Görüş Bildir
Haberler
Yunan Çiftçiler Syntagma Meydanı'nı İşgal Etti

Yunan Çiftçiler Syntagma Meydanı'nı İşgal Etti

Yunan hükümetinin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden Yunan çiftçiler, Tarım Bakanlığı önünde polisle çatıştı. Akşam saatlerinde ise başkentin ünlü Syntagma meydanına traktörleriyle gelen çiftçiler parlamento binasının karşısında pazar gününe kadar kamp kurma kararı aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan’da yüzlerce çiftçi hükümetin sosyal güvenlik kuruluşlarına yönelik kesintilerin ve vergilerin arttırılması planını protesto etmek için Atina’da bir araya geldi. 

Kent merkezinde bulunan Tarım Bakanlığı binasının önünde toplanan ve çoğunluğu Giritli olan öfkeli kalabalık bakanlık binasına taş attı, binanın camlarını kırdı.

Bakanlık binasına girmeye çalışan çiftçiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin olaylarda polisin dört kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde de özel sektör ve kamu çalışanlarının 24 saatlik grevi Atina'da hayatı durma noktasına getirmişti.

Düzenlenen protesto gösterilerine en az 40 ila 50 bin kişi katılmış, polisle çatışan çok sayıda gösterici de gözaltına alınmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sembolik traktörlere izin

Sembolik traktörlere izin

Hükümet, çiftçilerin eylemlerinde traktör kullanmalarını yasaklamıştı ancak sembolik olarak küçük bir konvoyun şehre girişine izin verilmişti.

Parlamento önünde kamp kurdular

Parlamento önünde kamp kurdular

Syntagma Meydanı'nda toplanarak parlamento binası önünde ateş yakan kalabalık grup pazar gününe kadar meydanda kamp kurma kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çiftçilerin sorunu

Çiftçilerin sorunu

Çiftçiler, hükümetin sosyal güvenlik reformunda yapacağı değişiklikle katkı paylarının artmasını protesto ediyor. 

Ayrıca kendileri için akaryakıt fiyatlarını ucuzlatan ancak 2017’ye kadar gelir vergilerini iki katına çıkarmayı hedefleyen yasa tasarılarına da şiddetle karşı çıkıyorlar.

Ocak ayı ortalarından beri çiftçiler zaman zaman traktörleriyle otoyolları kapatıyor. Şubat ayı başında Bulgaristan ve Türkiye’ye giden yolları da kapatmaya başladılar fakat Sofya hükümetinden gelen talep üzerine Bulgaristan’a giden yoldaki tırlara her gün birkaç saatliğine geçiş imkanı tanınmaya başlandı.

Çiftçiler limanlara ve havaalanına giden yolları da kapatma tehdidinde bulundu.

Tsipras: Diyaloğa açığız

Tsipras: Diyaloğa açığız
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, çiftçilerin gelir vergisi konusunda pazarlık payı yaratılabileceğini söyleyerek “Dürüst diyaloğa açığız” dedi. Söz konusu reformlar, Yunanistan’ın iflastan kurtarılması karşılığında kredi veren AB ve IMF tarafından dikte edilen şartlardı.

AA, AFP ve Reuters / Video: Russia Today / Fotoğraflar: AP ve AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
12
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın