Görüş Bildir
Geleceğin Parasının Günümüzde ki Versiyonu Bitcoin Hakkında ki Tüm Soru İşaretlerinizi Kaldırıyoruz!
Bitcoin kelimesi son yıllarda oldukça sık karşımıza çıkıyor. Bazıları Bitcoin hakkında ilgi sahibi olan kişi sayısı ise oldukça azdır. Bilgi sahibi olanlarda yeteri kadar bilgiye sahip değiller. Bitcoin'i birçok kişi sadece Deep Web’te kullanılan,takip edilemeyen bir para birimi olarak biliyor. Ancak durum bundan ibaret değil. Bitcoinin ne olduğunu anlatmak, prensiplerini, sistemini anlatmaktan çok daha zor diyebiliriz. Kendimizce basit bir anlatımla detaya girmeden sizler için bitcoini anlattık.
Bildiğimiz Anlamdaki İş Dünyasını Tümden Değiştirmeye Hazırlanan 10 Muazzam Teknoloji
Günümüzde bir dijital stetoskop, kalp atışı ve solunum seslerini kaydetme ve depolama olanağına sahip. Yarın aynı stetoskop, veriyi tanı ve tedavi bilgileriyle ilişkilendiren bir 'akıllı cihaz' olarak işlev görecek. Yapay zeka ve öğrenebilen makineler, örneğin hastane donanımları gibi çok günlük hayata dair sektörlerin içine girmeye başladı; ama hepsi bununla sınırlı değil. Birbirini çeşitli biçimlerde destekleyen, birbiriyle entegre olabilen ve birbirlerinden beslenen yepyeni teknolojiler, çok yakında özellikle de iş yaşamında vazgeçilmez çözümler haline gelecek. Florida Gartner ITxpo 2016 Sempozyumunda, önümüzdeki yıldan itibaren iş yaşamını ciddi anlamda şekillendirmeye başlayacak teknolojiler masaya yatırıldı. Biz de, öne çıkan 10 teknolojik gelişmeyi sizler için derledik.
Liberland'ın Kurucusu, 'Kendi Kurduğu Ülkeye' Alınmadı
Sırbistan ve Hırvatistan arasında bulunan 7 kilometre karelik sahipsiz topraklarda kendi ütopik ülkesini yaratmaya çalışan Vit Jedlicka'nın 'ülkesine' girişi engellendi. Liberland adını koyduğu topraklardan sürülen Jedlicka, Tuna Nehri'nden 'vatanım' dediği ülkeye birkaç kilometre öteden bakakaldı.
İnternet Aleminin Arka Planındaki Fikirleri ve Gizli Kalan Şeyleri Anlatan 10 Belgesel
Günümüzün büyük bir bölümünü İnternet'te geçiriyoruz. Haber okumak, dizi izlemek, film izlemek gibi birçok aktiviteyi İnternet'ten yapmak mümkün. Ayrıca merak ettiğimiz bir konu hakkında rahatlıkla araştırma yapabiliyoruz. Peki, İnternet aleminin arka planındaki fikirleri, gizli kalanları öğrenmek ister misiniz? İşte bunları öğrenebileceğiniz birbirinden güzel 10 belgesel!
Siber Saldırıların Yarattığı Tehlike ve Risklere Gerçekten Hazırlıklı mısınız?
Daha dün akşam internete yapılan büyük çaplı siber saldırı, Reddit, Twitter, Etsy, Github, Soundcloud ve Spotify başta olmak üzere birçok siteyi etkiledi ve kullanıcıların bu sitelere erişimi iyice zorlaştı.Veri güvenliği, günümüzde tüm kurumların en önemli gündem maddesi. Alınan önlemler arttıkça, siber suçlular da daha gelişmiş ve sofistike yöntemlere başvuruyor. Bu ay, siber güvenlik farkındalık ayı. Biz de bu vesileyle sizlere konuyla ilgili bazı bilgileri derledik.
Reklam
Tüm Bilinmeyen Yönleri İle İnternetin Gizemli Arka Sokağı: Deep Web
etiket
İnternet. Bugün neredeyse herkesin hayatında önemli bir yer edinmiş genel anlamda karmaşık ağ bütününün genel adıdır. Peki onu kullananlar onun hakkında ne biliyor olabilir? Temel kanı, internetin içinde normal bir insanın hafızasına sığmayacak kadar büyük bir bilgi var. O halde normal kullanıcı alabildiği kadar bilgiyi alıyorsa, işini halledip o bilgisayarın başından kalkıyorsa yazının başlığındaki 'dark net' (deep web) onun için önemli midir? bizce değil. Webin derini şu aralar yeni bilgisayar kullanan kişiler için oldukça merak edilen bir yer.
Kökünü Kuruttuğumuz Şu Dünyayı Bilim Kurtaracak! Umudu Geleceğe Taşıyan 11 İlerleme
1820 yılında, ortalama insan ömrü yalnızca 35 seneydi. Nüfusun %94'ü korkunç derecede yoksuldu ve okur-yazarlık oranı %20'nin altındaydı.Günümüzde ortalama insan ömrü 70 yıl, aşırı yoksulluk sınırının altında yaşayan nüfus %10, ve dünyanın neredeyde %80'i okur-yazar. Bu gelişmelerin tümünü teknolojideki ilerlemeye bağlamak mümkün. Ve bir çok yeni teknoloji de, bildiğimiz dünyayı değiştirmeye devam ediyor. Bu muazzam gelişmelerden 11 tanesini sizler için listeledik. 👊👊
Reklam
32 Milyon Twitter Hesabı Çalındı İddiası
Aylık aktif 310 milyon kullanıcısı olan Twitter'ın hacklendiği, milyonlarca hesap bilgisinin satışa çıktığı öne sürüldü. Daha önce MySpace, LinkedIn ve Tumblr’ın verilerine ulaşan bir Rus ‘hacker’, iddiaya göre Twitter'daki milyonlarca hesap bilgisini ele geçirdi.
Microsoft, Windows Mağazası'ndan Bitcoin'le Ödemeyi Kaldırdı
Microsoft, Windows Mağazası’nda 2014 yılından itibaren ödeme seçeneği olarak kullandığı dijital para birimi olan Bitcoin’i kaldırdı.Microsoft’tan henüz resmi bir açıklama gelmiş değil, ancak Windows Mağazası’ndaki Sıkça Sorulan Sorular bölümünde yapılan bir güncelleme ile artık Windows 10 ve Windows 10 Mobile mağazalarından satın alma işlemlerinde Bitcoin’in kabul edilmeyeceği anlaşılıyor.Eğer hesabınızda mevcut bakiyeniz varsa bunları Microsoft Mağazası’nda kullanabileceksiniz, ancak satın almak yerine iade edilsin derseniz bu mümkün olmayacak. Yani beğenin veya beğenmeyin, Microsoft artık Bitcoin yüklemelerine izin vermeyecek.Microsoft’un bu kararı vermesinde etkili olan sebebin, Bitcoin’e dayalı işlem sayısının düşük olması veya Bitcoin’in uzun vadedeki destekçilerini kaybetmesi olabilir. Bunu Microsoft resmi açıklamasını yaptığı zaman anlayacağız.
Reklam
Hastane, Rehin Alınan Ağını Geri Almak İçin Hackerlara 40 Bitcoin Ödeyecek
Los Angeles'ta bulunan Hollywood Presbyterian Medical Center isimli hastanenin yaklaşık 1 haftadır bütün ağ erişimi bozuk durumdaydı. Hastanedeki hastaların başka bir hastaneye taşınmasının ardından ağın çökme nedeni de ortaya çıkmış oldu.Ağın taraflarınca çökertildiğini ve bütün hastane verilerinin şifrelendiğini açıklayan bir hacker grubu, şifrelemeyi çözmek için fidye talep etmişti. İstedikleri fidyenin 3,6 milyon dolar olduğu iddia ediliyordu ancak hastane yetkilileri bu rakamı yalanladılar ve meseleyi çözmek için hackerlara 40 bitcoin ödemeyi kabul ettiklerini duyurdular. İçerden sızan bilgilere göre, yetkililerin de olayın nasıl olduğunu, virüsün nereden bulaştığını, kim tarafından yapıldığını bilinmiyor. Olay sadece hastanedeki görevli çalışanların araştırmasıyla bitecek gibi gözükmüyor. Los Angeles Polis Departmanı ve FBI konuyla ilgili olarak ortak bir çalışma yürüttüklerini, hackerların kimliklerinin en kısa sürede tespit edileceğini açıkladılar.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Vaziyet pek iyi görünmüyor, hemen bütün göstergeler önemli sorunları yansıtıyor.Kadir Has Üniversitesi’nin yıllık olarak yaptığı Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması’ndan bahsediyorum.Önce birkaç genel bulguya bakalım. Kendisini çok veya bir ölçüde mutlu hissedenlerin oranı 2011 yılında yüzde 62’ydi.Bu oran 2013’te yüzde 67’ye kadar çıkmıştı. 2015’te ise yüzde 48’e düşmüş.Mutlu olanların yüzde 62’si de AK Parti seçmeni, yani siyasi sempati faktörü de var.Son bir yılda ekonomik durumunun kötüleştiğini ya da ailesini geçindiremediğini söyleyenlerin toplam oranı 2012 yılında 32.7 idi, bu oran 2015 yılında 61.4’e çıkmış.
2030 Yılına Kadar Dünya'da Gerçekleşmesi Beklenen 33 Bilimsel Tahmin
etiket
Thomas Frey, Da Vinci Enstitüsü’nün Fütüristi. Yani kendi zamanına göre, gelecekle ilgili tahminlerde bulunabilen, ileriyi öngörebilen biri. Şu anda konuşmaları Da Vinci Enstitüsü ve Google tarafından en çok dikkate alınan gelecek bilimcisi. Ve geçtiğimiz günlerde 2030 yılıyla ilgili 33 tahminini yayınladı. Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde akıllı telefonlar, 3 boyutlu yazıcılar ve diğer pek çok gelişimi göz önünde bulunduracak olursak eğer, bu tahminler pek de uzakmış gibi görünmüyor.İşte; Thomas Frey'in 2030 yılına kadar gerçekleşmesini beklediği 33 şey:
Reklam
Bu Virüs Web Sitelerini Rehin Alıyor!
Dosya şifreleme kişisel dosyalarınızı yabancı gözlerden ve çalınmadan korumak için birebir, ancak yanlış ellere geçtiğinde yıkıcı sonuçlara yol açabiliyor. ‘Ransomware’ olarak bilinen bilgisayar virüsleri, bilgisayarlara bulaştığında tüm dosyaları şifrelemeleri ve kullanıcı para ödemedikçe de dosyaları rehin tutmalarıyla zaman zaman gündeme geliyorlardı. Şimdi ise bu virüsler, web alemine bulaşmış durumda.Linux.Encoder.1 olarak adlandırılan yeni bir çeşit virüs, henüz sadece bir avuç web sitesine bulaşmış olsa da potansiyeli oldukça korkutucu. Doctor Web’in yaptığı açıklamaya göre onlarca web sitesine bulaşmış olan virüs, ‘rehin verileri’ serbest bırakmak için 1 bitcoin ücret istiyor. 1 bitcoin’in değeri ise yakın zamanda 500 dolar civarındaydı, yani oldukça yüksek bir rakam olduğu söylenebilir.
Reklam