Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'daki Yangın Felaketinin Tanıkları Anlatıyor: 'Denize Kaçanlar Bile Kurtulamadı'

etiket Yunanistan'daki Yangın Felaketinin Tanıkları Anlatıyor: 'Denize Kaçanlar Bile Kurtulamadı'

Batuhan
25.07.2018 - 10:43

Yunanistan’da başkent Atina yakınlarında önceki gün çıkan orman yangınlarda ölenlerin sayısı 79’ya yükselirken, kurtulanların anlatımları yangının insanların evinden çıkmasına bile imkan vermeyecek kadar hızlı yayıldığını ortaya koydu. Denize kaçanlar bile boğucu dumanı atlatmak amacıyla çok açılmak zorunda kaldıkları için canlarını kurtaramamış.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, facianın tanıkları ise yaşadıklarını dehşet anlarını anlattı...

"Yangının gücü ve sıcaklığı hayatta bir daha asla deneyimlemek istemeyeceğimiz bir şey"

"Yangının gücü ve sıcaklığı hayatta bir daha asla deneyimlemek istemeyeceğimiz bir şey"

Giannis Labropulos, yangın sırasında arabayla Patras’tan Atina’ya seyahat etmekte olduğunu belirterek şunları anlattı: “20 metreden daha uzağı göremiyorduk. Bir anda sıcağı hissetmeye başladık ve yangını gördük. Bunun yaşanıyor olamayacağını düşündüm. Çok korkmuştuk. Atlatıp atlayamayacağımızı bilmiyorduk. Başımıza ne geleceğini bilmiyorduk. Dallar ve yıkıntılar arabaya düşüyordu. Yangının gücü ve sıcaklığın yoğunluğu hayatta bir daha asla deneyimlemek istemeyeceğimiz bir şey.”

"Evden çıkmak için bile zaman yoktu"

"Evden çıkmak için bile zaman yoktu"

19 yaşındaki öğrenci Olivia Eksarçaku o anları “Çatılardan tek görebildiğimiz dumandı. Akropol’ün üzerinden dalga dalga büyüdüğünü gördük. Annemin yakın bir arkadaşı Voutsa bölgesindeki yazlık evini kaybetti. Yangın nedeniyle ölen iki kişi tanıyorum. Birisi evde öldü. Kadının evden ayrılmak için zamanı yoktu çünkü yangın çok hızlı yayılıyordu” diye anlattı.

"Denizde kaybolan çok kişi var"

"Denizde kaybolan çok kişi var"

Yangından kaçanların trajedilerine tanık olan İngiliz turist Catherine Hooper tanıklıklarını anlatıyor: “Yangının yayıldığı Pentelicus sıra dağlarının diğer tarafına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktayım. Burada dahi hava kekremsi. Yoğun bir duman Atina’nın üzerinde. Süpermarketler, su dolu kamyonlarla su dağıtıyor. Birçok itfaiye uçağı ve helikopteri üzerimizden uçtu, uçmaya devam ediyor. Yüzlerce kişi denize kaçtı ancak sıcak küller ve uçuşan yıkıntılar birçok kişiyi denizde açılmak zorunda bıraktı. Dalgalar yüksekti ve akıntı insanları Evia Adası’na doğru sürükledi. Bu sabah üç kadın ve bir çocuğun boğulduğunu duydum. Denize gidip kaybolan birçok kişi var. Denizdeki bazı insanlar kurtarılmadan önce dört saat boyunca denizdeydiler. Bu sabah 26 kişi bir tavernada ölü bulundu. Bir annenin kucağında çocuğuyla ölü bulunduğunu duydum.”

"İki kadın kollarımda can verdi"

"İki kadın kollarımda can verdi"

George Vokos ise yangının etkilediği Mati köyünden. İki kişinin kollarında öldüğünü, kendisinin ise şanslı olduğunu söylüyor: “Bu, devasa bir felaket. Tanrıya şükürler olsun ki ailem güvende. Güvenlik için denize doğru kaçtık. Yanan iki arabamı kaybettim. Evimin de yarısı yandı. Ancak iki kadın kollarımda can verdi.”

Sosyal medyadan da Yunanistan için destek mesajları verilmeye devam ediyor...

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seyithan.altın

Boş verin Türk'ü , Yunanı .. Hepimiz aynı toprağa gömülüyoruz . Buna sevinip mutlu olabiliyorsanız insan değilsiniz vesselam . Mevlana gelsin aklınıza : Ne o... Devamını Gör

Türk Mavisi

Haberin altındaki emoji olayını kaldırmanız iyi olmuş. Böyle haberlere gulen piçler görmek rahatsız edici.

Ülkü Deniz

Böyle bir durumda bile insanligini kaybetmeyen biz.. Ve böyle bi durumda bile halkini umursamayip yardimimizi rededden salak yunanlar. Olan masum canlara olu... Devamını Gör