Görüş Bildir
Haberler
Endişe Yaratan Kareler: Bursa'nın 'Yaşam Kaynağı' Gölbaşı Barajı Kurudu

Endişe Yaratan Kareler: Bursa'nın 'Yaşam Kaynağı' Gölbaşı Barajı Kurudu

'Yakın gelecekte su kıtlığı yaşanır mı?' sorusunu akıllara getiren kuraklık görüntüleri bu kez ülkenin batısından geldi. Bursa ovasındaki tarım arazilerinin büyük bir kısmını sulayan Gölbaşı Barajı'nın yüzde 90'ının kurumasıyla ortaya endişe verici görüntüler çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa Kestel'de bulunan, Uludağ ve Katır Dağları'ndan akan sularla beslenen Gölbaşı Barajı'nın büyük bölümü kuraklık ve bölgedeki fabrikaların kullanımı sonucu kurudu. 

1933 yılında yapılan baraj gölünde kuruma nedeniyle çatlaklar oluştu, bazı balıkçı tekneleri kuruyan alanların ortasında kaldı.

"Tarım dışı kullanım çiftçiyi zor durumda bırakıyor"

"Tarım dışı kullanım çiftçiyi zor durumda bırakıyor"

3 bin dönüm büyüklüğündeki göletin 2 bin dönümlük kısmının kuruduğunu ve tarım dışı tüketimin çifçiyi zor durumda bıraktığını söyleyen Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç;

'Dağdan inen sular ister istemez tortu, toprağı göle indiriyor ve bu durum burada bir doluluk meydana getiriyor. Bu nedenle kışın biriken suları da gölümüzde tutamıyoruz. Çünkü gölümüzün zemini dolu. Göletteki kuraklığın sebeplerinden biri de amaç dışı kullanım. Gölümüzden sanayiye de su verilmeye başlandı. Sanayicilere başka bir kaynak aktarılması gerekir.' dedi.

"Burası Bursa'nın yaşam kaynağı"

"Burası Bursa'nın yaşam kaynağı"

Göletin 'Bursa'nın yaşam kaynağı' olduğunu söyleyen Eyüp Kılıç;

'Bursa ovasında elmamızı, armudumuzu, şeftalimizi kovayla mı sulayacağız? Biz bunlara sahip çıkamazsak, koruyup kollayamazsak yaz sezonu başladığı zaman ürünlerimizi nasıl sulayacağız.' dedi.

"Türkiye yakın gelecekte su kıtlığı yaşayabilir"

"Türkiye yakın gelecekte su kıtlığı yaşayabilir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Havza Yönetim Stratejisi kapsamında düzenlenen bir toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Türkiye'nin yakın gelecekte su kıtlığı yaşayabileceği uyarısında bulundu.

'Türkiye su stresi altında bir ülke'

Hızlı nüfus artışı, ihtiyaçların artması ve sanayileşmenin etkisi ile dünyada su kaynaklarının hızla azaldığını; Türkiye'de kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarının bin 365 metreküp olduğunu söyleyen Uzun; 

'Bu verilere göre, ülkemiz günümüz itibarıyla su fakiri olmamasına rağmen, su zengini bir ülke de değildir. Su stresi altında bir ülkedir. Hatta yapılan birçok çalışmaya göre, yakın bir gelecekte ülkemizin su kıtlığı yaşayan bir ülke durumuna gelmesi bile muhtemeldir' dedi.

İşte kuraklığın fotoğrafları 📸

İşte kuraklığın fotoğrafları 📸
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
13
6
6
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ekrem İmamoğlu'nu belediye başkanı seçen Bursa halkı Allah tarafından cezalandırılıyor!

feyk

dogu akdeniz uzun suredir son yuz yilin en agir kurakligini yasiyor. suriye ic savasinin ana nedeni bu. kuraklikla ac ve issiz kalan kalabaliklar sehirleri d... Devamını Gör