150 Mağazası Bulunan Hotiç Konkordato İlan Etti: 'Nakit Sıkıntısı Yaşıyoruz'

Türkiye'de 150 satış noktası bulunan ünlü ayakkabı markası Hotiç, konkordato ilan etti. Şirketin CEO'su Alihan Hotiç tarafından yapılan açıklamada kararın piyasada son dönemde yaşanan nakit sıkıntısı ve TL'nin aşırı değer kaybı nedeniyle alındığı belirtildi. Konkordato iflas ertelemenin yerine getirilmişti.

Hotiç CEO'su Alihan Hotiç tarafından yapılan açıklamada, şirket hakkında bilgi verildikten sonra konkordato kararına ilişkin şunlar kaydedildi: 

'İki senede yedi katına çıkan ihracat rakamlarına ulaşmayı başardık. İsviçre’den Moğolistan’a kadar geniş bir coğrafyaya yayılan markamız, şu ana dek kendi mağaza konseptimiz ile açılan bayiler aracılığı ile büyüdü. Ancak son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle şirketimiz,  kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir.

"Yeniden yapılandırma süreci başlattık"

Hotiç Ayakkabı ve Sanayi A.Ş. CEO'su Alihan Hotiç 

Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 31.08.2018 tarihi itibariyle Av. Yunus Egemenoğlu tarafından yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan konkordato  talebimiz gereğince, mahkemece tedbir kararı alınmıştır.

"Amacımız müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumak"

Tüm tedariğini yurt içinden yapan ve ihracat yolculuğuna çıkmış HOTİÇ markamız milli bir değerdir. Yeniden yapılandırma sürecimizin temel amacı müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumaktır. Bu süreç, daha sağlam ve kararlı adımlarla markamızı ileriye taşıyacaktır.

Bugüne kadar yarattığımız güven, kalite ve mutlu müşteri deneyimini daha nice yerli ve yabancı müşterimize uzun yıllar yaşatmaya devam edeceğiz. Değerli müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin sıkıntı yaşamaması amacıyla başlattığımız bu yeniden yapılandırma bilgisini tüm kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Geçici süreli bu durumu başarıyla ve el birliği ile geride bırakacağız. Anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ederiz.'

Hotiç'in iflas erteleme talebi sosyal medyanın da gündeminde. Yapılan yorumlardan bazılar ise şöyle...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
01.09.2018

Seçimler boşuna apar topar yapılıp aradan çıkarılmadı.Bunlar daha başlangıç.Zor günler,çok zor günler bekliyor bizleri...

Neydi ? Devam mıydı ? 16 yıllık istikrarın sonuçları bunlar...

Bunun satışının %70-80'i hotiçe olan dericileri var, yine faaliyetinin önemli kısmı hotiç'e fason üretim yapmak olan küçük şirketleri var... Zincirleme gider bu işler. Hadi çomarlar yazın bekliyorum "ben zaten hotiç'ten ayakkabı almıyordum" diye.

TÜM YORUMLARI OKU (35)