Görüş Bildir
Haberler
Zorunlu Trafik Sigortası Tarifeleri Güncellendi: Zorunlu Trafik Sigortası İl İl Ne Kadar Oldu?

Zorunlu Trafik Sigortası Tarifeleri Güncellendi: Zorunlu Trafik Sigortası İl İl Ne Kadar Oldu?

GNS
06.02.2022 - 18:05

Araç sahiplerine devlet tarafından zorunlu tutulan,  kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar adına kişiyi güvence altına alan sigorta kapsamı olarak değerlendirilen zorunlu trafik sigortası tarifeleri güncellendi. 2022 yılı itibariyle zorunlu trafik sigortası tarifeleri zamlandı. 1 Şubat itibariyle uygulanan yeni fiyatlarda en düşük rakamın 1103 TL olduğu görüldü. Peki zorunlu trafik sigortası ne kadar oldu? Zorunlu trafik sigortası il il ne kadar oldu? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zorunlu trafik sigortası, aracın kaza yapması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre farklı durumları kapsayan sigortadır. Araç sahiplerinin zorunlu olarak yaptırması gereken sigortanın 1 Şubat 2022 itibariyle fiyatlarının güncellendiği açıklandı. İşte yeni zorunlu trafik sigortası tarifesi...

Zorunlu Trafik Sigortası Tarifeleri Güncellendi

Zorunlu Trafik Sigortası Tarifeleri Güncellendi

Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarında 1 Şubat itibarıyla artan maliyetlere paralel yeni tarife belirlendi. Bu kapsamda otomobillerde 1’den 7’ye kadar olan her basamak için azami prim tutarları da ilan edildi. Otomobilde en yüksek trafik sigortası tavanı 5 bin 592 lira, tabanı ise bin 103 lira oldu.

Trafik sigortası yaptırmamanın cezası 169 lira. Bu ceza 15 günde ödenirse yüzde 25 indirimle tutar 147 liraya düşer. Sigorta yoksa bu cezaya ek olarak trafikten men ve otopark parası da uygulanıyor.

7 Basamaklı Hesap

7 Basamaklı Hesap

Araçların sigorta primleri 7 basamakta belirlenmektedir. İlk kez araç alıp trafiğe çıkanların basamağı 4’ten başlar. Sürücüler kazaya karıştıkça 1’inci basamağa kadar düşer. Art arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar 7’nci basamağa yükselir. 7’nci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzlar, 1’e yaklaştıkça pahalanır.

4’üncü basamaktan 5’inci basamağa yükselen sürücüye yüzde 15, 6’ncı basamağa yükselen sürücüye yüzde 30, 7’nci basamaktaki sürücüye yüzde 45 indirim uygulanır. Bu indirim 4’üncü basamak üzerinden yapılır. Poliçenin ilk yılı hasarla kapatılırsa, sigorta bedeli yüzde 50 artar. Art arda üçüncü yılı da hasarlı kapatıp 1’inci basamağa düşenler için fiyatlar yüzde 150 artırımlı olur.

Tarifeler Güncellendi

Tarifeler Güncellendi

1 Şubat 2022’den itibaren Zorunlu Trafik Sigortası tarifelerinde, tek seferlik yüzde 20 artış yapıldı. Artışla birlikte iller bazında şubatta geçerli olacak tarifeler netleşti. Buna göre; İstanbul’da ilk kez trafiğe çıkacak bir kişi 4’üncü basamak üzerinden en fazla 2 bin 237 lira trafik sigortası ödeyecek. Mevcut araç sahipleri hiç kazaya karışmadıysa ve yüzde 45 indirimli 7’nci basamak ise ödeyeceği maksimum tutar 1.230 lira olacak. Rekabetten dolayı bu fiyatların altında teklif veren şirketler olabiliyor.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyat Listesi

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyat Listesi

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın