Görüş Bildir
Bilim İnsanlarının Uydudan İzlediği Kartalı Hatay'da Vurdular
Almanya'dan uydu aracılığıyla izlenen orman kartalı, Afrika'dan Avrupa'ya göç ettiği sırada Hatay'da vuruldu. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Dünya Yırtıcı Kuşları Araştırma Grubu görevlisi Dr. Bernd Meyburg ve ekibince uydu aracılığıyla izlenen Jan isimli küçük orman kartalının, Hatay'ın Samandağ ilçesinde avlanan kişilerce öldürüldüğü belirtildi.
Dubaililer İşi Abarttı: Daha Fazla Yağmur İçin Yapay Dağ İnşa Ediliyor
etiket
Dünyanın petrol kaynakları açısından oldukça zengin, fakat su kaynakları bakımından ciddi sıkıntı yaşayan ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri bu problemine çözüm bulabilmek için sıra dışı bir yönteme imza atmaya hazırlanıyor. Ülkeyi oluşturan 7 emirlikten biri olan Dubai Emirliği, ABD'li bilim insanlarıyla yürüttükleri çalışmayla daha fazla yağmur yağmasını sağlayabilmek için ülkeye yapay dağ inşa etmeyi planlıyor.
Reklam
Vizesiz Avrupa İçin Bugün Kritik Gün
AB Komisyonu bugün, Türk vatandaşlarının Avrupa’ya vizesiz seyahat edebilmesi için yerine getirilmesi gereken 72 kritere ilişkin değerlendirme raporunu yayınlayacak. Kriterlerin tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin görüş bildirerek bir tavsiyede bulunacak. Öte yandan AB Bakanı Volkan Bozkır’ın “görüşülmesinin tamamlanması halinde Türkiye’nin AB'ye karşı vize muafiyetine dair üzerine düşeni yapmış olacağını” söylediği Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmasına ilişkin düzenleme de Salı akşamı Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Şimdi gözler AB Komisyonu'nun yayınlayacağı rapora çevrilmiş durumda.
Tarih Böyle Tekerrür Görmedi! Schmeichel, Babasıyla Aynı Gün Şampiyonluk Yaşadı
Premier Lig şampiyonu olan Leicester City'nin kalecisi Kasper Schmeichel, ilk şampiyonluğunu efsane bir kaleci olan babasının ilk şampiyonluğuyla aynı gün yaşadı. Kasper'ın babası Peter Schmeichel, Manchester United formasıyla elde ettiği ilk şampiyonluğu 2 Mayıs 1993'te kazanmıştı. Leicester City'nin kalecisi Kasper da 2 Mayıs 2016'da kariyerinin ilk Premier Lig şampiyonluğunu yaşadı.
Reklam
Kolluk Gözetim Komisyonu Kuruluyor
Kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarıyla ilgili Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmasına ilişkin tasarı, TBMM Genel Kurul'unda kabul edilerek yasalaştı.
Reklam
Öldürmeden de Fare Yakalamaya Yarayan Aşırı Yaratıcı Tuzak
etiket
Çok basit gereçlerle sizlerin de yapabileceği yaratıcı bir tuzak. En kolay ve en iyi sonuç veren bir tuzak olduğunu söyleyen fikrin mucidi Youtube kullanıcısı Chris Notap aynı zamanda tuzaklar arasında en insancıl olanlardan birisi de olduğunu söylüyor.
Ev Araçlarının ve Modanın 100 Yıllık Harika Değişimi
Teknolojinin gelişmesiyle evlerimizde kullandığımız gündelik aletlerin yıllar içindeki değişimini ve bunlara bağlı olarak değişen giyim-kuşam  modasının harika değişimini Mode ekibi bir kez daha gözler önüne serdi.
Reklam
2 Bin 700 Yıllık Tarih Ayaklar Altında
Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde 2 bin 700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi rölyef bulundu. Tarihi eserin bulunduğu yerden çıkarılması sırasında bir görevlinin eserin üzerine çıktığı görüldü.
Reklam
1 Mayıs'taki Çıplak Protestoya Gözaltılar Başladı
etiket
İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarında polisin üst aramasını protesto için miting alanına soyunarak giren ve haklarında ‘teşhircilik’ suçundan işlem başlatılan göstericilerden biri bugün gözaltına alındı. Polis kamera kayıtlarından tespiti yapılan 2'si kadın 4 göstericiyi daha gözaltına almak için arıyor.
Reklam