Görüş Bildir
Haberler
Yozgat'ta 'Çöp Taksi' Uygulaması: Çöpü Gören Çağırıyor

Yozgat'ta 'Çöp Taksi' Uygulaması: Çöpü Gören Çağırıyor

ATKN
12.02.2016 - 17:21

Yozgat Belediyesi'nin çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında başlattığı 'çöp taksi' uygulamasıyla, vatandaşların ihbarı üzerine cadde ve sokaklardaki atıklar hemen toplanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmaya başlanan 'çöp taksi' adlı kamyonetle, gün içinde cadde ve sokaklarda dolaşılarak, biriken çöpler toplanıyor.

Vatandaşların ihbarının da değerlendirildiği uygulamada, belirtilen yere araçla kısa sürede ulaşılarak, çirkin görüntü ortadan kaldırılıyor.

Kamyonetle gün içinde toplanan çöpler, büyük sıkıştırmalı kamyonlara naklederek çalışmaya devam ediliyor.

'Çöpleri hem kısa sürede almak hem de aktarma merkezlerine daha kolay ulaştırabilmek için bu uygulamayı başlattık'

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni başlattıkları uygulamanın örneğine Türkiye'de az rastlandığını söyledi.

Kentin cadde ve sokaklarının dar olduğunu ifade eden Arslan, 'Büyük araçlarla burada çöp toplamamız sıkıntılı ve kısa sürede olmuyor. Büyük araçlar trafiği de aksatıyor. Bu noktada çöpleri hem kısa sürede almak hem de aktarma merkezlerine daha kolay ulaştırabilmek için çöp taksi uygulamasını başlattık' dedi.

Vatandaşlar memnun

Vatandaşlar da belediyenin uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Muzaffer Şahingöz, belediyenin temizlik işlerine verdiği öneme dikkati çekerek, 'Belediye başkanımıza böyle bir uygulama başlattığı için teşekkür ediyoruz. Sokak aralarında en ufak çöp bile kalmıyor. Çöpleri gördüğümüzde ihbar ediyoruz, anında gelip alıyorlar' diye konuştu.

Gökhan Oktay da 'Daha önce gün içinde her tarafta çöp yığını oluyordu. Çöp taksi sürekli cadde ve sokaklarda seyir halinde. İhbarda bulunuyoruz ve gelip çöpleri alıyorlar' ifadelerini kulladı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
13
6
6
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

helal Yozgat.sonunda güzel bir haberle duyduk seni.çok güzel bir uygulama.düşünenlerin aklına sağlık

Eylüldeçay

Harika bir uygulama, İstanbul da da olmalı acilen. Gerçi burada da haftanın 3 günü sokaklardan çöp temizleniyor

Yusuf Öztaş

İyi de bu Giresun Bulancak ta vardı ki