KFC ve Pizza Hut’ın Türkiye’de bulunan binlerce mağazası kapanmıştı. Dünyaca ünlü Yum! Brands, Türkiye’de mağazalarının hak sahibi İş Gıda ile sözleşmesini feshetmesi sonrasında mağazalar hizmet vermemeye başlamıştı.Yum! Brands, yeniden Türkiye’ye dönmek için Value Solution Partners ile anlaştı. Şirket, Türkiye’de mağazaların yeniden açılması için görüşmeler yapmaya başladı.Kaynak: Patronlar Dünyası
“Terörsüz Türkiye Projesi” Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla başlamış ve Abdullah Öcalan’ın “silahları bırakın” çağrısıyla devam etmişti.PKK’dan yapılan açıklamada ise fesih kongresinin tamamlandığı duyurulmuştu.Gazeteci Çetiner Çetin, Rüdaw’a yaptığı açıklamada PKK’nın bugün saat 13.00’de kongrenin sonuç bildirgesini duyuracağını iddia etti. Çetin ayrıca, örgütün tepe yöneticilerinin Danimarka, Norveç ve Güney Afrika gibi ülkelere gideceğini de sözlerine ekledi.
Türkiye'de azalan genç nüfusa dair önlem almak için birçok çalışma yürütülüyor. 2025 yılının 'Aile Yılı' ilan edilmesinden sonra, partiler de TBMM'ye farklı kanun teklifleri sunmaya başladı. Bir öneri de İYİ Parti'den geldi. Bu kanun teklifiyle '3 çocuk sahibi kadınlara memur olma hakkı' verilmesi önerildi. Teklifin kabul edilmesi halinde 3 çocuk doğuran kadınlar, KPSS şartsız memur olabilecek.Detaylar...Kaynak: NTV
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşı ile ilgili 3. kez ateşkes çağrısı yaptı. 15 Mayıs’ta Ukrayna ile koşulsuz olarak İstanbul’da görüşmeye hazır olduklarını söyleyen Putin, “Artık bu savaşı bitirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.Putin, barış görüşmelerinde önemli bir pay sahibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşeceğini söyledi.Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da Putin’in açıklamalarını sevinçle karşıladı.
Mayıs ayının ikinci pazar günü, dünyanın birçok kişi için özel bir anlam taşır. Bu tarihte, pek çoğumuzun hayatındaki en önemli figür olan 'annelerin' günüdür. Dünyanın her köşesinde Anneler Günü kutlanır.Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da Anneler Günü paylaşımı geldi. Annesinin yer aldığı videoların derlendiği paylaşıma 'Özledim Anne' notu düşüldü.
CHP, Ekrem İmamoğlu’nun yargılanacağı davaların TRT ekranlarından canlı yayınlanabilmesi için 4 maddelik bir kanun teklifi sundu. Teklifin gerekçesinde, kamuoyunun seçtiği yetkililere dair yargı süreçlerini şeffaf biçimde izleyebilmesi gerektiği vurgulanarak, “Vatandaşlar, kamu görevlileri hakkındaki iddiaları ve savunmaları doğrudan öğrenme fırsatı bulacaktır” ifadeleri yer aldı.
Meksika’da yüzyıllardır süregelen boğa güreşleri geleneği, ülke genelinde art arda alınan yasak kararlarıyla yeni bir döneme giriyor. Hayvan hakları savunucularının yıllardır dile getirdiği talepler doğrultusunda, bazı eyaletlerde boğa güreşleri tamamen yasaklanırken; başkentte ise yalnızca “şiddetsiz” ve “kan akmayan” gösterilere izin verilecek şekilde kapsamlı bir kısıtlama getirildi.Detaylar...
19 Mart operasyonuyla tutuklanan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabının engellenmesinin ardından, paylaşımlarını basıp sokakta dağıtan avukat Burak Saldıroğlu, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Saldıroğlu’nun bu eylemi sosyal medyada paylaşması, hakkında soruşturma başlatılmasına neden oldu.
19 Mart'ın ardından Türkiye yeni bir dönemeçe girdi. Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak anılmasıyla birlikte siyasi gündem de İmamoğlu'nun adaylığı ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı söylemleriyle ilerliyor. Yeni gündemde seçim anketlerinde de ikilinin ismi ön plana çıkıyor. Son olarak KONDA da yaptığı ankette halka iki ismi sordu. Kaynak
Çalık Holding önünde Erol Eğrek’in öldüresiye darp edilmesiyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Olayla bağlantılı 6 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.6 şüpheliden dördü tutuklandı.
Türkiye gündemi her daim hareketli, dinamik ve değişken. Her an yeni bir haberle, yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Durum böyle olunca da gündemi takip edip ‘eskimeden’ kalabilmek zorlaşıyor.Biz de sizler için mutlaka okumanız gereken içerikleri tek yerde topladık.İşte gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikler...
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması için yurdun dört bir yanında imza standları kuruluyor. CHP il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra hafta sonları işlek cadde ve yürüyüş yollarında da standlar açılıyor. Bazı noktalarda saldırı tehdidi olan standlar için Samsun'dan saldırı haberi geldi. Standa fiziki ve taşlı saldırı yaşandığı öğrenildi.
Türkiye'deki azalan genç nüfus birçok kurumu harekete geçirdi. Birçok kurumdan nüfusla ilgili çalışmalar ve öneriler geliyor. Bir öneri de İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti sunmuş olduğu kanun teklifinde ülkenin kanayan yaralarından biri olan KPSS'yi de dahil ederek ortak bir teklif hazırladı.
Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan 27 Şubat'ta silahsızlanma çağrısı yaptı. Silahsızlanma çağrısından üç ay sonra PKK'dan yeni bir açıklama geldi. 9 Mayıs Cuma günü kongrenin toplandığını duyuran PKK'dan 'Tarihi kararlar alındı' açıklaması geldi. Türkiye’de yeni sürecin nasıl olacağı, nasıl devam edeceği merak ediliyor. Gelin hep birlikte dünyada silahlı örgütlerin yaşadığı barış süreci ve son aşamada gerçekleşen silahsızlanma örneklerine bakalım.Kaynak
İstanbul'un Fatih ilçesinde akılalmaz bir olay yaşandı. Kuyumcu çalışanı, poşetleri karıştırması sonucu 200 bin dolarlık pırlantalar çöpe gitti. Kuyumcunun ardından çöp kutusuna giden kağıt toplayıcısı servet buldu.
Hintli emekli Tümgeneral Bakshi Türkiye ile ilgili tehditkar sözleriyle basının gündemine oturdu. “Hindistan’ın nükleer gücüyle gerekirse Türkiye’yi feci şekilde havaya uçurabiliriz. Türkiye yaramazlık yapıyor. Hilafeti yeniden kurup Müslümanların halifesi olmak istiyor.” sözlerini dile getiren emekli tümgenerale, sunucu Kerem İşkan yanıt verdi. Kerem İşkan, “Sizin o tanrı diye taptığınız ineğe 7 ortak gireriz. Kurbanda da keseriz. Tanrınızı gözünüzün önünde yeriz. Aklınız durur yani.” dedi.
Pakistan ordusu bu sabah Hindistan güçlerine karşı 'Bunyan-un-Marsoos Operasyonu'nu başlattığını açıkladı. Bu açıklamadan saatler sonra iki ülke arasında ateşkes ilan edildi. Ateşkes haberi ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasıyla duyuruldu.
PKK dünkü açıklamasında kongresini topladığını duyurmuştu. PKK'nın kendini feshettiğini açıklaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'tan ilk açıklama geldi. Kılıç, 'Kararlı ve sabırlı bir süreç yönetiliyor. Şu anda geldiğimiz nokta, kongrenin toplandığı ve kararın yakın zamanda açıklanacağıdır. Buradan şu anlaşılmasın. Muhalif isimler bazı durumlarda 'Ne verildi, taviz mi söz konusu' gibi sorular soruyor. Ne bir taviz ne de bir pazarlık var' dedi.
İlker Canikligil, YouTube platformunda yayınladığı videosundaki sözlerinden dolayı halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme sebebiyle açılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. İnternet ünlüsü Jahrein de Canikligil için, 'Ucubesin, İlker. Tutuklanmasına üzülmediğim tek kişi sensin. Daha fazlasını hak ediyorsun.' sözlerini dile getirmişti. Canikligil, tahliye kararının ardından ilk kez YouTube programında seyircilerle buluştu. Jahrein’e de yanıt verdi.