Görüş Bildir
Haberler
Yerli Tarayıcı “Tably”

Yerli Tarayıcı “Tably”

Ahmet Orhan
29.04.2014 - 22:00 Son Güncelleme: 29.04.2014 - 22:13

Yerli Tarayıcı “Tably”

Android’in gelişmesi ile birlikte artan uygulama sayıları ve mobil’i daha alternatif ve kolay yöntemlerle kullanma aracılığı sağlayan uygulamalar oldukça önemli.

Mobil cihazlar üzerinde internet bağlantılarını gerçekleştirmek için onlarca tarayıcı bulunuyor. Ancak bu zamana kadar yerli bir tarayıcı yoktu Google Play’a daha yeni yüklenen ve çiçeği burnunda bir uygulama olan Tably Tarayıcı ilk yerli üretim olarak marketteki yerini aldı.

Eğer bir Andoid kullanıcı iseniz bu uygulama kısa zaman içerisinde sık olarak kullandığınız uygulamalar arasında yerini alabilir. Android 2.2 ve üzeri sürümler tarafından desteklenen Tably Tarayıcı sadece 3.1MB dosya boyutuna sahip. Tarayıcıyı mobil ortama yükledikten sonra ilk açtığımda bizlere uygulama hakkında önemli bilgiler gösteren bir yönerge karşılıyor.

Önergeleri bitirdikten sonra hoş, sadece ve kullanımı bir o kadar basit Tably Tarayıcının ana ekranıyla karşı karşıyayız. Sadeliğin tercih edilmesi bizce oldukça yerinde olmuş.

Tarayıcının ana ekranında popüler birçok site bizler için kategorilere ayrılmış. Üst bölümde sahibinden.com, gittigidiyor.com, tamindir.com ve izlenesen.com’un mobil siteleri; hemen altlarında ise Türkiye’nin en çok ziyaret edilen “Haber Siteleri”, “Spor Siteleri”, “Dizi ve Film Siteleri”, “Eğlence ve Resim Siteleri”, “Mobil Oyun Siteleri”, “Devlet Kurumu Siteleri”, “Yaşam ve Yemek Siteleri”, “Alışveriş Siteleri”, “Sözlük Siteleri” bulunuyor.

Tarayıcı basitçe tarif etmek gerekirse Üst bölümde sırası ile arama motoru, adres yazma alanı, sekmeler ve menü butonları yer alıyor. Sekme bölümünü tıkladığınızda açık olan tüm sekmelerin alt alta sıralandığını görüyoruz. Ayrıca Tably Tarayıcı’da ana ekranda sağa doğru kaydırma hareketiyle kayıtlı olan tüm link ve kategorilere ulaşmak mümkün.

Tarayıcının sağ üst köşesinde ki bölümden sitelerden yapılan kayıtları ve İndirilenler bölümünde kaydettiğiniz içeriği çevrim dışı da okuyabilirsiniz.

Herhangi bir içeriği sosyal alanda ya da bir arkadaşınıza göndermek için paylaş butonu bulunuyor. Google Play’de ayrı bir uygulama olarak sunulan Qr Tarama, Tably Tarayıcı’da mevcut. Qr tarayıcı ile herhangi bir siteyi yazmadan sadece tarama yaparak girmek mümkün.

Menü bölümde sadece sayfa içerisinde arama yapabileceğimiz bir arama butonu da mevcut burayı tıklayarak sadece site içerisinde herhangi bir bilgiyi arayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.aorhan.com/yerli-tarayici-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın