Görüş Bildir
Haberler
Atina Sokakları Yine Alev Alev

Atina Sokakları Yine Alev Alev

Ulaş
04.02.2016 - 17:46 Son Güncelleme: 05.02.2016 - 09:07

Yunanistan'da özel sektör ve kamu çalışanlarının yaptığı 24 saatlik grev ülkede hayatı durdurdu. Başkent Atina’da düzenlenen protesto gösterilerine en az 40 bin kişi katıldı. Bazı göstericiler polisle çatıştı, yaralananlar oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği’nin (PAME) çağrısıyla yapılan greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra serbest meslek grupları da katıldı.

Grev nedeniyle tüm ülkedeki kamu kurumlarındaki hizmetler durma noktasına gelirken, doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının iş başı yapmadığı devlet hastanelerinde yalnızca acil servis ve güvenlik ekipleri hazır bulundu. Mahkemelerde duruşmalar ertelendi, eczaneler, müzeler ve tarihi yerler kapalı kaldı. Çok sayıda dükkân ve iş yeri de greve destek vermek için kepenk kapattı.

Atina'daki yürüyüşe 40 bin kişi katıldı

Atina'daki yürüyüşe 40 bin kişi katıldı

Diğer yandan, bugün (perşembe) başta Atina olmak üzere, Selanik, Patra ve Larisa gibi büyük kentlerde protesto amaçlı gösteriler düzenlendi. Atina’da yoğun katılımlı iki ayrı gösteri nedeniyle kent merkezi uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Atina’da, ADEDY ve GSEE’nin çağrısıyla Kalfthmonos Meydanı'nda toplanan ve PAME’nin Omonia Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan yaklaşık 40 bin kişi, parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüşler sırasında yüzleri maskeli grupların polislere molotofkokteylleri fırlatması nedeniyle güvenlik güçleriyle göstericiler arasında arbede çıktı. .

Polis, Panepistimiu Caddesi’nde ve Sintagma Meydanı'nda taş ve molotofkokteylleri ile saldırıda bulunan grupları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Kent merkezindeki olaylar sırasında yaralanan biri gazeteci 3 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Atina’da, 6 binin üzerinde polisin görev yaptığı gösteriler sırasında başbakanlık konutu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SYRIZA, Temmuz 2014'de kreditörlerle 3. Kurtarma Paketi için anlaşmaya varmıştı

SYRIZA, Temmuz 2014'de kreditörlerle 3. Kurtarma Paketi için anlaşmaya varmıştı

Göreve geldiği 25 Ocak seçimleri öncesinde 'Ya biz ya da kemer sıkma politikaları' diyerek oy isteyen SYRIZA, Temmuz 2014'de kreditörlerle 3. Kurtarma Paketi için anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın ardından Yunan Parlamentosu'nda konuşan SYRIZA lideri ve Başbakan Aleksis Çipras, 'Pişman değilim' demişti.

Ancak 3. Kurtarma Paketi, SYRIZA'nın muhalefette olduğu süre boyunca itiraz ettiği pek çok yükümlüğü de beraberinde getirdi. Bunlardan biri de Yunanistan gündemini haftalardır meşgul eden yeni sosyal güvenlik paketi. Paketin, parlamentodan geçmesi halinde erken emeklilik ortadan kalkacak, emekli maaşlarında kesintiye gidilecek ve sosyal sigorta primleri arttırılacak.

  • AA

Protesto gösterilerinden fotoğraflar

Protesto gösterilerinden fotoğraflar
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
34
12
8
8
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Ziya Boz

Yunan mültecileri hiç çekemem.

Dex Dex

Sen medeniyeti kur , diğer bütün topluluklara yol göster , gezegenlerden matematik terimlerine kadar bir çok şeye isim ver şimdi böyle kötü durumda ol . Üzüc... Devamını Gör

Yiğit Yiğitsoy

harbi bende ilk bu açıdan düşünüp üzüldüm daha çok

Hasan Şişman

NERDE LAN ÇİPRAS SEVDALISI SÖZÜM ONA DEVRIMCI GECINEN AGIZLARINDAN FAŞIST GIBI KENDILERI BILE EZBERE KONUSUP ANLAMLARINI BILMEYEN DENGESIZLER.. SOL UN GUCUYM... Devamını Gör