Reklam
Rabia Naz Soruşturması: Üniforma ve Metruk Binadaki Talaş Parçaları Aynı Çıktı
Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz'ın ölümünü araştıran cinayet masası ekipleri, hastane, adli tıp ve olay yeri keşif raporları ile dinlediği tanıklar üzerinden önemli bir ayrıntıya ulaştı. Olay sonrası Rabia Naz'ın üzerindeki okul üniformasında tespit edilen talaş ve saman parçalarının polisin 27 Eylül'de olay yeri incelemesi yaptığı okul yolu üzerindeki metruk bir evdeki talaş ve saman parçaları ile örtüştüğünü belirledi.
Reklam
Bahçeli: 'Oy Oranımız 18.81'dir, O da Atatürk'ün Doğumudur'
etiket
Cumhur İttifakı'nın yerel seçimden zaferle çıktığını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Belediye başkanlıklarının yüzde 72'si Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP ve AK Parti'nin yönetimine geçmiştir' dedi. İstanbul seçimlerinde şaibe olduğu iddiasını yineleyen Bahçeli, 'Bize göre İstanbul’daki seçimin yenilenmesi maşeri vicdanı rahatlatacaktır' ifadelerini kullandı. MHP lideri ayrıca partisinin oy oranı üzerinden ilginç bir benzetme yaptı: 'Oy oranımız yüzde 18,81’dir. 18,81 – 1881’dir. O da Atatürk’ün doğumudur.'
Reklam
Habertürk Sunucusu Ersoy'dan 'Musakka' Açıklaması: 'Kurgu ve Algı Yok'
etiket
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediye çalışanlarıyla arasında geçen yemek diyaloğunun kurgu olduğu yönündeki iddialara karşı dikkat çeken bir açıklama geldi. Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Nedir Ne Değildir' programını sunan gazeteci Mehmet Akif Ersoy, büyükşehir belediyesinde çalışan bir arkadaşından bilgi edindiğini belirterek 'Orada bir kurgu ve algı yok' dedi.
İki Kadın Cinayeti, İki Akılalmaz Savunma: 'Bakışlarından Şüphelendim, Facebook'ta Erkeklerle Konuşuyordu'
Gaziantep ve Kastamonu'da işlenen iki kadın cinayetinin duruşmalarında bildik savunmalarla karşılaşıldı. Gaziantep'te kendisini aldattığını öne sürdüğü eşini öldüren İlhan Kaya, mahkemedeki ifadesinde 'Kimle aldattığını bilmiyorum, bakışlarından şüphelendim' dedi. Kastamonu'da imam nikahlı eşi Pınar Çelik'i öldüren Gencay Gökcen ise eşinin Facebook'tan başka erkeklerle konuştuğunu, bunun üzerine çıkan tartışmanın ardından cinayeti işlediği iddia etti.
Adli Tıp Rabia Naz İçin 'Ölüm Nedeni Trafik Kazası Değil' Dedi: 'Raporu Asla Kabul Etmiyoruz'
İstanbul Adli Tıp Kurumu, 12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'la ilgili raporunu savcılığa iletti.Raporda, 'Rabia Naz Vatan'ın vücudunda meydana gelen yaralanmaların çatıdan düşmeyle mümkün olduğu' belirtildi. Ailenin avukatı ise raporu kabul etmediklerini söyledi.
Reklam
Reklam
İmamoğlu'ndan 'Veri Tabanı' Açıklaması: 'Kanuna Uygundur, Bizim Kozmik Odayla Filan İşimiz Olmaz'
etiket
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün mesaisine başladı ve bugün basına yansıyan bilgiye göre iki talimatın altına imza attı. Bunlardan ilki, belediyedeki rutin işler dışında kalan tüm ihale ve harcamaları durdurulması yönünde. Talimatta, 'Bu kapsamın dışında kalan ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım satım, gayrimenkul kiralama, alış ve satış ve benzeri tüm işler ve işlemlerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasına karar verilmiştir' denildi. İmamoğlu ayrıca  İBB'nin elektronik veri tabanı ve altyapısına ilişkin araştırma ve inceleme yapmak üzere 2 müfettiş ve 3 uzmandan oluşan bir heyet yetkilendirdi. Yazılı talimatta 5 kişilik heyet için 'Belediyemiz ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme, araştırma ve kopyalamaya yetkilendirilmiştir' ifadeleri yer aldı. İBB, 'Kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değil. Mevzuat çerçevesinde, İBB müfettişlerinin başkanlığında ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndaki yetkililerin nezaretinde gerçekleştirilecek' açıklamasında bulundu. Konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, 'Halkımızın çıkarını korumak adına bu işlem yapılmıştır. Kanuna uygundur, bizim kozmik odayla filan işimiz olmaz. Bu devletin hafızasıdır, onu koruyoruz 16 milyon adına' dedi.Detaylara bakalım... 
Kadına Şiddetin Gölgesinde: Feminizmin Türkiye’deki Öncülerinden Kabul Edilen Duygu Asena Doğum Gününde Doodle Oldu!
Duygu Asena'yı tanıyanlar, onun gibi insanların bu dünyaya az geldiğini bilirler. Tüm hayatı boyunca yaşadığı zorluklar herkese ders gibi, söylediği sözler ve yazdığı kitaplar yüzümüze tokat gibi çarpıyor ve çarpmaya da devam edecek. Google ise asla unutulmaması gerektiğini tekrar hatırlatırcasına, bugün yani onun doğum gününde Duygu Asena'yı Doodle olarak yayınladı. Yetişkinler onu en azından bir kere duymuştur ancak günümüzün gençleri onu ne kadar tanıyor, bilemiyoruz. Bu sebeple, gelin Duygu Asena'yı doğum gününde Doodle vesilesiyle yeniden analım. 
Reklam