Görüş Bildir
Tüyler Ürperten Görüntü! Yoğun Bakımdaki 14 Hasta Ölüme Terk Edilmiş
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler Hatay'da da büyük yıkıma neden oldu. Depremde hasar gören Özel Defne Hastanesi'nin yoğun bakımında çekilen görüntüler ihmali ortaya çıkardı. AFAD gönüllüsü Serkan Ayten, tesadüfen girdikleri hastanede 14 hastanın ölüme terk edildiğini, depremin ikinci günü yapılan kurtarma çalışmalarında yoğun bakımdaki hastaların kurtarılmadığını söyledi.
CHP’nin Yeni Genel Başkanı Kim Olacak?
Millet İttifakı’nda yaşanan adaylık krizi, dün yapılan toplantı ile aşıldı ve Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Adaylık açıklaması sonrasında da iktidarda izlenecek yol haritası 12 madde ile duyuruldu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, beraberinde CHP Genel Başkanlığı için soruları da getirdi.
Reklam
Altılı Masa Adayı Belli Olunca Piyasalar Olumlu Tepki Verdi: Tahviller Yükseldi CDS Düştü
Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine hazırlanıyor. Piyasalarda seçim sonrası fiyatlamalar hız kazandı. Her seçim öncesi sonuçlara dair fiyatlamalar, genel kanıya ve senaryolara göre gerçekleşir. Cuma günü muhalefet kanadında devrilen masa, Borsa'da moralleri bozarken, hafta sonu esen rüzgarlar masayı bugün yeniden toparladı. Gün içi görüşmeler, akşam saatlerindeki gelişmeler derken verilere bakında muhalefetin coşkusu piyasalara da yansıdı.
Reklam
İmamoğlu - Yavaş Formülüne "Anayasaya Aykırı" Diyenlere Sosyal Medyanın Hafızası Cevap Verdi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak yaptığı açıklamalarıyla Altılı Masa'dan geçen hafta ayrıldı. Geçen hafta başlayan krizin ardından İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığında orta yolu bulmak için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesini  önerdi. CHP'nin teklifi kabul etmesiyle Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'u İYİ Parti ve CHP'nin uzlaştığı formülü Anayasa'ya aykırı buldu. Sosyal medyanın hafızası Uçum'a geçmişten alıntılarla cevap verdi.
Reklam
AK Parti'nin İçinden 2. Cumhurbaşkanı Adayı Çıkabilir! Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı?
etiket
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını açıklamasının ardından gözler AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a çevrildi. Turan, 2020 yılında yaptığı bir açıklamada 'İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023'te cumhurbaşkanı adayı olsun, ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak cumhurbaşkanlığına adayım' demişti. 
7 Mart Salı Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve Tüm Yurt Genelinde Hava Durumu
Mart ayında ilk haftanın sonuna yaklaşırken havaların nasıl olacağı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Yağışsız geçen şubat ayının ardından kuraklık tehlikesi her geçen gün etkisini hissettiriyor. Peki bugün hava nasıl olacak? 7 Mart Salı 2023 hava durumu nasıl? İşte MGM'ye göre İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm yurtta görülmesi beklenen hava olayları.
Kılıçdaroğlu'nun Adaylığına AK Parti'den İlk Yorum: 'Saadet Partisi İçin Tarihi Utanç'
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu açıklanması ardından AK Parti cephesinden ilk açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, en iyi hakem millettir' dedi. Adayın Saadet Partisi Genel Merkezi'nde açıklanmasına tepki gösteren Turan, 'CHP adayının Milli Görüş’ün güya temsilcisi SP'de açıklanması SP için tarihi utançtır.' ifadelerini kullandı. 
Reklam
Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı! 6 Mart Pazartesi Sayısal Loto Sonuç Ekranı ve Kazandıran Numaralar
Haftanın ilk Sayısal Loto çekilişi bu akşam Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirildi. Milli Piyango'nun en eski çekilişlerinden biri olan Sayısal Loto'da gecenin kazandıran numaraları ise merak ediliyor. Peki Sayısal Loto sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto'da kazandıran numaralar ne oldu? İşte 6 Mart Pazartesi Çılgın Sayısal Loto sonuç ekranı.
Reklam
Parlamenter Sistem Nedir? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Ne Anlama Gelmektedir?
Altılı Masa, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapmış olduğu toplantının ardından cumhurbaşkanlığı için ortak adayını belirledi. Altılı Masa'nın ortak adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık açıklamasından sonra geçiş sürecinin yol haritasını da açıkladı. 12 maddeden oluşan yol haritasında 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' vurgusu dikkat çekti. Peki parlamenter sistem nedir? Güçlendirilmiş parlamenter sistem ne anlama gelmektedir?
HDP'li Mithat Sancar ve Selahattin Demirtaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması
etiket
HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklaması hakkında yorumlarda bulundu. Sancar açıklamasında 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun diyeyim ve ekleyeyim, kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz' dedi.Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da twitter hesabından 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun. Kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz' sözleri paylaşıldı. 
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, 'Cumhurbaşkanı Uygun Gördüğü Zaman' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olacak
etiket
Altılı Masa uzun görüşmeler ve fikir alışverişleri sonrasında Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu resmen açıkladı. Bu açıklama sonrasında en çok merak edilen konu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kabine de hangi görevi alacaklarıydı.Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yaparken mutabakat metninin 11 madde olduğunu belirtmişti ancak açıklanan metindeki 12. madde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a özel olarak hazırlanmıştı. 12. maddede bu iki ismin 'Cumhurbaşkanı uygun gördüğü zamanda' Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanları yer aldı. 
Reklam