Görüş Bildir
Haberler
Hulusi Akar Soru Önergesini Yanıtladı: Mermi Fiyatları 'Enflasyonun Psikolojik Etkilerini Azaltmak İçin' İndirilmiş

Hulusi Akar Soru Önergesini Yanıtladı: Mermi Fiyatları 'Enflasyonun Psikolojik Etkilerini Azaltmak İçin' İndirilmiş

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a soru önergesi ile mermi fiyatlarının indirilmesiyle enflasyonla mücadele arasında nasıl bir bağlantı olduğunu sormuştu. 

Yeşil'in soru önergesine cevap veren Akar, mermi fiyatlarında indirime gidilmesinin nedeninin 'psikolojik' olduğunu söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun 'enflasyonla topyekün mücadele” kapsamında milli ve yerli tabanca fişeklerinin piyasa fiyatlarında yüzde 7.5 oranında indirim yaptıklarını duyurması üzerine, konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı bir soru önergesi sunmuştu. 

Yeşil, soru önergesinde fiyat artışlarının tespiti için TÜİK tarafından düzenlenen enflasyon sepetinde ateşli silah mermisi bulunmadığı halde, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu’nun enflasyonla mücadele kapsamında indirim duyurusunun ne anlama geldiğini, TÜİK’in enflasyon sepetindeki ürün ve kalemlere tabanca fişeklerinin eklenip eklenmemesi konusunda bir bildirimde bulunup bulunmadığını sormuştu.

'Enflasyonun psikolojik etkilerinin azaltılması hedeflenmiştir'

'Enflasyonun psikolojik etkilerinin azaltılması hedeflenmiştir'

Yeşil, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sonu önergesine verdiği cevabı basın ile paylaştı. Akar, Yeşil'in soru önergesine yazılı olarak verdiği cevapta, mermi fiyatlarında yapılan indirimle 'enflasyonun psikolojik etkilerinin azaltılmasının hedeflendiğini' belirtti. Hulusi Akar’ın verdiği yazılı yanıtta şu ifadeler yer aldı:

“Enflasyonla mücadele konusuna, ister kamu ister özel sektör kuruluşları olsun tüm kuruluşların aynı duyarlılıkla yaklaşmasının gerekliliğine inanan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) mermi fiyatlarında indirim yaparak enflasyonun psikolojik etkilerinin azaltılmasına yönelik endirekt bir etki yaratmayı hedeflemiştir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
64
23
13
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ali

Öyle bir ülke düşün ki, kitaba olan vergi artıyor, mermi ye ise vergi indirimi yapılıyor.

Esthetician

Pskolojim çok bozuktu , intihar etmek istiyordum ama edemiyordum mermi fiyatları yüzünden. Sagolsun sayın milli savunma bakanımız Hulusi Akar beyfendi sayesi... Devamını Gör

gaydırı guppak

Psikolojiniz mi bozuldu vurun birbirinizi bakın nasıl düzeliyor