişi tutuklanmıştı

9 kişi tutuklanmıştı

Tutuklanan gazeteci ve yazarlar Silivri'ye gönderilmişti

'PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütleri adına suç işledikleri' iddiasıyla Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart, 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Hakimlik tutuklama gerekçesinde, 'Gazetenin, süreklilik arz eden terör örgütlerinin reklam ve propagandasını yaptığını' belirtmişti.

Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya serbest bırakılmıştı

Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya serbest bırakılmıştı

Yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya ise sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
30
26
15
12
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gökhan gök

Bu ne lan? Bu insanları hangi hapishaneye atıyorlar? Nerde o hapishaneler? Bu kadar insanı alan hapishane var mı? Hapishaneler ne alemde hapishaneleri bize g... Devamını Gör