Görüş Bildir
Haberler
Yıllarca Cinsel Saldırıda Bulunup İntihar Etmesine Neden Olan Adam Tutuklandı: 'Ayşenur Artık Rahat Uyuyacak'

etiket Yıllarca Cinsel Saldırıda Bulunup İntihar Etmesine Neden Olan Adam Tutuklandı: 'Ayşenur Artık Rahat Uyuyacak'

Batuhan
14.11.2019 - 15:28

Antalya'nın Alanya ilçesinde Ayşenur Güven'in bir mektup bırakıp intihar etmesinin ardından 14 yıl hapis cezasına çarptırılıp, Yargıtay kararıyla tahliye edilen amcasının oğlu Selahattin S.'nin yeniden yargılandığı davada yeniden tutuklama kararı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İHA'da yer alan habere göre, 14 yıl hapis cezasına çarptırılıp, Yargıtay kararıyla tahliye edilen amcasının oğlu Selahattin S.'nin hakkındaki dava Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yeniden görülmeye başlandı. Bugün yapılan karar duruşmasında tutuksuz sanık Selahattin S. katılmazken Ayşenur Güven'in annesi, babası, kardeşi, eşi, yakın akrabaları katıldı. Tarafların avukatları da hazır bulundu.

"Sanık, cezayı alınca kızımın ruhu ancak böyle huzur bulacaktır"

"Sanık, cezayı alınca kızımın ruhu ancak böyle huzur bulacaktır"

Duruşmada Baba Mustafa S., bir aile düzeninin bozmasının bu kadar basit olmaması gerektiğini söyleyerek, 'Yargıtay'ın verdiği karar sanığa ödüldür. Mahkemenizden sanığın hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Kızımın ruhu ancak böyle huzur bulacaktır. Benim kızım karıncayı bile incitmezdi. Ben şimdi sokakta 20- 25 yaşındaki kadınları görünce gözüme kızım geliyor ve içim cız ediyor. Cezanın artırılarak, sanığın tutuklanmasını talep ediyorum' dedi.

"Sanığın tutuklanması yönünde oy birliğiyle karar verilmiştir"

"Sanığın tutuklanması yönünde oy birliğiyle karar verilmiştir"

Verilen aranın ardından kararını açıklayan Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 'Şu an aldığımız karar vicdani ve hukuki bir karardır. Sanığın eylemini gerçekleştirdiği yönündedir. Sanığın tutuklanması yönünde oy birliğiyle karar verilmiştir' dedi.

"Yerel mahkemenin kararı yeniden Yargıtay'a gönderilecek"

"Yerel mahkemenin kararı yeniden Yargıtay'a gönderilecek"

Mahkeme heyeti sanık Selahattin S.'ye daha önce aldığı 14 yıl hapis cezası verilmesine ve sanığın tutuklanmasına hükmetti. Duruşmanın ardından sanık hakkında tutuklama kararı çıkarken, yerel mahkemenin kararı yeniden Yargıtay'a gönderilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Şu anda orada çok rahat"

"Şu anda orada çok rahat"

Zehra Sezer de ablası Ayşenur Güven'in 19 yaşında bir melek olarak uçtuğunu söyledi. Kardeş Sezer, şunları kaydetti:

'Şu anda orada çok rahat. Alınan karardan dolayı daha da rahat, ben buna inanıyorum. Ablama vermiş olduğum bir söz vardı, ne olursa olsun hakkını savunacağımızı söyledim. Geride bir yeğenim var, bir tane daha kardeşim var. Kardeşim, ağabeyim, ailem, annem ve babam hepimiz birlikteyiz, hepimiz güçlüyüz. Her ne kadar yıkılmış olarak görenler olsa da ayaktayız ve ayakta durmaya devam edeceğiz. Ablamın hakkını susturmam, susmam da. Ayşenur'lar yok olmasın.'

Yaşanan süreci takip eden Haluk Levent de kararı sosyal medya hesabından duyurdu

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
441
145
26
13
10
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eski-acik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı bu adama verin. Mevcut tosundan daha iyi iş çıkarır.

Sema candelen

Gene devletten aile ve sosyal politikalar bakanligindan kimse yok gene aileye sahip cikan Haluk Levent! Abi bu adam sanatci mi ulkenin adalet aile yardim ve ... Devamını Gör

Ibrahim Keskin

Tecavüz eden bir adamı nasıl serbest bırakırsınız aq tez zamanda başınıza gelir de görürüm sizi.

N.

Başlarına gelse idamı getirirler, anca halka böyle 2-3 yıl ceza verirler.