Görüş Bildir
Haberler
Mansur Yavaş'ın Seçim Vaadi Olan 'Akıllı Taksi' Tanıtıldı: 'İnsanlar Artık Araca Bindiği Zaman Kaç Lira Ödeyeceğini Bilecek'

etiket Mansur Yavaş'ın Seçim Vaadi Olan 'Akıllı Taksi' Tanıtıldı: 'İnsanlar Artık Araca Bindiği Zaman Kaç Lira Ödeyeceğini Bilecek'

Batuhan
13.11.2019 - 18:06

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim vaatleri arasında yer alan 'Akıllı Taksi Projesi'nin prototipi tanıtıldı. Proje sayesinde taksiye binen vatandaşların, trafik yoğunluğunu, kilometre bilgisini, taksimetredeki ücreti anlık göreceği, kredi kartı ve Ankara Kart ile ödeme yapabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, 'Akıllı Taksi Projesi'nin tanıtımı için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde toplantı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, projenin taksicilere, müşterilere, belediyelere ve şehir ulaşımına çeşitli faydalar sağlayacağını söyledi.

8 bin 801 taksiciye ücretsiz olarak dağıtılacak

8 bin 801 taksiciye ücretsiz olarak dağıtılacak

Uygulamanın Türkiye'de ilk defa Ankara'da hayata geçirileceğini belirten Yavaş, 'Akıllı Taksi Projesi tamamlandıktan sonra bu sistem Ankara'daki 8 bin 801 taksiciye ücretsiz olarak dağıtılacaktır.' dedi.

"Taksiler artık durakta müşteri beklemeyecekler"

"Taksiler artık durakta müşteri beklemeyecekler"

Taksicilerin artık durakta müşteri beklemeyeceğini, müşterilerin uygulama sayesinde taksiciyi bulacağını ifade eden Yavaş, vatandaşların uygulamayı indirmesi halinde istedikleri taksiyi çağırabileceklerini aktardı.

"Araca bindiği zaman peşinen kaç lira ödeyeceğini bilecek"

"Araca bindiği zaman peşinen kaç lira ödeyeceğini bilecek"

Yavaş, proje sayesinde trafikteki dolaşımın azalacağını da anlatarak şunları kaydetti:

'Bizim Ankara için hazırladığımız akıllı kartlar yakında devreye girecek. Vatandaşlar mobil uygulamamızda bu akıllı kartlarla taksilerde ücret ödeyebilecekler. Taksilerde giderken müşteri gideceği yolu bilecek. Araca bindiği zaman peşinen kaç lira ödeyeceğini bilecek. Araçlarda ön ve arka kamera olacak.' Tanıtım programından sonra Yavaş, akıllı taksi prototipinin test sürüşünü de yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulama yabancı dil desteğiyle turistlerin kullanımına da açık olacak

Uygulama yabancı dil desteğiyle turistlerin kullanımına da açık olacak

'Akıllı Taksi Projesi' uygulamasıyla taksi içerisinde unutulan kayıp eşyalar yer ve konum bilgisi alınarak sahibine iade edilebilecek. Uygulama, yabancı dil desteğiyle turistlerin kullanımına da açık olacak. Uygulamayla güvenlik ve emniyet birimlerince İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında yüz tanıma ile aranan kişilerin tespiti yapılabilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1071
356
22
7
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vemrv

En başından beri diyorum işini hakkıyla yapan bir kaç belediye başkanından biri de Mansur Yavaş.Adam hiç bir polemiğe girmeden seçim vaatlerini yavaş yavaş ... Devamını Gör

Sema candelen

Istanbula gelse taksiciler isyan eder turistleri kaziklayamayacaklari icin ama uberlestirilmis taksi plani bence gayet mantikli Mansur baskan. Umarim her yer... Devamını Gör

Sosyal denek

tabi şöförler odası komple melihin adamı olduğu için korkmadan aman yandaşım kızar mı demeden hizmet ediyor başkanım.