Görüş Bildir
Termik Santrallere 2020’ye Kadar Denetim Muafiyeti mi Geliyor?
Anayasa Mahkemesi’nin 2014 yılında iptal ettiği, özelleştirilen bütün termik santrallerin 2020 yılına kadar çevre mevzuatından muaf tutulması yönündeki hükümler, Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik teklifinde... Çevre Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada 'Evet biz hukukçu değiliz, ancak Anayasa Mahkemesi tarafından açıkça iptal edilen bir madde genişletilerek nasıl tekrar kanun yapılabilir? Teklifi veren vekillerden bizi bu konuda bilgilendirmelerini istiyoruz' denildi. 
Türk Dil Kurumunun Hangi Kafayla Açıkladığını Bilemediğimiz, Tepki Almış 16 Kelime Anlamı
Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde 'kirli' kelimesinin sözlük anlamına 'Aybaşı durumunda bulunan (kadın)' yazılmasına tepkiler bitmeden bu sefer de ''oğlan'' kelimesinin sözlük anlamına, ''cinsel bakımdan erkeklerin zevkine hizmet eden sapık erkek'' yazıldığı ortaya çıktı ve tepki topladı.Biz de bunlardan yola çıkarak TDK'nın bugüne kadar sözlük anlamıyla tartışma yarattığı kelimeleri sıraladık.
'Gecelik İlişkilerden Hoşlansaydım İstanbul'da Kadın Kalmazdı' Diyen Ali Ağaoğlu'na Soruşturma
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, iş adamı Ali Ağaoğlu hakkında Ahmet Hakan Coşkun imzalı yazıda, söylediği  'Gecelik ilişkilerden hoşlanmam. Hoşlansaydım İstanbul'da kadın kalmazdı' sözler nedeniyle ''halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçundan soruşturma başlattı.
Türk'ün Avrupa'yla İmtihanı | Gezdireyim Sana Bütün Avrupa'yı
Günlerdir süren geri sayım sona erdi ve beklenen karar geldi. AB Komisyonu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı aldı. Gırgıriye'den bir sahneyle Türk'ün Avrupa'yla imtihanı. Güzel insanlarız, Edirne, Çorlu, Keşan.. Bütün Avrupa bizi bekler.
Reklam
Mardin ve Muş'ta Terör Saldırıları: 3 Şehit
Mardin Derik'te günün ilk saatlerinde jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu. İlerleyen saatlerde bir acı haber de Muş’tan geldi. Muş'un Varto ilçesinde PKK'lılar jandarma ekibine pusu kurup ateş açtı. Saldırıda yaralanan askerlerden biri kurtarılamayarak şehit oldu. Son olarak Varto'daki operasyonda yaralanarak GATA'da tedavi gören bir polis memurunun daha şehit olduğu bildirildi.
Reklam
Küresel İklim Değişikliği Nurtopu Gibi İlk Büyük Krizini Doğurdu Yer: Venezuela
etiket
Son 20 yıldır dünyanın küresel bir sorunu olarak gündemde olan küresel iklim değişikliği meselesinin temelini az çok hepimiz biliriz. Bu konuda toplantılar yapılır, çeşitli protokoller imzalanır, sözler verilir, çalışmalar yapılır. Biz ise bu iklim değişikliğine çıplak gözle birebir şahit olmadığımız için birkaç günlük duyarlılığın ardından rutin tüketim alışkanlıklarımıza tekrar döneriz. Artık olayın nerelere vardığını Venezuela örneğinde göstermek istedik.
Reklam
İşte Tahir Elçi Cinayetinin Bilirkişi Raporu: Nasıl Vurulduğu ‘Tıbben ve Fiziken’ Bilinemez
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım günü vurulduğu yerde yapılan son olay yeri inceleme ve keşif çalışmasının bilirkişi raporu tamamlandı. Adli Tıp, Olay Yeri, Balistik ve Teknik Fotoğraf Analiz uzmanından oluşan 5 kişilik bilirkişinin hazırladığı raporda, mevcut verilerle Elçi'nin ölümüne neden olan atışın nasıl gerçekleştiğinin tıbben ve fiziken bilinemeyeceği belirtildi.
Okyanusların En Derin Noktasında 'Uzaylı' Denizanası
ABD merkezli Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne (NOAA) ait Okeanos Explorer (Okyanus Gezgini) gemisinde çalışan araştırmacıların yönettiği uzaktan kumandalı bir araç, Pasifik Okyanusu'nda bulunan ve tüm okyanusların en derin noktası olarak bilinen Mariana Çukuru'nda tuhaf bir denizanası türüne rastladı.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
MKYK’da yaşananlardan ve Başbakan’ın konuşmasından sonra bu iş nereye gidiyor? Toparlanma imkânı yok mu? Dün AK Parti grubundan sonra MYK toplantısı yapıldı. MYK’da Başbakan’a, “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” diye soruluyor. Başbakan aynen şu karşılığı veriyor: “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuku, benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve AK Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız” Toplantıdan sonra konuştuğum bir MYK üyesi, Başbakan’ın sözlerini, “Sayın Başbakan ucu açık bir şekilde konuştu” diye tanımladı.
Reklam
İtalyan Mahkeme: Açlık Yüzünden Yemek Çalmak Suç Değil
etiket
İtalya'da en yüksek yargı organı olan Temyiz Mahkemesi, karnını doyurmak için yemek çalmanın suç olmadığına hükmetti. Sosis ve peynir çaldığı için yargılanan ve hapis cezasına çarptırılan evsiz, üst mahkemenin kararıyla serbest bırakıldı. 
Reklam