Görüş Bildir
Haberler
Çocuğa İstismardan Yargılanan İmama Yine Tutuklama Çıkmadı: Mahkemede 'Hakim İstifa' Sloganları

etiket Çocuğa İstismardan Yargılanan İmama Yine Tutuklama Çıkmadı: Mahkemede 'Hakim İstifa' Sloganları

Emre Ordu
29.03.2019 - 22:05 Son Güncelleme: 30.03.2019 - 09:08

Adana'da E.S. (16) adlı kız çocuğuna 4 yıl önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan M.D.'nin tutuklanması talebi bu duruşmada da reddedildi. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi. Tutuklama bekleyen aile bireyleri ve avukatlar, karara mahkeme salonunda ve koridorlarda tepki gösterdi. Yaklaşık 500 kişi, 'Hakim istifa' sloganları attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şu an Mersin'deki lisede eğitim gören E.S., 4 Aralık 2017'de okulun rehberlik öğretmeni ile görüştü. E.S., 12 yaşındayken, yaz tatilinde Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Mahallesi'ndeki camide Kur'an kursuna gittiğini, kursta temizlik de yaptığı için imam M.D.'nin kendisini malzeme almak üzere depoya gönderdiğini ve bu sırada peşinden gelip, cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Bu iddia üzerine rehberlik öğretmeni, okula polis çağırıp, E.S.'nin başından geçenleri anlatarak, ailesine de bilgi verdi. Gözaltına alınan M.D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nca iddianame hazırlandı.

İkinci duruşmada serbest kaldı

İkinci duruşmada serbest kaldı

Yargılanmasına, olayın meydana geldiği Pozantı'ya en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Tarsus'taki 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanan M.D., ikinci duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen E.S., kaldırıldığı Tarsus Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

Sanık duruşmaya dahi katılmadı

Sanık duruşmaya dahi katılmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre, M.D.'nin tutuksuz yargılandığı davanın görülmesine, Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık M.D.'nin katılmadığı duruşmada; mağdur E.S., annesi A.S. ve babası R.S. ile tarafların avukatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu. Sanığın yeniden tutuklanmasını isteyen E.S., 'Bir çocuk tacize, tecavüze maruz kalmamalı. Bu kabul edilemez. Artık kelimeler bitti. Sanığın tutuklanmasını istiyorum' dedi.

"Suçlu neden elini kolunu sallayarak geziyor?"

"Suçlu neden elini kolunu sallayarak geziyor?"

Anne A.S. ise kızının yalan söylemediğini dile getirerek, 'Benim kızımın hayalleri gitti. Benim kızım neden yalan söylesin? Hayatı, okul yerine neden mahkeme salonlarında geçsin? Suçlu neden elini, kolunu sallayarak geziyor? Burada bir ana ağlıyor. Suçlu tutuklansın, cezalandırılsın, gözyaşlarım dinsin' diye konuştu.Baba R.S. de sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. 

Adli Tıp raporlarının, mağdurun ifadesini desteklediğini dile getiren ailenin avukatları ise tutuksuz yargılanan sanığın tutuklanmasını talep etti.

Tutuklama talebini reddeden hakime tepki

Tutuklama talebini reddeden hakime tepki

Ailenin avukatları, ayrıca duruşma sırasında daha fazla sorun yaşamaması için E.S.'nin dışarı çıkarılmasını talep etti. E.S. de mahkeme başkanına, 'Psikolojim yeterince bozuldu. Daha fazla devam etmesini istemiyorum' diyerek, salondan çıktı. Sanık M.D.'nin avukatı da ek savunma yapılabilmesi için süre istedi.

Mahkeme heyeti, 5 dakikalık aranın ardından kararını açıkladı. Sanık M.D.'nin tutuksuz yargılanmasının devamına ve duruşmanın 25 Nisan'a ertelenmesine hükmedildi. 

Mahkeme heyetinin kararı üzerine tutuklama bekleyen aile bireyleri ve avukatlar, tepki gösterdi. E.S.'nin kuzeni olduğu öğrenilen kişi, mahkeme salonunda, 'O adam şerefsiz bir adam. Tutuklayın onu' diye bağırdı. Hareketlilik mahkeme koridorlarında da sürdü. Yaklaşık 500 kişi, 'Hakim istifa' sloganı attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Beraat kararı istismarcılara yol açar"

"Beraat kararı istismarcılara yol açar"

Adliye önünde açıklama yapan ailenin avukatı Semra Kabasakal, 'Bugün gerçekten acı bir gün. Bu kadar baskıya, bu kadar desteğe rağmen eğer bu mahkeme tutuklamayı gerçekleştirmediyse artık adaletten şüphe etmeye başladık. Çocuğumuza zarar verecek. Çocuğumuz şu anda çok kötü durumda. Eğer bu tutuklama devam edecekse ve sonucunda beraat söz konusu olursa istismarcıların yolu açılacaktır. Artık insanlar rahatlıkla çocuklara zarar verebilecektir. Mahkemelerin bunu düşünmesi lazım' dedi.

"Biz artık adalet istiyoruz"

"Biz artık adalet istiyoruz"

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan ise 'Aslında biz çocukların yaşadıkları bu durumla ilgili çok üzülüyoruz. Kişinin mesleğinin önemi yok. Bu kişi aslında bizim inandığımız ve güvendiğimiz bir alanda çocuklara yakınlaşmış ve bu mesleğe de çok büyük bir zarar vermiştir. Bir kişi bizim inançlarımıza da zarar vermiştir. Çocuğumuz tertemizdir, çocuğumuz cesaretin bir timsalidir. Çocuğumuz bizim geleceğimizdir. Çocuklar bizim vatanımızdır. Ülkenin insanları şunu diyor; 'Çocukları hep birlikte koruyalım. Çocuklara hep birlikte güzel gelecekler sunalım'. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki çocukları koruma seferberliğidir. 25 Nisan saat 13.30'da, burada hazır olacağız adalet için. Bugün sanığın avukatı yerine başka bir avukat gelmiştir, bir erteleme çıkmıştır. Bir strateji olmuştur, uzamıştır. Bunun ne sebeple olduğunu bilemiyoruz; ama biz artık adalet istiyoruz' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da sakinlik çağrısı yaparak, konuyu Meclis'e taşıyıp, takipçisi olacaklarını söyledi.

Saadet Öğretmen geçen duruşmada da tutuklama çıkmamasına gözyaşlarıyla isyan etmişti 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
475
143
51
16
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lunakimu

Gezi eylemlerinde camide bira içmediler diyen imamı işten at -imamlıktan çıkar her ne ise- sapık imama sahip çık! İmamları da sevdiğinizden değil ha, suçu se... Devamını Gör

batistuta

yıl 1997 anadolu lisesi sınavına girmiştim ve anadolu lisesini kazanmıştım, kayseri yi bilenler bilir sarı serhat diye dershane vardı cemaatin kayseri de en ... Devamını Gör

Jey

o imam mutlaka başka çocuklara da aynı şeyi daha önce yapmıştır. Bu araştırıldı mı acaba? Genellikle tek çocukla kalmıyorlar.