Görüş Bildir
Haberler
Kırıkkale Üniversitesi’nde Okunan 'Arapça İstiklal Marşı' Tepkilerin Odağında

etiket Kırıkkale Üniversitesi’nde Okunan 'Arapça İstiklal Marşı' Tepkilerin Odağında

Kırıkkale Üniversitesi’nde 'Dünya Arapça Günü' ile ilgili düzenlenen bir etkinlikte İstiklal Marşı'nın Arapça okunacağı haberi sosyal medyanın tepkisini çekmişti. O etkinlik geçtiğimiz gün üniversitede gerçekleştirildi. Rektörlük konuyla ilgili açıklamasında İstiklal Marşı'nın ilk önce Türkçe olarak okunduğunu ardından yabancı öğrencilerin manasını idrak edebilmesi amacıyla Arapçaya çevrildiğini belirtti. Ancak çok sayıda kullanıcı sosyal medyadaki paylaşımlarında 'Arapça İstiklal Marşı'ndan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırıkkale Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğu'nun Dünya Arapça Günü ile ilgili etkinliğe ait broşürlerinde, İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasının da programda yer aldığı görülmüştü.

Arapça İstiklal Marşı farklı kesimlerden tepkilere neden olmuştu

Arapça İstiklal Marşı farklı kesimlerden tepkilere neden olmuştu

19 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte İstiklal Marşı Arapça olarak okundu.

Rektörlük: Yabancı öğrencilerin manasını idrak etmesi amacıyla Arapça'ya çevirildi 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rektörlüğün açıkmalası şu şekilde:

'UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Arapça Günü çerçevesinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencilerimiz tarafından bir etkinlik gerçekleştirilmiş ve söz konusu etkinlikte saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız Türkçe olarak büyük bir coşkuyla okunmuştur. Ardından günün anlamına uygun olarak ve programa katılan yabancı öğrencilerin manasını idrak etmesi amacıyla İstiklal Marşımız bir öğrencimiz tarafından Arapçaya çevrilmiştir. Sosyal medyada Üniversitemize ve bu programa ait olmayan görüntüler yayınlanarak İstiklal Marşımızın Arapça olarak okunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemiz ve şehrimizin itibarını zedelemeye yönelik bu maksatlı yayınları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İstiklal Marşı rektörlüğün de belirttiği gibi ilk önce Türkçe okundu 👇

Ardından bir öğrenci tarafından Arapça çevirisiyle okundu 👇

Sosyal medyada sıkça paylaşılan bu görüntülerde de iki öğrencinin İstiklal Marşı'nı Arapça okuduğu görülüyor. Ancak rektörlük bu görüntülerin kendileriyle bir alakasının olmadığını belirtti.

Kırıkkale Üniversitesi daha önce de benzer bir krize sahne olmuştu

Kırıkkale Üniversitesi daha önce de benzer bir krize sahne olmuştu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Haziran ayında Kırıkkale Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde de farklı bir “İstiklal Marşı” krizi yaşanmıştı. 

Törende “siyasi içerik” taşıdığı gerekçesiyle İstiklal Marşı’nın okutulmadığı iddiasıyla kürsüye gelen bir öğrenci salondakilere tepki göstermişti.

Arapça İstiklal Marşı sosyal medyada gündem oldu

Arapça İstiklal Marşı sosyal medyada gündem oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
606
270
66
27
17
13
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın