Görüş Bildir
Haberler
Abdülhamit Gül'den 'Tarikat' Açıklaması: 'O Dönem Milletvekili Değildim, Her Vatandaşımızla Görüşürüz'

Abdülhamit Gül'den 'Tarikat' Açıklaması: 'O Dönem Milletvekili Değildim, Her Vatandaşımızla Görüşürüz'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Haznevi Tarikatı lideriyle samimi görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. Görüntülerin milletvekili olmadığı dönemde 'Kutlu Doğum' programında çekildiğini belirten Gül, her kesimden insanla görüşebileceklerini kaydetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün sosyal medya paylaşılan ve tartışma yaratan görüntüleri TBMM Genel Kurulu'nda da gündeme geldi.

"Bu tarikat lideriyle ilişkiniz nedir?"

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, 'Bir Adalet Bakanının bu şekilde bir tarikat şeyhinin toplantısına katılıp elini öptüğü görüntüler olmasını kınadığımı belirtmek istiyorum. Bu liderle ilişkiniz nedir? Bu tarikata desteğiniz var mıdır? Bunu da bize ve topluma açıklamak zorundasınız' dedi.

"Bu ülkenin her vatandaşıyla görüşebiliriz"

"Bu ülkenin her vatandaşıyla görüşebiliriz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Gül, CHP'li Emecan'ın sorularına şöyle yanıt verdi:

'Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı. Bizim bu anlamda, bu çerçevede, Anadolu'nun her türlü insanıyla, her seçmenimizin bu konudaki çalışmalarında, bu konuda tüm Anadolu'nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla; düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir ancak bu 2015, hatırladığım kadarıyla seçim öncesinde ve milletvekili dahi değildim galiba, öyle hatırlıyorum, dolayısıyla bunu ifade etmek isterim.'

"Hâlâ ders almadık mı?"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakan Gül'ün açıklamasının ardından söz alarak görüntülere tepki gösterdi. 15 Temmuz hatırlatması yapan Özel, 'Hâlâ ders almadık mı?' diye sordu. Özel şunları kaydetti:

'Sayın Bakan'a ben hatırlatayım, o bir sivil toplum örgütü falan değil bunlar. Muhammed Muta El Haznevi, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolundan. 2005'ten beri tarikatın başında ve Suriyeli kendisi.“Biz bir milletvekilimizin Suriyeli bir tarikat liderinin, kendi ilinin seçilmiş milletvekilinin o kadar açık bir el öpmesi… Ki, korkunç bir görüntüdür, kendinden yaşça çok küçük ve asla bir Adalet Bakanının, bir milletvekilinin böyle görüntülere yansıması doğru değil.Sayın Bakan açısından bunun Adalet Bakanı olmadığı bir dönemde… Milletvekili olmadığını ifade etmesi hiç değilse çok daha kötü bir görüntüyü, tarih açısından daha önce, bundan dört yıl önce, milletvekilliğinden önce olmuş ama Gaziantep'teki sorun, bu tarikatın imar kurallarına aykırı 60 bin metrekarelik külliyeler, kimsenin durduramadığı ve Gaziantep'teki sosyal hayata, inanç hayatına doğrudan bu Nakşibendi tarikatı Halidiyye kolunun Suriyeli liderinin egemen olduğu...Hâlâ ders almadık mı? Bunlar darbe yapınca mı bunlarla mücadeleye başlayacağız? Ne istiyorlarsa vermeniz bu açıdan çok tehlikelidir.'

Ne olmuştu?

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerle, Adalet Bakanı Abülhamit Gül'ün, Suriye merkezli Haznevi Tarikatı'nın bir etkinliğine katıldığı ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Bakan Gül'ün tarikat lideriyle oldukça samimi olduğu gözlemlenmişti.

Külliye inşa ediyorlar

Öte yandan Haznevi Tarikatı Gaziantep'te 67 bin metrekare arazi üzerinde külliye inşa ediyor. Tarikatın külliyesine müftülüğün onay, belediyenin de ruhsat verdiği açıklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
36
11
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tıntın

''O görüşmeler neticesinde milletvekili oldum. ''diye devam eder sandım.

Yigit Karabey

cik sokaga, en yakindaki insaata git ve alin teriyle calisan bir isci kardesimizle konus , dertles hatta elini öp!!! hani her vatandasla görüsürüm diyorsun y... Devamını Gör

Karahaner Ali

akp zihniyetin halk ile görüşmesi bakanım siz gördüğümüze mutlu olduk , hadi bi takla atta görelim mazot fiyatlari çok pahalı ananı da al git , beni niye tac... Devamını Gör