Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin'in Gizemli Mucidi Kimliğini Açıkladı: Craig Wright

Bitcoin'in Gizemli Mucidi Kimliğini Açıkladı: Craig Wright

ATKN
02.05.2016 - 12:58

Giderek yaygınlaşan bir ödeme türü haline gelen sanal para Bitcoin'in Satoşi Nakamoto lakaplı gizli mucidi, kimliğini açıkladı: Craig Wright.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralyalı iş adamı Craig Wright, sanal parayı bulan kişi olduğunu ve uzun süredir Nakamoto lakabını kullandığını duyurdu.

Bitcoin'in önde gelen kullanıcıları ve sanal parayı geliştiren yazılımcılar da Craig Wright'ın Bitcoin'i bulan kişi olduğunu teyit ediyor.

Wright kimliğini açıklarken, Bitcoin'in yaratıcısına ait olduğu bilinen Bitcoinlere dair teknik verileri de paylaştı ve böylece sanal paranın yaratıcısı olduğunu da kanıtlamış oldu.

Kimliğini BBC, Economist ve GQ yayın kuruluşlarına eş zamanlı olarak açıklayan Wright, BBC'ye tarihte gerçekleşen ilk Bitcoin para transferine dair dijital belgeleri de gösterdi.

Vergi soruşturması yüzünden kimliğini açıkladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Craig Wright, kimliğini açıklayarak Bitcoin'in mucidinin kim olduğu tartışmalarına bir son vermek istediğini ifade etti.

Daha önce New Yorker, Newsweek ve birçok diğer yayıncı kuruluş, Bitcoin'in yaratıcısı gizemli 'Satoşi Nakamoto'nun kim olduğunu ortaya çıkarmak için geniş araştırma dosyaları hazırlamışlardı.

Sanal para birimi Bitcoin, birçok şirket ve kurum tarafından yasal bir ödeme sistemi olarak kabul edilir hale geldi.

Aralık 2015'te ise teknoloji dergileri Wired ve Gizmondo, Craig Wright'a Bitcoin'in olası yaratıcıları listelerinde yer vermişlerdi.

Craig Wright'ın adının olası Bitcoin mucitleri arasında yer almasının ardından Avustralya mali şube polisleri, Wright'ın evine baskın düzenlemişti.

Polisten yapılan açıklamada, Wright'ın evine düzenlenen baskının uzun süredir devam eden vergi kaçırma soruşturmasının bir parçası olduğu ifade edilmişti.

Wright, Avustralya polisiyle iş birliği yaptığını ifade etti ve 'Avukat ekibimiz ne kadar vergi ödenmesi gerektiği konusunda müzakereleri sürdürüyor' dedi.

'Para ya da şöhret istemiyorum'

'Para ya da şöhret istemiyorum'

Bitcoin'in yüzü olmak istemediğini ifade eden Craig Wright, 'Kimliğimi açıkladım çünkü son zamanlarda üstümde giderek artan bir baskı vardı. Sevdiğim insanların da aslı olmayan dedikodulardan olumsuz etkilenmesini istemedim' diyor.

Sadece normal bir hayat sürdürmek istediğini ifade eden Wright, 'Zorunda kalmasam kimliğimi açıklamazdım. Şöhret istemiyorum. Para istemiyorum. Beni kendi kendime bırakın yeter' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyadaki toplam Bitcoin sayısı 15,5 milyon civarında

Dünyadaki toplam Bitcoin sayısı 15,5 milyon civarında

Sanal para Bitcoin artık dünya çapında kabul gören bir ödeme sistemi.

Dünyadaki toplam Bitcoin sayısı ise 15,5 milyon civarında. Bir Bitcoin'in değeri ise 449 ABD Doları seviyesinde.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
20
10
6
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uzunlafinkisasi

1 TL iken almadık da :(

Urgunta Biotar

DeepWeb'in geleneksel para birimi. Bu para ile yapılabilecekler düşünüldüğü zaman nasıl bir vergi sistemi koymak gerekicek o apayrı bir soru, sonuç olarak de... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

Ya konu vergi oldumu adamın gözüne bakmıyorlar oralarda.