20 Büyük Girişimciden Kulaklara Küpe Yapmalık 20 Başarı Tavsiyesi
Biz onu nasıl tanımlarsak tanımlayalım; başarı, elde etmesi kadar, elde tutması da zor olan kaygan bir hedef. Aynı zamanda güven, tutku ve farkındalık gerektirdiği de bir gerçek. Dünyanın 20 büyük girişiminin 20 ikonik yöneticisinden, başarılarına temel teşkil eden tavsiyeleri derledik.
Enflasyon Yüzde 9'a Yaklaştı
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Aralık ayında enflasyon aylık bazda yüzde 0,21 yıllık bazda yüzde 8,81 olarak hem Merkez Bankası hem de analist tahminlerinin üzerinde gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise yüzde 9,51 ile Ağustos 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 12 Japon Filmi
1940'lar ve 1960'lar arasında altın çağını yaşamış olan Japon sineması, geçtiğimiz yıllarda yeniden canlanmaya başladı. Bu gizemli ülkenin sinemasının ünü yayıldıkça, Japon tarihine, değerlerine ve kültürüne dair pek çok şey öğrenme imkanını da yakalıyoruz. İşte yeni başlayanlar için Japon sinema tarihine damgasını vurmuş 12 harika film:
2000 Cumhuriyet Altını Geri İstenen Aslı Çakır Alptekin: 'Hepsini Harcadım, Kalmadı'
2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 1500 metrede 1. olarak altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'e ödül olarak 2000 Cumhuriyet altını verilmişti. Daha sonra dopingli olduğu ortaya çıkan sporcunun madalyası geri alındı. Spor Genel Müdürlüğü de 2000 Cumhuriyet Altını karşılığı yaklaşık 2.5 milyon TL’lik ödülün iadesi için çalışmalara başladı. Ancak 30 yaşındaki sporcunun, “Hepsini harcadım, kalmadı” diyerek parayı vermediği iddia edildi. Alptekin'in antrenörü ve eşi İhsan Alptekin, 'Aslı'nın kazandığı ödülleri harcadığımız yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından bugüne kadar gelinen süreçte sadece kendimizi savunmak için masraf yaptık. Ödül paralarını harcadığımız ve iade etmeyi reddettiğimiz iddiaları asılsız ve yalandır' dedi. Aslı Çakır Alptekin de sosyal medyadaki hesabından habere tepki gösterdi.
Alkol ve Tütün Ürünlerinde ÖTV Artırıldı
Tüm alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarı yaklaşık yüzde 15 artırıldı. Tütün ürünlerinde de paket başına asgari maktu vergi 4,20 liradan 4,42 liraya yükseltildi.