Görüş Bildir
Haberler
Suriye'den Türkiye Sınırına En Az 80 Bin Kişilik Yeni Göç Dalgası

Suriye'den Türkiye Sınırına En Az 80 Bin Kişilik Yeni Göç Dalgası

Suriye'de rejim güçleri ve Rus uçaklarının İdlib’de sürdürdüğü bombardıman binlerce kişiyi göçe zorladı. Evlerini terk etmek zorunda 80 binden fazla Suriyelinin Türkiye sınırına doğru göç ettiği bildiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre son 24 saatte çoğunluğu güney ve güneydoğu bölgelerde olmak üzere İdlib’de 462 hava ve kara saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 72 kişinin hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.

DHA'nın aktardığına göre rejim güçleri ile Heyet Tahrir üş-Şam (HTŞ) adını alan El-Nusra arasında da bazı köylerde çatışmalar devam ediyor.

"Son 5 günde en az 80 bin kişi göç etti"

"Son 5 günde en az 80 bin kişi göç etti"

Saldırıların çoğunluğunun İdlib’in güneyindeki Maaret Al Numan kasabasına düzenlendiği belirtilirken, büyük kısmı bu kasabadan olmak üzere binlerce kişinin güvenli bölgelere doğru hareket ettiği bildiriliyor.

DHA son 5 günde 50 bin kişinin, Anadolu Ajansı ise en az 80 bin kişinin göç ettiği bilgisini aktarıyor.

Büyük bir kısmı Türkiye sınırına yakın bölgelere gidiyor

Büyük bir kısmı Türkiye sınırına yakın bölgelere gidiyor

Yerel kaynaklar göç edenlerin çoğunlukla Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplara ve zeytinlik alanlara kaçtığını söylüyor.

Bir kısım Suriyelinin ise önceden göç etmiş akrabalarının yanına, bazı küçük grupların da Afrin bölgesine gitmeye çalıştığını bildiriliyor.

Erdoğan: '50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kuala Lumpur Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, 50 bin Suriyelinin Türkiye’ye doğru hareket ettiğini belirterek, dünyanın dikkatini bu bölgede yaşanan drama çekmeye çalışmıştı.

DHA ve AA'nın objektifinden göç dalgası 📸

DHA ve AA'nın objektifinden göç dalgası 📸
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
222
37
22
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert

Birakin nereye giderseler gitsinler. Kapatin kapilari. Biz yeterince Suriyeliye bakiyoruz. Adamlar resmen kavimlar gocunu basladi. Ulke icinde ulke kuracak g... Devamını Gör

yavuz

İsyana ne gerek var vatandaşlık alınca oy kullansalar 4 milyon seçmen yapar sana yüzde 6 7 oy vekil sokarlar meclise. 10 yıla kalmaz ana muhalefet partisi ar... Devamını Gör

yavuz

Bu kadar aptal bir ülke var mı dünyada ya ?? sınırını duvarını s...m ülke gibi 7 milyon adam içerde geziyor kimliksiz ne bok yiyor bu ülkenin başındaki adaml... Devamını Gör

Deli Bilge

Biz çıkalım ülkeden rahat etsinler (!)