Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Konuştuğu Zonguldaklı Madenciler: 'Bu Kez İyi Bir Şeyle Gündeme Geldik'

etiket Türkiye'nin Konuştuğu Zonguldaklı Madenciler: 'Bu Kez İyi Bir Şeyle Gündeme Geldik'

Batuhan
25.09.2017 - 11:25 Son Güncelleme: 25.09.2017 - 16:45

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde kömür karası iş elbiseleriyle bindikeri halk otobüsünde 'Koltuklar kirlenmesin' diye ayakta yolculuk ederek Türkiye'nin gündemine oturan maden işçileri, 'Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Bu sefer iyi bir şey ile gündeme geldik. Bu da bizi mutlu etti' diye konuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Taşkömürü Kurumu, Karadon Müessese Müdürlüğü'ndeki maden ocağında çalışan 6 işçi, önceki gün iş çıkışında kullandıkları asansör arızalı olduğu için müesseseye bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü maden ocağından çıktı. 

Madenciler, Gelik'ten çalıştıkları Kilimli'deki müesseseye gitmek için halk otobüsüne bindi. Üzerlerinde yer altında çalıştıkları kömür karası iş elbiseleri bulunan işçiler, otobüs şoförü Ogün Bahar'ın ısrarına rağmen koltuklar kirlenmesin diye oturmayarak ayakta gitti.

Otobüsteki bir yolcunun çekip sosyal medyada paylaştığı, otobüsün güvenlik kamerasına da ayakta dururken yansıyan işçilerin davranışı bir anda herkesin takdirini kazandı.

İşçileri otobüse alarak koltuklarda oturmalarını isteyen şoförün onlardan ücret de almadığı ortaya çıktı.

İşçileri otobüse alarak koltuklarda oturmalarını isteyen şoförün onlardan ücret de almadığı ortaya çıktı.

Otobüste ayakta yolculuk yapan işçilerden 10 yıllık madenciler 38 yaşındaki Sabahattin Akkoç, 37 yaşındaki Turgay İnam, 31 yalındaki Gökhan Onur ve 36 yaşındaki Koray Karabacak, DHA'ya konuştu.

'Güzergahı olmamasına rağmen bizi müessese önüne kadar bıraktı'

'Güzergahı olmamasına rağmen bizi müessese önüne kadar bıraktı'

Madenci Sabahattin Akkoç şöyle konuştu:

'Yolda yürürken otobüs şoförü durdu bizi aldı. Şoför arkadaş 'Oturun' dedi. Ama biz oturmadık koltuklar kirlenmesin diye. Öyle yolculuk yaptık. O da gündem oldu. Biz bu kadarını tahmin etmiyorduk. Koltuklar kirlenmesin diye oturmadık. Otobüs şoförü ücret de almadı. Güzergahı olmamasına rağmen müessese önüne kadar bıraktı bizi. Görüntüleri görünce ben de çok duygulandım. Tepkiler çok iyiydi. Sosyal medya hep bizi konuştu. Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Bu sefer iyi bir şey ile gündeme geldik. Bu da bizi mutlu etti.'

'Üstümüz pis binebilir miyiz?'

'Üstümüz pis binebilir miyiz?'

Turgay İnam da aldıkları tepkilerden mutluluk duyduğunu anlattı:

'Otobüs şoförüne 'Üstümüz pis, binebilir miyiz?' dedik. O da 'Ne demek ağabey binin tabii ki' dedi. 'Biz de madenci çocuğuyuz' dedi. 'Ücret verelim' dedik kabul etmedi.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Madenciye verilen değeri görmek mutlu etti'

'Madenciye verilen değeri görmek mutlu etti'

Diğer işçiler Koray Karabacak ve Gökhan Onur ise otobüs şoförünün istikameti olmadığı halde kendilerini müessese önüne kadar bıraktığını, madenciye verilen değeri görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
930
410
101
8
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Hayır düşünceli olmak güzel de bunlara şaşıracak kadar yokluk çekmeye mi başladık yahu ?

layd hamdiye

insanlık daha bitmedi vee halen temiz yürekli insanlar var..haberi izlerken gözlerim dolmuştu..lütfen böyle insanlar çoğalsın diğer insanlıktan yoksun beyin... Devamını Gör

HAKAN MERİÇ

Madencilerimize de şöföre de helal olsun.