Görüş Bildir
Haberler
YSK AK Parti'nin Başvurusunu Reddetti

YSK AK Parti'nin Başvurusunu Reddetti

Fatih UZUN
31.07.2014 - 21:20

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un, yurt dışında özellikle Almanya ve Avusturya gibi Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı ülkelerdeki seçmenlerin oylarını seçimin ilk veya son günü en yakın sandığa giderek kullanabilmelerine imkan sağlanması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduğu ortaya çıktı. Bugün acilen toplanan YSK AK Parti'nin başvurusunu reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışında özellikle Almanya ve Avusturya gibi Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı ülkelerdeki seçmenlerin oylarını seçimin ilk veya son günü en yakın sandığa giderek kullanabilmelerine imkan sağlanması için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un yaptığı başvuruyu reddetti. Bu karar uyarınca YSK'nın belirlediği tarihler arasında randevusunu alan veya randevu almayıp nerede ve hangi saatte oy kullanacakları sistem tarafından belirlenen seçmenler, randevu tarihlerinde oylarını kullanmazlar ise bulundukları yerde kesinlikle oy kullanamayacak. Randevu tarihinde oyunu kullanamayan seçmenler, 10 Ağustos'a kadar ise gümrük kapılarında oy verebilecek.

YSK'nın açıkladığı seçim takvimine göre, yurt dışındaki vatandaşlar randevu aldıkları günde, randevu almayanlar sistemin kendileri için belirlediği günde oylarını kullanabilecek. Randevu alıp da oyunu kullanamayanlar ise 10 Ağustos'a kadar gümrük kapılarında oy verebilecek. Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı 2 milyon 798 bin 709 kişi bulunmasına rağmen randevu alanların sayısının 248 bin 287'de kalması

Ak Parti'yi harekete geçirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, yurt dışı temsilciliklerde kurulan sandıklarda seçimin ilk günü veya son günü seçmenlerin sandık başına giderek oylarını kullanabilmelerine imkan sağlanması için YSK'ya başvurdu.

YSK reddetti

YSK heyeti, Şentop'un bu başvurusunu görüşmek üzere bugün saat 15.00'te toplandı. Heyet oybirliğiyle başvuruyu reddetti. 

Türker Karapınar/Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ak-parti-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0