Görüş Bildir
Haberler
Mustafa Balbay'ın 'Deniz Gezmiş' Kitabı 'Güvenlik' Gerekçesiyle Meclis'e Sokulmamış

Mustafa Balbay'ın 'Deniz Gezmiş' Kitabı 'Güvenlik' Gerekçesiyle Meclis'e Sokulmamış

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, partisinin eski milletvekillerinden Mustafa Balbay'ın 'Bitmeyen Deniz Gezmiş' isimli kitabının 'güvenlik' gerekçesiyle Meclis'e alınmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Mustafa Balbay'ın kitabının güvenlik görevlileri tarafından Meclis'e alınmadığı iddialarını gündeme taşıdı. Sümer, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, dün bazı milletvekillerini ziyarete gelen bir avukatın çantasında bulunan CHP eski milletvekili Mustafa Balbay’ın 'Bitmeyen Deniz Gezmiş' adlı kitabının güvenlik görevlileri tarafından incelendiğini ve içeri sokulmasına izin verilmediğini kaydetti.

"Mustafa Balbay’ın da mı Meclis’e girmesini yasaklayacaksınız?"

Sümer, kitapta nasıl bir sakınca olduğunu soran avukata 'Güvenlik gerekçesiyle bu tür siyasi kitaplara izin vermeyeceğiz' yanıtının verildiğini aktararak yasaklanan kitabı Genel Kurul’da gösterdi. Sümer şöyle devam etti:

“Sayın Balbay’ın kitabının Meclis yerleşkesine alınması nasıl bir güvenlik zafiyeti doğuruyor? Bakın, kitap şu an Genel Kurul’da ve benim elimde. Nasıl bir güvenlik eksiğine neden oldu? Kitabın yazarı eski milletvekilimiz Mustafa Balbay’ın da mı Meclis’e girmesini yasaklayacaksınız?”

Balbay: "Deniz Gezmiş haykırmaya devam ediyor"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Balbay da Twitter hesabından yazdığı mesajda, kitabının Meclis'e sokulmadığını belirterek tepki gösterdi ve 'Amerikan Emperyalizmine hayır diyen Deniz Gezmiş haykırmaya devam ediyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
7
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

cunku kendi halkini uyutarak kontrol eden iktidarlar icin fikirler silahdan cok daha buyuk bir guvenlik meselesidir. mazallah beyni acar, sorulmamasi gereken... Devamını Gör

Tıntın

Meclisin işi magazinsel işler.

Melih Ugur Oktar

Meclis e pkk yandaşları girebilir kitap giremez