Korkmaya Hazır Olun! En İyi 13 Zombi Oyunu

Korkunç, iğrenç ve bazen de komik, zombiler oyun dünyasının favori kötü çocukları! Öyle ki sadece kendilerine odaklanan bir oyun tarzına sahipler : Zombi Oyunları. Akın akın gelen zombilerle kapışmayı kim sevmez ki? İşte sizler için en iyi 13 zombi oyunu.

Zombies Ate My Neighbors

Listenin başındaki oyun için çok eskilere, 1993 yılına gidiyoruz. Çıktığı zamana göre oldukça zengin bir içeriğe sahip olan Zombies Ate My Neighbors'un temel mantığı Pacman'a çok benziyor. Böyle 2D bir ortamda labirentler içinde zombi vurayım diyorsanız oldukça eğlenceli bir oyun.

I MAED A GAM3 W1TH Z0MBIES 1N IT!!!1

Garip ismiyle oldukça uyumlu bir içeriğe sahip olan troll oyun sırf müzikleri için bile denemeye değer. Oyun basit, zombiler geliyor, biz de vuruyoruz. Fakat basit yapısı sizi yanıltmasın, kolaylığı bağımlılık yapıcı bir etki yaratabiliyor.

Dying Light

Open world bir zombi oyununa ne dersiniz? Bir yandan serbest bir şekilde zombileri kesip bir yandan da binaların tepesine kanca atarak örümcek adamvari bir şekilde oynayabildiğiniz oyun: Dying Light.

Urban Dead

Zombi oyunları her zaman aksiyon oyunları olacak değil ya. Urban Dead strateji keyfi ve zombi korkusunun birleşimi bir oyun sunuyor. İnternet üzerinden diğer oyuncularla oynadığınız oyun verdiğiniz kararlar ile zombilerden kurtulma mücadelenize odaklanıyor.

Call of Duty: World at War

Daha önce zombi oyunlarına ilgi duymayan birçok oyuncuya zombi oyunlarını sevdiren, Call of Duty serisine yeni bir soluk kazandıran oyun, World at War. Singleplayer'ı zaten kendi başına gayet güzel, fakat zombi modu bir nesli her okul çıkışında internet kafeye götürtmüştür. Arkadaşlarla oynamak için birebirdir.

Arma 2: DayZ Mod

Arma 2: DayZ Mod gerçekçi oyun tarzıyla ön plana çıkıyor. Open world ve multiplayer olan oyun açlık, bulaşıcılık ve yozlaşmışlık üçgeninde bir hayatta kalma mücadelesi sunuyor. Karşınıza çıkan normal bir insanın size yardım mı edeceğini yoksa öldüreceğini mi bilemiyorsunuz.

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Her ne kadar şu aralar serinin ikinci oyunu ortalığı kasıp kavursa da, zombi oyunu severler için RDR Undead Nightmare harika bir oyun. Aynı Western oyun içine bir sürü zombi ekleyince ortaya böyle güzel bir zombi oyunu çıkmış. RDR ve zombi severler için bulunmaz nimet.

Left for Dead 2

Her ne kadar serinin birinci oyunu da bir o kadar efsane olsa da, Left for Dead 2 oyuncuların gönlünde ayrı bir taht kurmuştur. Sağdan soldan üzerinize zıplayan zombiler mi dersiniz, yoksa uzaktan zehir atan mı dersiniz... Yine arkadaşlar ile oynaması çok zevkli ve gerilimin zirvede olduğu bir oyun.

The Last of Us

Yalnızca zombi vurmakla yetinmeyen, güzel bir hikayaye de ihtiyaç duyanlar için ise The Last of Us iyi bir tercih. Oyun dramatik hikaye örgüsü ile diğer zombi oyunlarından ayrılıyor. Ancak hikayeye takılmadan multiplayer oynamak da mümkün. Oyundaki vaktinizin çoğunun zombilere alakasız eşyalar atmakla geçeceğini de hatırlatalım.

Planescape: Torment

Bir diğer RPG zombi oyunu da Planescape: Torment. Oyun aslında tam olarak bir zombi oyunu sayılmaz, zira aksiyon ve şiddet temel parçalar değil. Oyunda ölümsüz bir karakterin hafızasını geri kazanma mücadelesini görüyoruz. Aksiyondan değil bulmacalardan hoşlananlar için ideal.

Resident Evil 2

Efsanevi serinin her oyununun odak noktası zombileri öldürmek olduğu için bu oyun türünü sevenlerin hepsini denemesi en doğrusu. Fakat serinin ikinci oyunu ilkinin üzerine koydukları ile seri için bir dönüm noktası oldu. Asla rahatlamış hissedemeyeceğiniz, korkuyla harmanlanmış bir oyun istiyorsanız RE 2 tam size göre.

Plants versus Zombies: Garden Warfare

Plants versus Zombies oyunundaki karakterlerin 3D halinde Battlefield oynar gibi çatışmasını ister miydiniz? Alın size Garden Warfare. Aşırı tatlı grafikleri ve eğlenceli yapısıyla third person shooter sevenler için denenmesi gereken bir oyun.

The Walking Dead

Aynı adlı televizyon dizisinin de senaryosunu oluşturan hikaye örgüsü oyun halinde sizi bolca korkutmaya ve ağlatmaya aday. Zombi istilası altında hayatta kalmaya çalışırken sevdiklerinizi birer birer kaybetmenin acısını yalnızca oynayanlar bilir. Yine de tüm acılara rağmen The Walking Dead'in hikayesi oyuncuyu içine çekmeyi başarıyor.

Onedio Ekibiyle oyun oynamak ve yakında yapılacak ödüllü turnuvalarımıza katılmak için Facebook sayfamızda yaptığımız canlı yayınları kaçırmayın! Facebook sayfamızı beğen, yayınları kaçırma.

Discord sunucumuza katılarak yayınlardan haberdar olup, bizimle oyunlar oynayabilirsiniz.

Sadece oyun içerikli olan ''Onedio Gamer'' sayfamızı takip edip, oyun dünyasındaki haberleri ilk siz duyun!

Popüler İçerikler

Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
08.12.2018

Bence oyun bilen biri yapmalı bu içerikleri.. Yada yapan arkadaş kendini geliştirmeli: Ben editör değil sadece bir oyuncuyum.O da profesyonel değil hobi.. Ama sana çok daha iyilerini ve fazlasını sayabilirim. Dying Light candır.

08.12.2018

Rezil icerik

08.12.2018

olmamiş başkan

TÜM YORUMLARI OKU (12)