Görüş Bildir
Şeytan Sesi Diye Ortodoks Manastırında Cemaate Ne Dinlettiği Belirsiz Olan Papaz
Karadağ'da bir Sırp Ortodoks manastırında yaşanan olayda, rahip Arsenije Jovanovic cep telefonu ile kaydettiği bir şeytan çıkarma ayinindeki sesleri cemaate dinletti. Amacı ise yeterli sayıda şeytan çıkarma ayini düzenleyecek insan sayısının olmamasını vurgulayarak bu mesleğe/göreve farkındalık yaratmak. İçine şeytan girenlerin geçen sürede hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen rahip için en ilginci, 12 yıl boyunca içinde taşıdığı şeytandan kurtulan adamın aradaki süreyi hiç yaşamamış gibi hatırlamaması olmuş.
Ömer Çelik: 'YPG Büyük Devletlerle Oyun Oynuyor'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündemi değerlendirdi. Suriye'ye ilişkin son gelişmeleri değerlendiren Çelik 'YPG adlı terör örgütü, herkesin gözü önünde büyük devletlerle oyun oynayan bir şey içine giriyor' dedi.
TRT'nin 2 Yıllık Temizlik Masrafı: 21 Milyon 234 Bin Lira
Elektrik faturalarından yılda 800 milyon lira pay alan, günde 4 milyon liraya yakın harcamasıyla tepki çeken TRT'nin 2 yıllık temizlik işi için geçtiğimiz aylarda çıkılan ihalesini 21 milyon 234 bin lira teklif veren firma kazandı.
HDP'den Ahmet Hakan'a: 'Alçalmayı Tercih Edenlerin Kaypak Yolundan Hiçbir Zaman Yürümedik'
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısına yazılı açıklama ile yanıt veren HDP Merkez Yürütme Kurulu, 'Linç kampanyasına benzin dökenlerin bu tutumu da HDP’yi demokratik siyaset alanından uzaklaştıramayacaktır. Şiddeti, savaşı, ölmeyi ve öldürmeyi hiç bir zaman kutsamadık, teşvik etmedik, ama Allah’tan başka kimseden de korkmadık. Aldığı haksız tehditler ve uğradığı alçak saldırı sonrası dik durmak yerine korkmayı ve alçalmayı tercih edenlerin kaypak yolundan da hiç bir zaman yürümedik' dedi.
Reklam
Sokak Röportajları: Bize Bir Oscar Konuşması Yapar Mısınız?
Büyük gün yaklaşıyor! Oscar Ödülleri pazar akşamı sahiplerini bulacak. Yıllardır Oscar alamayan Leonardo muradına erecek mi, hangi ünlüler sunucu olacak, hangi film yılın en iyisi olacak? Peki kim sahnede nasıl bir teşekkür konuşması yapacak?
Reklam
Reklam
Apple Sonunda Siri'yi Mac'e Getiriyor
9to5 Mac'in yayınladığı yeni rapora göre, Apple, Siri'yi bu yılın sonlarında OS X masaüstü işletim sistemine getirmeyi planlıyor. Bu güncelleme 2016 sonbaharında Apple'ın yeni ürünlerini açıklayacağı toplantının bir parçası olacak.Siri'nin Mac'e geleceği hakkında bu duyduğumuz ilk dedikodu olmasa bile, bu sefer dedikodu Mark Gurman'dan geliyor ve Mark Gurman bu güne kadar Apple hakkında yapılan dedikodular aslında doğru bilgi vermesi ile meşhur. Raporların doğruluğunu kabul edersek, Apple bu ürün ile hava atmaya oldukça yakın görünüyor.Gunman'ın raporuna göre, Siri'nin Mac versiyonu Menü çubuğunda olacak. Siri simgesi ise Spotlight Arama Çubuğu'nun sağ tarafında duracak. Siri'ye tıklandığı zaman, Apple'ın iOS 9'da tanıttığı Siri görüntüsü gibi, şeffaf bir Siri ara yüzü açılacak.Siri'nin iOS versiyonunda olduğu gibi, ellerinizi kullanmadan 'Hey, Siri' kelimeleri ile Siri'yi sesinizle aktif hale getirebileceksiniz. Ses aktivasyon kelimeleri iPhone 6 ve 6S modellerinde çalışıyor ancak 6 modellerinde bu özelliğin çalışması için şarja takılı olması gerekiyor. iPhone 6 gibi, Mac'in de ses komutu ile çalışması için şarja takılı olması gerekecek. Siri aynı zamanda kendi kısa yol klavyesi ile gelecek.Apple Siri'yi Mac icin bu yazın sonunda duyurmayı planlıyor. Muhtemelen bu yenilikler, OS X'in son versiyonu ile birlikte, Apple'ın genelde son ürünleri ile şov yaptığı, Worldwide Developers Konferansı'nda duyurulacak.
Reklam
Reklam
İnternette Çılgın Atan Acayip Korkunç Saç Modeli
etiket
Aleona Starzhinskaia isimli saç stilistinin birkaç gün önce Facebook'ta paylaştığı video son günlerde internette adeta çılgın atarak yayılıyor. Kısa sürede viral olan videonun arkasından böylesine korkunç bir saç kesimi modelinin trend olması muhtemel gözle bakılıyor.
Chantal Akerman, 14. Filmmor'da!
Kadınların deneyimlerini, ürettiklerini ve hayallerini sinemayla, yine sinemada paylaşan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yl 14. yaşını kutluyor ve Kadın Dayanışması Yaşatır temasıyla yola çıkıyor. Bu yılın festival programında 30 dilden 70'i aşkın filmin seyircilerle buluşması planlanıyor.
Reklam