Görüş Bildir
Haberler
Zile Belediye Başkanı HES Karşıtı Köylüleri 'Terörist' İlan Etti

Zile Belediye Başkanı HES Karşıtı Köylüleri 'Terörist' İlan Etti

Ulaş
16.03.2015 - 17:08
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tokat'ın Zile ilçesinde HES'i protesto eden köylüler AKP'li Belediye Başkanı Lütfi Vidinel tarafından 'terörist' ilan edildi. Başkan Vidinel, Zile halkı terörizme asla geçit vermeyecektir. Yaptıklarının hesabını vereceklerdir' dedi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Tokat'ın Zile ilçesinde HES'i protesto eden köylüler AKP 'li Belediye Başkanı Lütfi Vidinel tarafından 'terörist' ilan edildi. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre başkan Vidinel, protesto sırasında camları kırılan otobüsü belediye binası önüne çekip üzerine astığı pankartta köylüleri kaos çıkarmakla suçlayarak, 'Gelişmemizi istemeyen, bölgemizde kaos oluşturmak isteyen saldırılar huzur, barış ve kardeşlik ortamımızı bozamayacaktır. Zile halkı terörizme asla geçit vermeyecektir. Yaptıklarının hesabını vereceklerdir' dedi. 

Tokat'ın Zile ilçesinden geçen Çekerek Irmağı üzerine özel bir firma tarafından yapılması planlanan HES'e karşı dün Yapalak köyünde eylem yapılmıştı. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve İstanbul Milletvekili Melda Onur ve CHP İl Başkanı Dursun Aytaç'ın da destek verdiği köylüler 10 kilometre uzaklıkta bulunan şantiyeye yürüdü. Zile-Çekerek yolunda çok sayıda jandarma ve polisin önlem alması sonrası eyleme katılanlar tarlaların içerisinden devam etti. Karayolundan yürüyen iki bin kişinin önünü jandarma kesti ve tarlalara kaçışanlara biber gazı ile müdahale etti.

Bu arada, müdahale için görevlendirilen Zile Belediyesi'ne ait bir otobüsün camları kırıldı. AKP'li Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de otobüsü belediye binasının önüne çekerek, üzerine astığı 'Zile'de terör istemiyoruz' başlıklı bir pankartla sergilemeye başladı. Pankartta şöyle yazıyor:

'CHP'li İstanbul bazı ilçe belediyelerinin otobüsleriyle Zile'mize taşınan insanlar; HES bahanesiyle şanlı Türk askerine, polisine ve halkımızın hizmetinde bulunan, askerlerimizi taşıyan Zile Belediyesi otobüslerine, yangını söndürmeye giden Zile Belediyesi itfaiyesine saldırdılar. Gelişmemizi istemeyen, bölgemizde kaos oluşturmak isteyen saldırılar huzur, barış ve kardeşlik ortamımızı bozamayacaktır. Zile halkı terörizme asla geçit vermeyecektir. Yaptıklarının hesabını vereceklerdir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0