Ünlü komedyen Cem Yılmaz bugün yaptığı bir paylaşımla gelen yorumların verdiği rahatsızlıktan dolayı paylaşım yapmayı bıraktığını açıkladı ve bunu tavsiye etti.
Bilecik ve Erzurum'da üzerinde 'Hero' (kahraman) yazılı tişört giyen kişiler polisler tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Erzurum'un Yakutiye ilçesinde iki öğrenci 'Hero' yazılı tişörtü giydikleri gerekçesiyle ihbar edildi ve polisler tarafından gözaltına alındı. Bilecik'te ise yine bir öğrenci çarşıda dolaşırken aynı tişört sebebiyle gözaltına alındı.
İstanbul günün erken saatlerinden itibaren şiddetli bir yağışla karşı karşıya. Şiddetli yağış beraberinde şehrin hemen hemen her noktasında su taşkınlarını getirdi. Hal böyle olunca da mizahçılarımıza gün doğdu.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'cihat' kavramının artık imam hatip liselerinde fıkıh dersinde işleneceğini açıkladı. Cihat hakkında Kur'an-ı Kerim’de ayet bulunduğunu belirten Yılmaz, 'Dolayısıyla siz buna yok deseniz de yok olmuyor. O halde nedir doğrusu, çerçevesi, bizim bunu evlatlarımıza öğretmemiz lazım' dedi. Yılmaz ayrıca 15 Temmuz'un da yeni müfredatta yer aldığını duyurdu.
Avrupa'ya gitmek, en azından bir kere görmek herkesin arzusudur. İlk defa gitmeyi düşünüyorsanız veya planınızı çoktan yaptıysanız işte size birkaç ipucu.
İstanbul'daki yoğun yağış ve sel hayatı olumsuz etkiledi. Doğal olarak haber siteleri ve medyanın diğer kolları da bu durumu haberlerinde işledi. Star Gazetesi'nin sağlık sayfası ise öyle bir paylaşım yaptı ki tepkilerin odağı oldu.
İstanbul'da etkili olan kuvvetli sağanak yağmur sonrası yurdum insanı mizahını konuşturmuş yine. Bir adam aracından çıkarak oltasını yağmur sularına sallamış. 😁
Uluslarası Af Örgütü, Helsinki Yurttaşlar, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar Merkezi'nin 5 Temmuz'da Büyükada'daki bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, aralarında Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in de bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Avukatların verdiği bilgiye göre insan hakları savunucuları 'silahlı terör örgütü üyeliğiyle' suçlanıyordu. Dün mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 6'sı tutuklandı 4'ü serbest kaldı.
İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış sabah etkisini artırdı. Şu sıralarda da yağış çok şiddetli şekilde etkili olmaya devam ediyor. Yağışla birlikte fırtına da etkili oluyor. Bir çok yerde araçların mahsur kaldığı bilgisi veriliyor. Ayrıca İstanbul Valiliği İstanbullulara 'zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkmayın' çağrısında bulundu. İstanbul'u vuran sel ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bu bir afettir'dedi.Hal böyle olunca da sosyal medyadan yağan şiddeli yağmurla ilgili yorumlar gecikmedi...
Game of Thrones Karakterlerinin Yerli Karşılığı Olan 17 Türk kim olur diye düşünüp kısa bir fragman hazırladık. Küçük Emrah'tan Kıvanç Tatlıtuğ'a 17 ünlü isim bu videoda. Keyifli seyirler..
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tartışma yaratacak bir karara imza attı. Hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin davasında Valiliğin 8 üst düzey İBB yetkilisinin yargılanmasına müsaade etmeyen kararı Bölge İdare Mahkemesi'nce onaylandı. Aynı kararda 3 alt düzey memurun yargılanmasının önü açıldı. Dere ailesi karara öfkeli. Ailenin avukatı Murat Özveri, 'Alt düzeydeki 3 mühendisi sorumlu tutacaksın, aynı vakada aynı sorumluluk zincirinde olan diğerlerini ise tutmayacaksın. Bu insanın hukuka olan saygısını rencide eden bir tutum' dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirdi. Askıya çıkan yeni planda yapılan değişiklikle Anıtkabir çevresinde yapılaşmanın önünün açıldığı iddia edildi. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek, “Askıya çıkan plan değişikliğinde yeni yapılaşma öngörülüyor. Anıtkabir tüm ulusa ait anıtsal bir alandır, her ne amaçla olursa olsun, yapılaşmaya açılamaz” dedi.Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise düzenleme talebinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından mevcut lojmanlar için geldiği belirtildi.
Sadece Rusya'da olabilecek bir hali ilginç olay. Muhtemelen sirk hayvanı olan ayı, bindiği motorun üzerinden Rusya sokaklarında gezerken insanları selamladı.
Gelecekte ya da şimdi, yaşanabilmesi mümkün olabilecek bir paralel evreni size sunan kitaplardır bilim kurgu romanları. Size, aklınıza belki de hiç gelmeyecek konuları sunar. Belki de içinde yaşadığınız fakat farkına bile varmadığınız çağı gözünüzün önüne çarşaf gibi serer. Bazen geleceğe ışık tutar.Yazarların zekalarını, bir fener edasıyla sistemin karanlığına doğrulttuğu kitaplardır bunlar. Biz de sizler için; okurken soluk almayı bile unutabileceğiniz, en sevilen 16 bilim kurgu romanını listeledik.Afiyet olsun. :)
Gaziantep'in Suriye sınırına sıfır noktada bulunan dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olan Karkamış'ta Türk-İtalyan ekip tarafından gün ışığına çıkarılan 3 bin 700 yıllık testinin üzerindeki 'gülücük' emojisi dikkati çekiyor.
Jandarma Genel Komutanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımla, uzun süredir merakla beklenen Game of Thrones'un 7. sezonuna göndermede bulundu. Jandarma bandosu tarafından ünlü dizinin jenerik müziği seslendirilirken, 'Jandarma varsa herkes güvende!' mesajı paylaşıldı.
Konya'da tepki yağan Nasrettin Hoca heykeli, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı da kızdırdı. Başkan, 'Bu tip ucubelerin önüne geçilebilmesi için patent alacağız.' dedi.