Görüş Bildir
Haberler
YSK: Kimlik Bilgileri Siyasi Partilere Verdiklerimizle Uyuşuyor

YSK: Kimlik Bilgileri Siyasi Partilere Verdiklerimizle Uyuşuyor

Onedio Medya
08.04.2016 - 17:25

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 50 milyona yakın vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılması üzerine, internet sitelerinde yaptıkları araştırma sonucunda elde ettikleri bilgilerin, siyasi partilere verdikleri veri tabanıyla uyuştuğunu belirterek, 'Mühendislerimiz incelemeleri yaptılar, bizdeki kayıtlarla bire bir uyumlu olmasına rağmen bizim sistemimizden herhangi bir sızma yoktur. Sızma, hemen hemen de imkansız derecede güçtür. Çok güçlü şekilde sistemi koruyoruz.' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dosyada, 49 milyon 611 bin 709 kayıt bulunduğu bilgisini veren Güven, kişilere ait kimlik numarası, ad-soyad, anne-baba adı, cinsiyet, doğum yeri-tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il ilçe adres bilgileri gibi İngilizce isimlendirilmiş 17 veri tabanı olduğunu söyledi.

'O dönemde bu listeleri kimlerin aldığı da bizde var'

Olayla ilgili yargı sürecinin işlediğini hatırlatan Güven, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kendilerinden bu konuda bilgi talebinde bulunduğunu belirterek, 'Başsavcılık istemeden önce de kamuoyunda konuşulmaya başlandığında, belgeler doğru mudur, değil midir, nereden çıkmıştır, sızma mıdır, bizim verdiklerimiz listelerden kamuoyuna aktarılan bilgiler midir bu konuda bir araştırma yapmıştık. Çalışmalarımız devam ediyor. O bilgileri başsavcılığa göndereceğiz. O dönemde bu listeleri kimlerin aldığı da bizde var. Ama kim sızdırmıştır bu yargının bilebileceği bir şey.' diye konuştu. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın