Görüş Bildir
Haberler
Kırıkkale Üniversitesi'nde İstiklal Marşı 'Siyasi İçerikli' Denilerek Okutulmadı İddiası

etiket Kırıkkale Üniversitesi'nde İstiklal Marşı 'Siyasi İçerikli' Denilerek Okutulmadı İddiası

Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet töreninde İstiklal Marşı'nın “siyasi içerik taşıdığı' gerekçesiyle okutulmadığı iddia edildi. Üniversiteden bu iddiaya yalanlama geldi. İddiayı dile getirip tepki gösteren öğrenciler gözaltına alındı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nün 2018- 2019 mezuniyet töreni, yerleşkedeki salonda yapıldı. Törene öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören sırasında kürsüye çıkarak, mikrofonu alan E.D. adlı öğrenci, 'Mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okunmayacakmış, siyasi içerikli olduğu için. Bu cumhuriyetin üniversitelerinde, bu cumhuriyetin İstiklal Marşı yasaklanamaz. Hiç kimsenin, hiçbir şekilde buna gücü yetmez' dedi. Öğrenciye, salonda bulunan güvenlik görevlileri müdahale etti. Kürsüden indirilen öğrenci ve görüntü çeken arkadaşı, salondan çıkarıldı. Bu anlarda salonda cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüler ise sosyal medyadan paylaşıldı.

İşte o anlar 📹

İfadelerinin ardından serbest kaldılar

İfadelerinin ardından serbest kaldılar

Öğrenciye, salonda bulunan güvenlik görevlileri müdahale etti. Kürsüden indirilen öğrenci ve görüntü çeken arkadaşı, salondan çıkarıldı. E.D. ve arkadaşı, polis merkezine götürüldü ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Böyle bir karar yok"

"Böyle bir karar yok"

Kırıkkale Üniversitesi'nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Rektörlükten yapılan açıklamada, 'Sosyal medyada mezuniyet töreninde İstiklal Marşı'nın okutulmasının yasaklandığı şeklindeki ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemizin mezuniyet töreninde İstiklal Marşı'mız coşkulu bir şekilde 500'ün üzerindeki protokol, mezunlarımızın aileleri, mezun öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarının katılımı ile okunmuştur. Bu coşku hem Kırıkkale Valiliği hem de Kırıkkale Üniversitesi internet sayfasında görülebilir' denildi.

Görüntüleri üniversitenin bir bölümünün yapmış olduğu programda çekildiği belirtilen açıklamada,  'Görüntülerde İstiklal Marşı'mızın siyasi içerikli olmasından dolayı yasaklama kararı alındığı ifade edilmektedir. Böyle bir karar yoktur. Kullanılan bu ibare maksatlı ve üniversitemizin itibarını zedelemeye yönelik bir provokasyondur' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
326
52
24
20
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Tayyip Türklüğü bitirme projesiydi ve 20 yilda bu seviyeye gelebileceğine kimse inanmiyordu, bu ülkeyi sadece dinle parcalayabileceklerini biliyorlardı akp f... Devamını Gör

Tıntın

yapmıştır vatan haini teröristler. Andımızı kaldırdılar bunu da yaparlar

Tuna Karahan

İstiklal Marşı okumak yasak terörist başının mektubunu devletin kanalında okutmak serbest.