Görüş Bildir
Bu Hafta Mizahın Gündeminde Neler Var?
Mizah dergileri bu hafta, dokunulmazlıkların görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu toplantısında vekillerin dokunulmazlıklar kalkmadan birbirlerine 'dokunmasını', Davutoğlu'nun parti il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin elinden alınmasını ve Erdoğan ve Davutoğlu'nun arasının açık olduğu iddialarının yeniden gündeme gelmesini kapaklarına taşıdı.
Obama'ya Demeçlerinden Meghan Trainor'ın 'No' Şarkısını Söylettiler
Geçtiğimiz günlerde veda konuşmasını yapan ABD'nin iki dönemdir başkanlığını yapan Barack Obama'nın sempatik konuşmalarından elde edilen görüntülerle yaratılan birçok şarkısını dinledik. Obama'ya şarkı söyletme konusunda da daha önce birçok videosunu izlediğimiz baracksdubs ekibinden Meghan Trainor'ın No çalışmasını izliyoruz.
Reklam
Reklam
Batman v Superman: Dawn of Justice Aslında Nasıl Bitmeliydi?
Popüler filmlere hazırladıkları animasyonlarla 'Aslında Nasıl Bitmeliydi?' konseptiyle güzel animasyonlar hazırlayan HISHE ekibi bu defa Batman v Superman: Dawn of Justice filmi için çalıştı. Altyazı ayarlarından Türkçe'yi seçmeyi unutmayın!
Düşmana Korku Dosta Güven Kalplere Sıcaklık Veren Rusya'nın Kadın Askerleri
etiket
Rusya Savunma Bakanlığı açtığı Facebook , Instagram ve Twitter hesaplarıyla artık vatandaşlarıyla direkt dirsek teması halinde. Rus askerlerin operasyon bilgilerinin ve görüntülerinin yayınlandığı hesaplar üzerinden en çok dikkat çeken paylaşımlar ise Rus kadın askerlere ait olanlardı. Erkek askerlerden hiçbir fark olmadan eğitimlerini tamamlayan kadınlar aynı cephelerde mücadele verip operasyonlara katılıyor ve aynı zorluktaki görevlerde bulunuyorlar. İnternet üzerinde viral olan bu paylaşımları biz de sizlerin beğenisine sunmak istedik.
Reklam
Sıradan Bisikletleri Elektrikli Hale Getiren Tekerlek: GeoOrbital
SpaceX ve Ford gibi önemli yerlerde çalışmış girişimciler tarafından geliştirilen GeoOrbital isimli bu tekerlek sıradan bisikleti elektrikli hale getiriyor ve 30 km kadar hıza ulaşabilik 80 km yol katedebiliyor. Aynı zamanda USB bağlantısına da sahip olan tekerlek ile telefon vb aletlerinizi şarj edebiliyorsunuz. Şu an için Kickstarter'da fonlanan proje ile 499 dolar bağış yaparak tekerlek sahibi olabilirsiniz. Piyasada ise fiyatı 699 dolar olacak.
Game of Thrones'un Ejderhalı Sahneleri İçin 10 Kişilik Ekip Yarım Yılını Harcıyor
etiket
Gümbür gümbür başlayan 6. sezonu ile sevenlerine bir oh çektiren efsane dizi Game of Thrones'un ejderha sahnelerinin nasıl yapıldığına dair daha önce birçok video yayınlamıştık. Ancak bu işin ne kadar zor olduğuna dair çok az bilgi dolaşıyordu. Ejderhaları bilgisayar ortamında yaratan animasyon şirketi Pixomondo bu defa sürecin ne denli çetrefilli olduğuna dair bir video yayınladı.
Reklam
Twitter Avrupa Çapında #İşBulmaFuarı Başlatıyor
Twitter, Avrupa çapındaki tüm şirketleri 19 Mayıs’ta sanal #İşBulmaFuarı üzerinden buluşmaya davet ediyor. Alanında tek olan bu online fuar, Türkiye dahil hem işverenleri hem de iş arayanları Avrupa çapında bir araya getiriyor.
AB Komisyonu'ndan Vizesiz Avrupa İçin Yeşil Işık: Yeni Pasaportlar 1 Haziran'da
Günlerdir süren geri sayım sona erdi ve beklenen karar geldi. AB Komisyonu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı aldı. Ancak Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesi için Ankara'nın beş kriteri daha yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye'ye, biyometrik pasaportlar için sene sonuna kadar süre verildi ve parmak izi bilgisinin yer almadığı pasaportlarla vizesiz seyahatin mümkün olmayacağı ifade edildi. Komisyon raporu tavsiye niteliğinde ve son dönemeç değil. Tavsiye kararının ardından Bakan Çavuşoğlu, 1 Haziran'dan itibaren yeni pasaportların verilmesine başlanacağını açıkladı. Buna göre pasaportlarının süresi devam eden vatandaşlar yenileme yaparken harç ücreti ödemeyecek.İşte detaylar...
Reklam
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay
Mardin Derik'te günün ilk saatlerinde jandarma karakolu'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu. İlerleyen saatlerde bir acı haber de Muş’tan geldi. Varto ilçesinde çıkan çatışmalarda yaralanan bir asker ve bir polis memuru kurtarılamayarak şehit oldu.
Göbekler Yarışıyor: Adam Levine'den Hamile Eşine Esprili Destek
etiket
Maroon 5 solisti Adam Levine’in Victoria's Secret meleği olan eşi Behati Prinsloo, 20 haftalık hamile! Adam da bu durumdan etkilenmiş olacak ki o da kendini hamile sanıyor! Nasıl oluyor diyorsanız, hep birlikte Adam Levine’in Instagram hesabından paylaştığı esprili göbek tokuşturma fotoğrafına bir göz atalım.
Reklam