Görüş Bildir
Haberler
Kulis: Asgari Ücret Zammı Seçim Öncesi Açıklanabilir

Kulis: Asgari Ücret Zammı Seçim Öncesi Açıklanabilir

Cumhurbaşkanı seçiminde 2. tur beklenirken adaylar yeni ekonomik vaatler ile seçmenin karşısına çıkacak. Kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayını işaret ettiği asgari ücrete yapılacak zammı erkenden açıklayabileceği konuşuluyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi seçmene yeni ekonomik vaatler sunması bekleniyor. 

Ekonomim'den Hüseyin Gökçe'nin haberine göre kulislerde bu süreçte ücretli kesime ve çiftçilere hangi mesajların verileceği konuşuluyor. Ücretli çalışanların yarıya yakının asgari ücretli olması veya bordrolarının asgari ücretten gösterilmesi, yeni asgari ücretten beklentileri artırıyor. 

Yılbaşında aldığı ücret enflasyon karşısında yüzde 15.21 oranında gerileyen ücretli çalışanlar bir yandan asgari ücrette artış beklerken, asgari ücretin üzerinde gelir elde edenler ise ocak ayında olduğu gibi paralel bir ücret artışı bekliyor.

Seçim öncesi ilan edilebilir

Seçim öncesi ilan edilebilir

Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte belirsizlikten şikayetçi olan iş dünyası şimdi de asgari ücretin 28 Mayıs’tan önce belirlenip belirlenmemesine takılmış durumda. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinden önce asgari ücretin temmuz ayında yeniden ele alınacağını belirtse de kulislerde geçerlilik tarihi temmuz ayı olsa bile seviyesinin seçim öncesi ilan edilebileceği konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimden önce katıldığı bir TV programında asgari ücretin 500 dolara karşılık gelen bir seviyede belirleneceğini söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arc noise

tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak... Gelsin gıcır gıcır, serisi bile bozulmamış 200 TL'ler. Bu arada bu tik tak... Devamını Gör

Bozkurt

Abi zaten hiçbir ekonomik vaadi yok. Ülkeye yatırımcı gelmiyor. Gelecek olan da bu tiranlar yüzünden vazgeçiyor. Memur maaşlarını ödemek için para basarlar h... Devamını Gör

Bozkurt

Günü kurtarmak adına yapılan boş vaadler. Konut ve barınma sorunu da bu senenin sonunda iyice zirveye çıkar böyle giderse.

yengegeldikmi

Arkadaş, sanki cebinden veriyor. Biri bana seçimlerden sonra eğer mevcut iktidar kalırsa bu kadar seçim vaadini nasıl yerine getireceğini anlatabilir mi yahu... Devamını Gör