Görüş Bildir
Reklam
Fethiye-Burdur-Isparta Üçgeni: 'Beklenen Büyük Bir Deprem Var'
Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, 'Beklenen büyük bir deprem var. Üst tarafta Dinar bölgesi, alt tarafta Gelendost, Barla, Eğirdir Gölü ve Davraz Dağı kenarında fay hatları bulunuyor. Bunlar Isparta’yı çerçevelemiş bir şekilde. Bunların Isparta il merkezine zararı da muhakkak olacaktır. Bizim depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor' dedi.
Reklam
Nurdağı Belediye Başkanı Kimdir? Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Kimdir ve Nerelidir?
6 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler pek çok ilde etkisini gösterdi. Aynı gün Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde de 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremlerden etiklenen ve büyük yıkımlar yaşanan 11 il arasında: Kilis, Diyarbakır, Adana, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay, Elazığ ve Gaziantep yer alıyor. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği şehirlerimizden biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesininde belediye başkanlığı görevini üstlenen Ökkeş Kavak ve açıklamaları da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki, Gaziantep Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak hakkında merak edilenler:
Depremzedelere Yardım Eden İBB'ye "Siz Kimsiniz?" Diyen Yeni Şafak Yazarı Çelik'e Kapak Gibi Yanıtlar Geldi
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle ülkece çok büyük bir yıkım yaşadık. Binlerce insanımız hayatını kaybederken, birçok insanımız da evsiz kaldı. Yaşadığımız bu büyük yıkımda İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tüm imkânlarıyla yanımızdaydı. İtfaiyesi, arama kurtarma ve tabii sağlık ekipleriyle... Yeni Şafak Yazarı Ersin Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgili afişi karşısında, 'Pardon da siz kimsiniz?' diye sordu. Sorar sormaz da kendisine kapak niteliğinde cevaplar gecikmedi. 👇
Konya'da Depremden Sonra 12 Metre Derinliğinde Obruk Oluştu: Obruk Nedir, Neden Oluşur?
Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden sonra, ülkenin birçok bölgesinde zaman zaman sarsıntılar meydana geliyor. Afet bölgesi ilan edilen yerler dışında Konya, Sivas gibi farklı şehirlerde de küçük şiddetli depremler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Konya'da yaşanan deprem sonrasında iki fay hattı arasında obruk oluşumu gözlemlendi. İç Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yıl içinde obruklar görülüyor. Vatandaşlar ise obrukların neden ve nasıl oluştuğunu merak ediyor. Peki obruk (çukur) nedir? Obruk neden oluşur?
Reklam
Niğde'de 5.3 Büyüklüğünde Deprem
AFAD tarafından yapılan açıklamada Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Depreme ilişkin konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 'Herhangi bir olumsuzluk yok. Deprem bölgesinden çocuklarla birlikteyken gerçekleşti. 6 Şubat'taki depremde orta ve ağır hasarlı binalar mühürlendi. Vatandaşların bu binalardan uzak durması gerekiyor' dedi. 
Reklam
Reklam
Hande Fırat, Canlı Yayındaki Seçim Gafıyla Ortalığı Karıştırdı
Seçimle ilgili tartışmalar sürerken, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın seçime yönelik sözleri dikkat çekti. CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında konuşan Hande Fırat'ın, sonradan düzelttiği sözleri gaf olarak algılandı. 👇
Reklam