Felaket bölgesine siyasilerin ziyaretleri sürüyor. Fakat zaman ilerlemesine rağmen hala sorunları çözülemeyen halk, siyasileri tepki ile karşılıyor. Bölgeye ziyarete giden AKP Milletvekili Oya Eronat ve Bekir Bozdağ bölgeyi ziyaret ettikleri sırada büyük bir tepkiyle kaşılaşmıştı hatırlarsanız.
Enkaz altından ailesinin çıkarılmasını bekleyen bir depremzede Habertürk canlı yayınında isyan etti. Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları deprem felaketinin 7. gününde de devam ederken, bir depremzede annesinin enkaz altından çıkarılması için hiçbir ekibin çalışma yapmadığını belirterek isyan etti.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem sonrasında tüm dünyadan arama kurtarma ekipleri geldi. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarabilmek için canla başla çalışan arama kurtarma ekipleri, deprem felaketinin 6. gününde dahi binaların enkazlarından vatandaşlarımızı sağ olarak çıkarıyorlar.
Depremde enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan küçük Mesut, Fenerbahçeli futbolcu Arda Güler ile telefonda görüntülü olarak görüştü. Mesut, 'Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya devam ağabey. Senin gibi topçular milyonda bir geliyor' derken, Arda Güler de Mesut'u iyileşince tesislere davet etti.
Deprem felaketinden sonra günlerce su, yemek bulamadan dondurucu soğuklarda dışarıda kalmak zorunda kalan binlerce depremzede için ellerinden geleni yapmak isteyen Kayseri halkı, şehre gelen depremzedeleri yollarda karşıladılar.
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi için tüm dünyadan arama kurtarma ekipleri 10 ilimizde yıkılan binlerce binanın enkazının altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için ilk günden canla başla çalışmaya başladılar. Arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke ise Azerbaycan olmuştu. Bizimle sevinen, bizimle üzülen kardeş ülke vatandaşları depremzedelere yardım gönderme için de tek yürek oldular.
7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ve ardından gelen binlerce artçı deprem ile 10 ilimizde yaşanan deprem felaketinin ardından detaylar gün yüzüne çıkıyor. Deprem felaketinin 6. gününde de arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkazlardan paylaşılan görüntüler, müteahhitlerin insanların canını nasıl hiçe saydıklarını da kanıtlamaya yetiyor.
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin bugün 6. günü. Yıkılan binlerce binanın enkazının altında kalan vatandaşlarımız için arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor ve mucizeler de gerçekleşme devam ediyor. Enkaz altında kalan vatandaşlarımız için çalışmalar devam ederken, depremzedelerimizin yaralarının sarılması için de çalışmalar canla başla devam ediyor. Deprem felaketinden etkilenen depremzedeleriz için tüm Türkiye'den ve yurt dışından gelen gönüllüler el birliğiyle çalışıyor ve en hızlı şekilde yardımları ulaştırmaya çalışıyorlar.
Avukat Bedia Büyükgebiz, bugün öğlen saatlerinde paylaştığı bir video ile, Hatay’da Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’nde yer alan işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu tek katlı binanın yıkılacağını söylemişti.
Deprem bölgesinde yaşananları tam olarak aktarmadıkları iddiası ile hükümete yakın yayın kuruluşları sıkça eleştiri alıyordu. CNN Türk muhabiri Serdar Er de deprem bölgesinde yaşananları canlı olarak aktardığı sırada saldırıya uğradı.
1999 yılında yaşanan deprem felaketinde büyük bir yara alan İzmit halkı, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaşandığı bölgeye yardım TIR'ı gönderdi.
Depremin ilk anlarından itibaren arama kurtarma ekiplerinin geç ulaşması ya da yardımların düzenli dağıtılamaması sebebiyle halkın ya da habercilerin söyledikleri birçok kez kameralara yansıdı. Bazı kanallar ise çareyi yayını kesmekte buldu.
Neredeyse bir haftadır mücadele verilmesine rağmen hala sistem düzgün bir şekilde oturtulmadı. Hala yardımların yönlendirilmesiyle ilgili problemler yaşanıyor. Hayata Destek Derneği tarafından gönderilen bu çadıların kurulması meselesi ile tam bir bilmeceye dönüşmüş durumda.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesindeki son gelişmeleri ve hükümetin aldığı kararları açıklamak üzere sık sık ekranlara çıkıyor ve açıklamalar yapıyor. Bugün son yaptığı açıklamaya başladığı sırada ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kadraja girebilmek için ön saflara geçmeye çalıştı.
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Barış Doster, TEle1 ekranlarında milyonların sesi oldu. Uzun bir konuşma yapan Barış Doster, sözlerine 'Çocuklarımız varsın sınavdan düşük notla geçsinler, insanlık sınavından pekiyi ile geçiyorlar' diyerek başladı.
Uzun saatler boyunca yardım gereken yerlere ulaşmayınca insanlar dükkanları yağmalamaya başladı. Bazı art niyetlilerin dışında insanlar genel olarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Dükkanın yağmalandığını gören Metin Akın da bunun farkındaydı.
Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye tek yürek olup depremzedelere yardım etmek için bölgeye akın etti. Bu ekiplerden birisi de yemek ve gıda sorununu gidermek için deprem bölgesine giden Mehmet Yalçınkaya ve eski MasterChef yarışmacıları oldu. MasterChef'in ilk sezonunda şampiyon olan Uğur Kardaş, iddialarıyla tüylerimizi diken diken etti!
İbrahim Beşinci'nin başkanı olduğu TÜGVA, sosyal medya hesabından depremzedelere yardım edildiğine dair bir video paylaştı. Ancak videoda elden ele 200 ml meyve suyunun 7 kişi tarafından taşındığı anlar görülüyor.