Üniversite Öğrencisi Aslıhan İhmal Kurbanı Oldu: 'Üst Geçit Yapılsın, Başka Çocuklar Ölmesin'
Antalya'da ihmal bir gencin hayatına mâl oldu. Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Aslıhan Kocapınar, üniversiteden çıkıp yolun karşısına geçmek istediği sırada otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Aslıhan'ın arkadaşları, uzun süredir o bölgede üst geçit yapılması için talepte bulunduklarını, imza kampanyası düzenlediklerini söyledi. Acılı anne Ayşe Kocapınar ise 'Kızımın yaşamını yitirdiği bu yola bir an önce üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka çocuklar ölmesin' dedi.
Çocuklarımızın Elindeki Tehlike: Son 4 Yılda 50 Bin Yerli Oyuncak İçin İşlem Yapıldı
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer'in soru önergesi üzerine verilen yanıt, oyuncak sektöründeki tehlikenin büyüklüğünü ortaya koydu. Ticaret Bakanlığı'nın  verdiği bilgiye göre, son 5 yılda 8.8 milyon dolarlık (47.5 milyon TL) oyuncağın sağlığa zararlı olduğu için ithaline izin verilmedi. Ayrıca son 4 yılda güvensiz olduğu tespit edilen yaklaşık 50 bin yerli oyuncak hakkında işlem yapıldı. 
Reklam
Şule İdil Dere Davasında Sanık Avukatı: 'Gece Vakti Telefonuyla İlgileniyordu, Kusurludur'
Bundan yaklaşık 2 yıl önce Yoğurtçu Parkı’nda yürüyüş yapan 23 yaşındaki Şule İdil Dere, hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kamyonu kullanan şoför Mümin Kılıç, kaza sonrası serbest bırakılmıştı. Olay hakkında Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6’ıncı celsesine, tutuksuz sanıkların avukatları ilginç bir savunma yaptı. Cep telefonuna bakarak yürüyen kişilerin dikkatsiz olduğunu söyleyen sanık avukatları, Şule İdil Dere'nin gece vakti parkta dolaşırken telefonuyla ilgilendiğini ve kusurlu olduğunu öne sürdü.
Reklam
Reklam
Reklam
Anadolu Kültür'e Operasyon: Gözaltına Alınan 14 Kişiden 8'i Serbest Bırakıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında, Anadolu Kültür üyeleri ve akademisyenlerin aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Dün saat 06.00 sularında başlatılan eş zamanlı operasyonda, Bilgi Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay ve Anadolu Kültür üyeleri dahil 14 kişi gözaltına alındığı alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, operasyonla ilgili basın duyurusunda şüphelilerin Gezi protestolarını 'derinleştirmek ve yaygınlaştırmakla' suçlandıklarını açıkladı.Akademisyenler Prof. Turgut Turhanlı ve Prof. Betül Tanbay'ın da aralarında olduğu 8 kişi serbest bırakıldı, 6 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Reklam
NBC'den İddia: 'Trump, Gülen'i ABD'den Çıkarma Yollarının Araştırılması Talimatını Verdi'
NBC'nin iddiasına göre ABD Başkanı Trump, Fethullah Gülen’i ABD’den çıkarmanın yasal yollarının bulunması için talimat verdi. Habere göre ABD yönetimi Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yatıştırmak ve Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı da hafifletmeyi' amaçlıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan ise söz konusu iddiaya yalanlama geldi.
Reklam