Görüş Bildir
Haberler
Yine Zam Geldi: Benzin 35, Motorin 12 Kuruş Artacak

Yine Zam Geldi: Benzin 35, Motorin 12 Kuruş Artacak

Motorinin litre fiyatına 34 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 36 kuruş zam geldi, söz konusu artış pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren motorinde 12 kuruş olarak benzinde ise 35 kuruş olarak yansıyacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA muhabirinin Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) aldığı bilgiye göre, motorin ve benzin fiyatlarında yaşanan artışın ardından, zammın vergi ayarlamasıyla karşılandığı Eşel Mobil sistemi bu yıl benzin ve motorin için dördüncü kez tekrar devreye alındı.

Buna göre, motorin fiyatlarında yaşanan 34 kuruşluk artışın 12 kuruşu pompaya yansıtılırken, kalan 22 kuruşluk artış vergiden karşılanacak. Benzin fiyatlarında ise yaşanan 36 kuruşluk artışın 35 kuruşu pompaya yansıtılırken, kalan 1 kuruşluk artış vergiden karşılanacak.

Yeni fiyatlar şöyle:

Yeni fiyatlar şöyle:

Ankara'da ortalama 6,44 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,56 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,38 liradan 6,50 liraya, İzmir'de 6,47 liradan 6,59 liraya yükselecek. Ankara'da ortalama 6,84 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7,19 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,88 liradan 7,23 liraya, İzmir'de 6,85 liradan 7,20 liraya yükselecek.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Zam kararı sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine düzenlenen saldırıların ardından piyasalarda zam beklentisi oluşmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
26
19
10
9
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Ümmet lpg dedi. Erdoğan: "Yok Hıyarmış Yok Salataymış Enflasyon Bunlardan Kaynaklanan Bir Şey Değil"

Samurai Cat

o da 3.10 oldu ve torku o kadar dusukku 80 i gecmeye korkuyo insan ben istanbula gelince lpg li arac kullaniyorum agabeyin onada ayip olmasin diye gecmiyorum... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

başkanlık geldi uçuşa geçtik amk mun gerizekalı andavalları gerzekler

clearskies

😂🤣😂🤣😂🤣 yeni alınan mercedeslere para lazım 👍👍