Görüş Bildir
Haberler
Adalar'da Fayton 3 Aylığına Yasaklandı: Faytoncular 'Açlık Eylemi Yaparız' Dedi

Adalar'da Fayton 3 Aylığına Yasaklandı: Faytoncular 'Açlık Eylemi Yaparız' Dedi

Batuhan
20.12.2019 - 13:10 Son Güncelleme: 21.12.2019 - 01:57

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'Adalar'daki atların ruam hastalığı test sürecinin tamamlanabilmesi için faytonlara at koşulması 3 ay süreyle durduruldu' açıklamasında bulundu. Yerlikaya, Adalar'da itlaf edilen 81 atın sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini söyledi. İstanbul Faytoncular Odası Başkanı ise karara tepki gösterdi ve 'Ya Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri ile meseleyi çözeriz ya da açlık eylemi yaparız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Adalar'da yaşanan ve 81 atın itlaf edilmesine neden olan ruam hastalığı hakkında konuştu.

"Adalardaki hiçbir hayvanın, kötü koşullarda yaşamasını istemiyoruz"

"Adalardaki hiçbir hayvanın, kötü koşullarda yaşamasını istemiyoruz"

Vali Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

'Adalar ilçemizdeki atlarda tespit edilen Ruam hastalığı sonrası İl Mahalli Çevre Kurulumuzu 'Olağanüstü Toplantı'ya çağırdım. Toplantıda önemli kararlar aldık. Adalardaki hiçbir hayvanın, kötü koşullarda yaşamasını ve itlaf edilmesini artık kesinlikle istemiyoruz.'

"Adalar'a ivedi olarak karantina ahırı kazandırılmasına karar verildi"

"Adalar'a ivedi olarak karantina ahırı kazandırılmasına karar verildi"

Yerlikaya alınan tedbirleri şöyle duyurdu:

'İzinsiz yapıldığı belirlenen ahırların yıkılmasına, Adalar'a ivedi olarak karantina ahırı kazandırılmasına karar verildi. Adalar'daki atların ruam hastalığı test sürecinin tamamlanabilmesi için faytonlara at koşulması 3 ay süreyle durduruldu.'

Polis barikat kurdu, fayton turları durduruldu

Polis barikat kurdu, fayton turları durduruldu

Vali Yerlikaya'nın açıklamasının ardından Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Büyükada'da faytonların yolcu aldığı yere gelerek faytoncuların temsilcileriyle görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ayhan, İstanbul Valiliği'nin aldığı kararı uygulamaya başladıklarını belirterek faytonlara koşulan atların ahırlara alınarak orada bakılacağını söyledi.

Atların kaldıkları yerlerin fiziki şartlarının uygun olmadığını dile getiren Ayhan, kararın sadece Büyükada'da değil, atların bulunduğu tüm adalarda geçerli olduğunu aktardı.

Kaymakam Ayhan'ın açıklamasının ardından faytonların yolcu beklediği alan boşaltılarak ve fayton turları durduruldu. Adaya gelen çevik kuvvet ekiplerince alanın girişine barikat kuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faytonculardan tepki: Açlık eylemi yaparız

İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal polis barikatının önünde yaptığı açıklamada alınan karara tepki göstererek, 'Ya Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri ile meseleyi çözeriz ya da açlık eylemi yaparız' dedi.

Ünal yaptığı açıklamada “Şu anda elektrikli araç gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Bu alanı da boşaltmayacağız. Ne ilçe ne de Büyükşehir Belediyesinden yetkili gelmedi. Ben 15 gün önce 3 aylık çalışma raporumu büyükşehirin sekreteryasına bıraktım. Dedim ki bu meseleyi beraber çözelim. Biz 3 ay çalışmayacağız. Kaçak ahırların yıkıldığını varsayalım. Biz 1500 - 1600 ata nasıl bakacağız. En az 800 tanesi kaçak diye nitelendirilen ahırlarda yaşıyor. Biz ne yapacağız. Ya Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilileri gelir bu meseleyi çözer, hayır biz çözüme yaklaşmayacağız diyorlarsa ben ve tüm faytoncu esnafı arkadaşlar, eşlerimizle çocuklarımızla beraber bu iş sonlanana kadar açlık eylemi başlatacağız. Tüm atların da yularlarını alıp adaya serbest şekilde bırakacağız” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı: 'Sorunu çözüyoruz'

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
20
9
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tahir Boz

3 ay ne demek yahu, tamamen kaldırılmalı, bu yaz 2 ay kaldım adalar da, hergün küfür etmekten sinir oldum, hergün yürüdüm, bir baştan bir başa zati 15 dakkal... Devamını Gör

bahariye

tamamen kaldırılmalı 3 ay neymiş snrası yine aynı görüntüler ve kullanmayın artık şu faytonları talep olmazsa ztn kalkar!

Buse Mercan

ulan sizde 3 ay açlık grevi yapacak göt var mı, ömrünüzü bu hayvanların sırtından geçinerek geçirdiniz, haysiyetsiz kalıpsız şerefsizler! rahat bırakın artık... Devamını Gör