Son zamanların en çok oynanan şans oyunları arasında Şans Topu da yer alıyor. Haftanın iki günü düzenlenen Şans Topu, bu haftada kazandırmaya devam ediyor. Haftanın ilk Şans Topu çekilişinde heyecan devam ediyor. Büyük ikramiyeyi kazanmak isteyen talihliler, çekiliş sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Peki Şans Topu sonuçları açıklandı mı? İşte 8 Mart Çarşamba Şans Topu sonuçları ve kazandıran numaralar...
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP dahil tüm partileri ziyaret edeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için anket şirketlerinin araştırmaları sürüyor. Son olarak ALF tarafından yapılan anket çalışmasına göre Altılı Masa'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 puan farkla önünde yer alıyor.
6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği deprem felaketleri sonrası bölgede yıkımın yüksek olmasıyla yardım kampanyalarının yanı sıra bankalarda da birçok destek kararı açıklamıştı. Türkiye Bankalar Birliği'nin aldığı tavsiye niteliğindeki kararları uygulayan bankalar kredi ödemelerinde ötelemelerin yanında hayatını kaybedenlerin borçlarını silmiş, kamu bankaları da faiz indirimleri uygulamaya aldıklarını açıklamıştı ama uzun sürmedi.
“Erkekler davrandıkları gibi, kadınlarsa göründükleri gibidirler. Erkekler kadınları seyrederler. Kadınlarsa seyredilişlerini seyrederler. Bu durum, yalnız erkeklerle kadınlar arasındaki ilişkileri değil, kadınların kendileriyle ilişkilerini de belirler. Kadının içindeki gözlemci erkek, gözlenense kadındır. Böylece kadın kendisini bir nesneye –özellikle görsel bir nesneye- seyirlik bir şeye dönüştürmüş olur.” John Berger, Görme Biçimleri isimli kitabında toplumsal cinsiyet açısından bakma-görme eylemini bu şekilde açıklar ve devam eder: “Bizi çevreleyen dünyada kendi yerlerimizi görerek buluruz.”(1)
“Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan iddianame düzenlendi. Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.
Kadınların, eğitim başta olmak üzere tüm alanlarda yaşadıkları sorunların araştırılması için TBMM'ye sunulan araştırma önergesi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz CHP Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. ‘Bu kürsüye son kez çıkıyorum’ sözleriyle veda eden Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını kullanılmış bir kağıdın arka yüzüne yazması sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı.
Meclis’te orman yasa teklifinin görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'yalancı' diyen CHP Milletvekili İlhami Aygun’a su fırlatıp, “Ya s.tir ol git ya!” diye bağırdı.
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Özel, son günlerde en çok konuşulan isimlerden biri. Sadece yaptığı açıklamalarla değil, özel hayatıyla dikkat çekiyor. Partinin genel başkanı Muharrem İnce, Özel'in bir süredir kanser tedavisi gören kızıyla ilgili acı haberi sosyal medyada paylaştı. Pek çok kişi ise Özcan Özel'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Özcan Özel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Özcan Özel'in hayatı ve biyografisi...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Beraberindeki kadınlarla mozoleye çiçek bırakan Akşener, Anıtkabir Özel Defteri'ne 'Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de yılmayan, yıkılmayan ve mücadeleden asla vazgeçmeyen Türk kadınlarıyız.' ifadelerini yazdı.
Türkiye'nin gündemi yaklaşık iki haftadır seçimleri kapsıyor. 7 Mart Pazartesi günü 6'lı masa cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmıştı. Millet İttifakı'nın adayının açıklanmasının ardından sosyal medya pek çok editle dolmaya başladı. Aynı şekilde CHP Gençlik Kolları'nın Kemal Kılıçdaroğlu için hazırladığı Netflix temalı seçim videosu da viral oldu. 👇🏻
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün akşam katıldığı TV programında 'CHP ile HDP görüşebilir mi?' sorusuna 'Görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez' yanıtını verdi. Akşener'in açıklamaları üzerine 6 yıldır tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e açık mektup yazıp 4 soru sordu.
Sosyal medyada yemek yapma videolarıyla tanıdığımız Taha Duymaz, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremine memleketi Hatay'da yakalandı ve 12. günde cansız bedenine ulaşıldı... Aramızdan ayrılan Taha Duymaz'ın ardından aynı şartlarla yemek yapma videoları çeken Salih, sosyal medyanın dikkatini çekti. Salih'in bu kadar dikkat çekmesinin sebebi ise mutfağından önlüğüne, araç gereçlerinden saçına her şeyiyle bizlere Taha Duymaz'ı hatırlatması oldu.
Black Mirror izlediyseniz neden bahsettiğimizi anlayabilirsiniz! İki bilim kurgu yazarı, gelişen teknolojinin yarattığı tehlikeleri hayal etmek için Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ile iş birliği yaptı. Detaylara buyurun 👇
İçinden geçtiğimiz şu günlerde daha fazla kötü olaya tahammül edecek halimiz kalmadı. Sosyal medyada gündem olan son iddia ise epey can sıkıcı. İddiaya göre Gökhan U. isimli tacizci, depremzede çocukları ve maddi durumu olmayan insanları maddi yardım karşılığında istismar ediyor.