Görüş Bildir
Kuşdili Dünya Kültür Mirasına Aday Olacak
Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde yöre halkı tarafından anlaşma dili olarak kullanılan 'kuşdili'nin, UNESCO 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası' adaylığı için dosya hazırlanıyor.
Bu Kitaplar Sizin İçin Yollara Düştü: Kitap Bankosu
Bir grup istatistik öğrencisinin Türkiye’nin okuma istatistiğini incelemesi ile hayata geçen Kitap Bankosu , 2012 yılından bu yana 6 bin öğrenciye ulaştı. Destek bulmak için pek çok hibe projesine başvuran ekip, ilk hibesini Türk Ulusal Ajansı’ndan alarak, minik bir minibüs kiraladı ve 8 hafta boyunca köy okullarına kitap götürmeyi başardı. Ekibin asıl destekçisi ise öğrencisi oldukları Gazi Üniversitesi ’nden geldi. Üniversitenin kendilerine tahsis ettiği atıl bir otobüsü gezici kütüphaneye çeviren gönüllüler, bu sayede Ankara’da 13 ilçede 20 okulda 6 bin öğrenciye 12 binden fazla kitap ulaştırmayı başardı.
Bir Tesadüf Sonucu Ortaya Çıkmış 15 Bayıldığımız Yiyecek ve İçecek
etiket
Bazen siz de durup dururken 'Acaba bu yemekleri kim bulmuş?' diye düşünüyor musunuz? Bize arada bir geliyor öyle fikirler. Mesela kimin aklına gelmiş çılbır yapmak, o yumurtayı lökkedenek suya dökmek? Kafamız karışınca biz de bir araştıralım dedik ve bir hata sonucu ortaya çıkmış, aslında öyle olmaması gereken yiyecekleri bulduk. Ya o hata yapılmasaydı halimiz nice olurdu diyeceğinize eminiz. Bizce demelisiniz. Başlıyoruz. Minik not: Bazılarına dair farklı rivayetler de mevcut tabii. Bildiklerinizi mutlaka bizle paylaşın :)
Reklam
Davutoğlu'ndan HDP'li Vekile Tepki: 'Bir İntihar Bombacısının Taziyesine Katılmak İhanettir'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısının taziyesine giden HDP milletvekiline tepki göstererek, 'Ne kaderimizle, ne kederimizle beraberler. O partinin yetkilileri bu konuda adım atacak mı bilmiyorum. Kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bunlar açıklama yapmak zorundalar' dedi ve ekledi: 'Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir.'
Reklam
Sadece Kardeş Olanların Anlayabileceği 8 Durum
Ben ailenin ilk göz ağrısıyım diyen abiler, ablalar. Ben evin en küçüğüm, en nazlısıyım diyen kardeşler. Evdeki rekabeti hiç bitmeyenler. Rekabetinizin en belirgin olduğu konuları sizin için işledik 😃
Reklam
IŞİD Davasında Savunma: 'Paranın Üstünde Niye Atatürk'ün Fotoğrafı Var?'
Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 96 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Davada savunmasını yapan 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk, 'Bakkaldan ekmek aldığımda niye paranın üstünde Atatürk'ün fotoğrafı var? Doğal olarak ben bir Müslümanım, putperest değilim. Bu rejimi de benimsemiyorum. Müslümanım' dedi.
TSK: Sur'da 1 Asker Şehit Oldu
Genelkurmay, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında PKK'lıların saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan bir askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve şehit olduğunu açıkladı.
Reklam
Bahçeli: 'Başkenti Bile Koruyamayan Bir Hükümetle Nereye Kadar Gidilebilecek?'
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkent Ankara'da ikinci bir kere bombalı saldırı yapılmasını 'ibret vesikası' olarak niteledi ve ekledi: 'Türkiye'de huzur ve emniyet kalmamıştır. Bu istihbarat, bu emniyet ne iş yapmaktadır, nerededir? Başkenti bile koruyamayan bir hükümetle nereye kadar gidilebilecektir?'
Reklam
'Türkiye, Suriye Meselesindeki Duruşuyla İnsanlığın Onurunu Kurtarmıştır'
Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki iç savaş ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamada, 'Türkiye olarak komşumuzda yaşanan bu drama sessiz kalamazdık. Türkiye bugün dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkedir. Türkiye, Suriye meselesindeki bu duruşuyla insanlığın onurunu kurtarmıştır' dedi ve ekledi: 'Bunları çıkar hesabıyla değil, insanlık gereği yapıyoruz. Bu Türkiye'nin kendi imkanlarıyla kaldırabileceği bir yük olmaktan çıkmıştır.'
Salih Dursun: 'Pişman Değilim'
Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösteren bordo-mavili oyuncu Salih Dursun, pişman olmadığını vurgulayarak, 'Bu asla planlanacak bir hareket değil. Kahraman olmak gibi bir derdim yok. Ne ceza gelir bilmiyorum. Savunma da yapmaya gerek yok' dedi.
Reklam