Görüş Bildir
Haberler
Seçim Malzemesi Yapmış: Aksaray’daki Muhtar ‘Otizmli Öğrencileri Uzaklaştırma’ Vaadiyle Oy İstemiş

Seçim Malzemesi Yapmış: Aksaray’daki Muhtar ‘Otizmli Öğrencileri Uzaklaştırma’ Vaadiyle Oy İstemiş

Batuhan
14.11.2019 - 09:30

Aksaray’da otizmli öğrencilerin yuhalandığı Laleli Mahallesi’nde muhtar Şükrü Genç’in seçim döneminde otizmli çocukları okuldan uzaklaştırma vaadiyle oy istediği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aksaray Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalandığı iddiaları üzerine TBMM harekete geçti. Meclis'ten bir heyet ve Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Aksaray'daki okulda inceleme yaptı.

"Muhtar komisyon üyeleri ile görüşmedi ve kaçtı"

"Muhtar komisyon üyeleri ile görüşmedi ve kaçtı"

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, iddiaları araştıran heyette bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Veliler kendi aralarında onlar ve bizler diye ayrışmış durumda. Otizmli çocukları okuldan uzaklaştırma vaadiyle oy isteyen bir muhtar da var. Muhtar komisyon üyeleri ile görüşmedi ve kaçtı, kendisiyle görüşemedik” dedi.

"Veliler aralarında ‘onlar' ve ‘bizler' olarak ayrılmış durumda"

"Veliler aralarında ‘onlar' ve ‘bizler' olarak ayrılmış durumda"

Arık, Aksaray Valisi Ali Mantı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile yapılan toplantıda TBMM Komisyonu Başkanı AKP'li Kemal Çelik'in talebiyle Laleli Mahallesi Muhtarı Şükrü Genç'in de çağırıldığını ancak muhtarın yanıt vermediğini belirtti. Arık şunları söyledi: “Olayın her iki tarafında yer alan ailelerle görüştük. Veliler aralarında ‘onlar' ve ‘bizler' olarak ayrılmış durumda. Çocukların okula ayrı ayrı girip çıktıkları kapı bile ayrı. Kaynaştırma eğitimi adı altında tamamen ayrışmışlar. Otizmli çocukların aileleri üzerlerinde baskı olduğundan şikayet ediyor ve olayı provoke edenlerin okul idaresi ile muhtar olduğunu söylüyor.

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
50
22
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Ve kazanmış. Bu toplum koca bir demagoji den ibaret al bir örnek daha. Saf ve temiz Anadolu'muzun kitle kültüründe ne hayvan ne insan, işine yaramadığı ve ke... Devamını Gör

uçan oğlak

saf ve temiz anadolumuz mu? :)

Pasif Kullanıcı

Bunun gibi yobazlarla kaynaşacaklarına kaynaşmasınlar. Okul komple Otizmli öğrencilere verilsin.

feyk

sadece biraz farkli egitim gordukleri icin sakat ve savunmasiz cocuklari cekemeyip kovmaya calisan bir guruh firsatini buldugunda kendinden farkli dusunen, f... Devamını Gör