Görüş Bildir
Haberler
Yetenekleri ve Üstün Zekâları ile Harvard Mezunlarını Bile Gölgede Bırakacak Hollywood’un Çok Ünlü 15 İsmi

Yetenekleri ve Üstün Zekâları ile Harvard Mezunlarını Bile Gölgede Bırakacak Hollywood’un Çok Ünlü 15 İsmi

Ayça
03.09.2020 - 08:00

Aklıma istemsizce İbrahim Tatlıses'in 'Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik?' lafı geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shakira

1. Shakira

İlk şiirini 4 yaşında yazdı ve ilk albümünü 13 yaşında kaydetti. 140 IQ seviyesi ile üniversiteye gitmek yerine hayatı dünya çapında yaptığı turneler ile öğrendi. Ayrıca kendisi 5 dil biliyor.

2. Cindy Crawford

2. Cindy Crawford

Her zaman çok iyi bir öğrenciydi ve liseden birincilikle mezun oldu. Bu yüzden kimya mühendisliği okumak için burs kazandı. Bir gün bir kamera açısına yakalandı ve dünya iyi bir mühendisi kaybetti. Onun yerine bir süper model kazandı.

3. Matt Damon

3. Matt Damon

Raporlara göre Matt Damon'un IQ seviyesinin 160 olduğu söyleniyor. Harvard Üniversitesi'nde okurken 'Can Dostum' kitabını yazmaya başladı. Mezun olmaya hak kazanamasa da Akademi Ödülüne sahip.

4. Natalie Portman

4. Natalie Portman

Harvard Üniversite'sinden Psikoloji diplomasına sahip. 5 dil konuşabiliyor ve IQ'su 140 seviyesinde.

5. Chris Martin

5. Chris Martin

Kendisi Londra Üniversitesi Akademisi'nden mezun. Onur derecesi ile okulunu bitirdi. Ayrıca üniversitesi sayesinde Coldplay grubu üyeleri ile tanıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Quentin Tarantino

6. Quentin Tarantino

14 yaşındayken ilk eserlerinden birini yazdı. Hiçbir zaman üniversiteye gitmedi ve buna ihtiyaç duymadı. 2 Oscar ödülü kazanmasına neden olan 160 IQ'ya sahip.

7. Jodie Foster

7. Jodie Foster

3 yaşındayken televizyonda görünmeye başladı. 'Taxi Driver' filminde rol aldığında 12 yaşındaydı. 18 yaşına geldiğinde oyunculuk kariyerine ara vermeye karar vererek Yale Üniversitesi'nde okumaya başladı ve mezun oldu.

8. Eva Longoria

8. Eva Longoria

Çok küçük yaştan itibaren kendi parasını kazanmak istiyordu çünkü kız kardeşinin özel bakımını karşılamak istiyordu. Lisede okurken aynı zamanda bir restoranda çalıştı. Üniversite eğitiminden sonra yüksek lisans eğitimini de tamamladı.

9. David Duchovny

9. David Duchovny

Kusursuz bir akademik kariyeri vardı. Yale Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra doktora yapmaya başladı. Daha sonra oyunculuk ile yolu kesişti.

10. Geena Davis

10. Geena Davis

Akademi Ödüllü aktris, Boston Üniversitesi'nden mezun oldu. Piyano ve flüt çalmayı biliyor. Aynı zamanda akıcı bir şekilde İsveççe konuşabiliyor. 140 IQ seviyesine sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sharon Stone

11. Sharon Stone

Zekası öğretmenleri tarafından keşfedildiği için 2. sınıftan 5. sınıfa atladı. Üniversiteye burslu olarak kabul edildiğinde 15 yaşındaydı. 154 IQ seviyesi ile dünya nüfusunun %0.1'lik kısmında yer alıyor.

12. Steve Martin

12. Steve Martin

Felsefe okumaya başladı. Daha sonra bu hayatının  kendine uygun olmadığını fark etti. Ortalamanın üzerinde bir IQ seviyesine sahip olduğu için dünyada belirli kişilerin sadece katılabildiği Mensa Organizasyonu'na katılmayı başardı.

13. Rashida Jones

13. Rashida Jones

Küçük yaşlardan beri müziğe ilgisi vardı. Piyano çalabiliyordu. Harvard Üniversitesi'nde din ve felsefe okudu ve 21 yaşında mezun oldu.

14. Rowan Atkinson

14. Rowan Atkinson

IQ seviyesinin 178 olduğu biliniyor. Onu çok ünlü yapan 'Mr. Bean' karakteri dışında okulda da çok parlak bir öğrenciydi. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce Newcastle Üniversitesi'nde mühendislik okudu. Oxford Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı ve sonradan doktorasını tamamladı.

Bonus: Albert Einstein

Bonus: Albert Einstein

Einstein gibi 160 IQ'ya sahip insanlara bile başarı bir anda gelmiyor. Mezun olduktan sonra iki yıl boyunca öğretmenlik yapmak için iş aramayla uğraştı. Fizik dünyadaki en büyük tutkusu değildi. En büyük tutkusu müzikti ve piyano ve keman çalmak düşünmesine yardım ediyordu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
29
14
6
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Xena

IQ yetmiyor tek başına. Benimkisi 142 de ne oluyor sanki. Bu kişiler IQ larını akıllarıyla da birleştirmişler. Bir küçük şans faktörü de elbette oluyor. Belk... Devamını Gör

Halil Değerli

Tom Cruise.... Demi Moore..... Mel Gipson... ...... Kubrick.... Spielberg...... .. ... daha onlarca var.. ...... Zekâ başka birşey..... Akıl başka ... Devamını Gör