Görüş Bildir
2 Bin 700 Yıllık Tarih Ayaklar Altında
Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde 2 bin 700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi rölyef bulundu. Tarihi eserin bulunduğu yerden çıkarılması sırasında bir görevlinin eserin üzerine çıktığı görüldü.
1 Mayıs'taki Çıplak Protestoya Gözaltılar Başladı
İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarında polisin üst aramasını protesto için miting alanına soyunarak giren ve haklarında ‘teşhircilik’ suçundan işlem başlatılan göstericilerden biri bugün gözaltına alındı. Polis kamera kayıtlarından tespiti yapılan 2'si kadın 4 göstericiyi daha gözaltına almak için arıyor.
IŞİD Bölgesinden Kilis'teki Sınır Karakoluna 4 Roket
Kilis Öncü Sınır Karakolu sorumluluk bölgesine akşam saatlerinde atılan dört roket, karakol binası dışında boş araziye isabet etti. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmazken, roketlerin atıldığı bölgeye açılan ateş sonucunda 13 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.
Reklam
'Uçan Kaykay' Flyboard Air, Tam 2.2 Km Uçarak Rekor Kırdı
Green Goblin'in uçan kaykayına benzerliği ile tanıdığımız flyboard air 2.2 km uçarak rekor kırdı. Dev bir boruya ihtiyaç duymadan ve hiçbir bağlantısı olmadan uçabilen kaykay,  Zapata Racing tarafından üretildi. Şirketin kurucusu Franky Zapata'nın deneme sürüşünü ise daha önce burada izlemiştik. 150 km hıza kadar ulaşabildiği belirtilen alet 2.2 km yol kat ederek yeni rekorun sahibi oldu.
Reklam
Anayasa Komisyonu'nda Oscar Wilde Tartışması: O Kim Ya?
Anayasa Komisyonu’nda Oscar Wilde’dan alıntı yapmak isteyen HDP’li Mithat Sancar ile AKP’li vekiller arasında geçen konuşmalar komisyon tutanaklarına yansıdı: 'O kim ya? Bu kültürden örnek var mı? Biraz da Necip Fazıl’dan söyle... Oscar ödülleri'nden bahset...'
Reklam
Radiohead'in Yeni Albümünün İlk Şarkısı 'Burn The Witch' Yayınlandı
Yönetmenliğini Chris Hopewell'in üstlendiği stop-motion ve animasyon tekniği ile hazırlanan yeni Radiohead şarkısı ve klibi yayınlandı. 2 gün önce sosyal medyadaki tüm varlığını 0'layan Radiohead'in bir şeyler denediği konuşuluyordu. Dün de yeni şarkı iddialarının güçlenmesinin ardından bugün yayınlanan kısa videoların ardından İngiliz grup şimdi de yeni şarkılarını yayınladı. Ve bir oh çektirdi...
100 Yaşında 100 Metre Rekoru Kıran Süper Babaanne
Ida Keeling isimli süper babaanne tam olarak 100 yaşında ve 100 metre koşusunda 1:17:33'lük derecesiyle yeni rekorun sahibi oldu. New York'lu kadın geçen yıl 60 metre rekorunu 59.8 saniye ile kırmıştı.
Reklam
Reklam
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Liderlerin bugünkü gündemini özetledik.
İşsiz Gazeteciler Ülkesi Türkiye
Birleşmiş Milletler, haber alma hakkının en temel insan haklarından biri olduğunun geniş kesimlerce anlaşılmasını sağlamak amacıyla 1993 yılından bu yana 3 Mayıs’ı 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' olarak kutluyor. Freedom House tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, basın özgürlüğünde Avrupa'nın en kötü sicile sahip ülkesi. TÜİK rakamlarına göre işsiz gazeteci sayısı 7 bini buldu. İktidara yakın olmayan medyanın kara listede olduğunu belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne göre 'açlık sınırının altında maaşlarla çalıştırılan gazeteciler, işsizlik korkusuyla habercilik yapıyor.'
Reklam