Kahramanmaraş 6 Şubat günü iki büyük depremle sarsıldı. Bu deprem 10 ilimizi birden büyük ölçüde etkiledi. Uzmanlar bu depremlerin ardından yer kabuğunda ciddi kaymalar meydana geldiğini depremin ilk gününden beri anlatıyordu.
Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kadıköy'de bulunan bir binanın boşaltılmasına karar verildi. 17 dairenin onay verdiği bu projeyi ise 1 kiracı dava açarak durdurdu. Kiracının savunması ise gündem oldu.
Malatya'da bulunan Halk TV muhabiri Ferit Demir, bugün canlı yayın sırasında elinde çekiç olan bir kişi tarafından tehdit edilmişti. Demir, yaşadığı o olayı yine canlı yayında anlattı.
Üst üste yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde üçüncü hafta girmek üzereyiz. Felakette 40 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik, sayısız bina kullanılamaz hale geldi. Depremde hayatını kaybedenler arasında hepimizin tanıdığı ünlü simalar ya da onların yakınları da vardı. Yaşanılan aksaklıklara onlar da şahit oldu.
A Haber muhabiri Murat Sekban, Gaziantep Nurdağı'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından depremzede çocuklar için hazırlanan 'Mutluluk Çadırı'nı ziyaret etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber yayınına katıldı. Hatay'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nde bulunan Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine ilişkin açıklamalar yaptı.
Dalış sporcularının yaşadığı sığ su bayılması, yüzeye yakın yerlerde oksijenin az olması sebebiyle yaşanabiliyor. Tek nefes tutma süresinde yapılan dalışlarda, yüzeye çıkış esnasında görülüyor. Oksijen açlığı çeken akciğerler yüzeye yaklaştıkça daha hızlı genişliyor. Kanda az miktarda kalan oksijen akciğerlere çok hızlı transfer olunca kandaki oksijen miktarı düşüyor. Merkez sinir sistemi acil durum nedeniyle oksijen tüketimini azaltıyor. Bu da bilinç kaybına sebep oluyor.
Stop motion ya da diğer adıyla duraklı çekim, oyun hamuru ya da kuklalar kullanılarak bu objelerin hareket ediyormuş gibi gösterildiği animasyon tekniğidir. Kullanılacak nesnenin her hareketi için, nesne adım adım hareket ettirilir ve bu hareket sırasında çekilen görüntüler birleştirilir.
Japonya'daki bir kayak merkezinde snowboard yaparken yaban domuzu saldırısına uğrayan adam, tahtasını kendine kalkan olarak kullandı. Arkadaşı tarafından kaydedilip Instagram'da paylaşılan görüntülere gelin birlikte bakalım...
Bıyıklı Nedim olarak da tanınan Baruthane Pilavcısı, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından deprem bölgesine giderek depremzedeler için yemek yapmaya başlamıştı.
Daha önce hiç bir insanın dış görünüşüne, giyim tarzına bakarak hangi kitabı sevip sevemeyeceğini tahmin etmeye çalıştığınız oldu mu? Bir kitapsever, yolda gördüğü arabalar kitap okusaydı hangisinin hangi kitabı okuyacağını tahmin etmiş. Ortaya da oldukça eğlenceli bir video çıkmış.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler toplamda 11 ilimizde yıkıma sebep oldu. Uzmanlar bölgedeki artçı depremlerin 1 yıla kadar süreceğini söylüyorlar. Ayrıca deprem ülkesi olarak nitelendirebileceğimiz ülkemizin ayrıca büyük bir depreme daha hazırlıklı olması konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Depreme hazırlıklı olmak kadar deprem anında yaptıklarımız da hayat kurtarıcı oluyor. Peki deprem anında yapılması gerekenler nelerdir? Gece deprem olursa ne yapmalıyız? Arama kurtarma ekibinden aldığımız hayat kurtarıcı tüyoları gelin beraber inceleyelim.
Niagara Şelaleleri Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri'nin üzerinde olmak üzere 3 büyük şelaleden oluşur. Dakikada 168.000 m³ su akan bu şelale ‘tersine akıyor olması’ ile bilinir. Fakat aslında akış tersine değildir. Şelalesi'nin şiddetli akışı sonuncu kayalara çarpan suların geri dönmesi sebebiyle böyle söylenir.
Bildiğiniz üzere istiridye mantarlarını özel mantar yetiştirme kitleriyle ya da evde hazırlanabilecek basit yöntemlerle hızlı bir şekilde yetiştirilebiliyor. Bir istiridye mantarı yetiştiricisi de mantarların büyüme anını saniye saniye kaydetmiş.
Bloomberg HT ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Fatih Altaylı ile Bire Bir' programının bu akşamki konukları Oğuzhan Uğur, Sefo, Eser Yenenler ve Berfu Yenenler, Hazer Amani oldu.
Aksaray'da faaliyet gösteren Mysilo şirketi, deprem bölgesine 1.000 adet içinde her şey düşünülmüş bir koli hazırlayarak gönderdi. İçinde her şey düşünülerek hazırlanan koli ise sosyal medyada gündem oldu.
Diyarbakır'daki Galeria Sitesi’nde mahsur kalan hayvanlar için Özel Kuvvetler Komutanlığı devreye girdi. SAT komandolarının kedileri kurtarmak için binaya girmeye çalıştığı aktarıldı.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ve ardından gelen 6 binin üzerindeki artçı depremler Hatay'da büyük bir yıkıma neden oldu. O felaketten 15 gün sonra, henüz arama kurtarma çalışmaları ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmamışken de 4 deprem daha meydana geldi Hatay'da; 6.4, 5.8, 5.2, 5.2. Binlerce evin yıkıldığı depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ise 40 bini geçti.