Görüş Bildir
Haberler
Yer Aldıkları Dünyaları Değiştiren Birbirinden Başarılı 11 Kadın Bilim İnsanı Oyun Karakteri

Yer Aldıkları Dünyaları Değiştiren Birbirinden Başarılı 11 Kadın Bilim İnsanı Oyun Karakteri

Kimi antik sırları açığa çıkartıyor, kimi iklim değişikliğinin önüne geçmek için cesurca mücadele ediyor, kimi ise işgalci uzaylı ırkına karşı insanlığın son umutlarından! Gelin video oyunlarında karşımıza çıkan hepsi birbirinden başarılı 11 kadın bilim insanına ve yaptıklarına yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mei - Overwatch

2. Mercy - Overwatch

2. Mercy - Overwatch

Onu Mercy adıyla tanıyor olsak da esas adı Dr. Angela Ziegler olan karakterimiz insanlık yararı için gecesini gündüzüne katan bir bilim insanı. Laboratuvar çalışmalarının yanı sıra insanlara savaş alanında da korkusuzca şifa dağıtan karakterimizin en büyük motivasyonu insanlığa faydalı olmak.

3. Lara Croft - Tomb Raider

Antik sırları korkusuzca ortaya çıkartan Lara Croft her ne kadar bir aksiyon kraliçesi olsa da işin özünde kendisi arkeoloji bilimine yön veren başarılı bir arkeolog. İlk oyununun piyasaya sürüldüğü 1996 yılından bu yana Çin, Mısır, Meksika ve Yunanistan gibi pek çok farklı coğrafyayı ziyaret etmiş olan karakterimiz buralardaki önemli eserleri ve sırları gün yüzüne çıkarttı.

4. Alyx Vance - Half-Life

4. Alyx Vance - Half-Life

Combine tehdidi karşısında dimdik ayakta duran Alyx Vance de listemize girmeyi sonuna dek hak eden karakterlerden. Alyx cocuk yaşta Black Mesa'dan kurtulduktan sonra bilim insanı olan babasının izinden gitti. Buna ek olarak yeri geldiğinde silahına davranıp ateş hattına atılmaktan da asla çekinmiyor.

5. Judith Mossman - Half-Life

5. Judith Mossman - Half-Life

Black Mesa Araştırma Tesisi'nin önemli bilim insanlarından olan Dr. Judith Mossman burada kritik çalışmalara imza attı ve önemli görevler üstlendi. Buradaki faciadan sağ kurtulanlardan olan Mossman Half-Life evreninin kilit karakterlerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Helena Rosenthal - Crysis

6. Helena Rosenthal - Crysis

Tam unvanı ile anmak gerekirse Dr. Helena Rosenthal önemli keşiflere imza atmış bir arkeolog. Hatta kendisi gibi önemli bir arkeolog olan babası ile birlikte yaptığı keşif insanlık tarihini sonsuza dek değiştirecek cinstendi.

7. Poison Ivy - Batman

7. Poison Ivy - Batman

Gerçek adı Dr. Pamela Lillian Isley olan karakterimiz Batman'in en azılı düşmanlarından. Botanik biliminin önemli isimlerindenken şimdilerde tanıdığımız haline dönüşüp Poison Ivy adını kullanmaya başlayan karakterimiz çevre ve ekosistem konusunda da bir hayli hassas.

8. Julie Langford - BioShock

8. Julie Langford - BioShock

Su altında sanatçılar, aydınlar ve bilim insanları için bir ütopya olarak kurulan Rapture'a inmeden önce California Berkeley Üniversitesi'nde ünlü bir botanik profesörü olan Langford, Rapture şehrinde de önemli çalışmalara imza atmaya devam etse de bunların önemli bir kısmı epey radikal işlerdi.

9. Eva Rosalene - To The Moon

Kalplerimizi yumuşacık yapan To The Moon'un rüyalarda dolaşan bilim insanı Dr. Eva Rosalene partneri Dr. Neil Watts ile birlikte harika bir ikili oluşturuyor. Sigmund Corp. çatısı altında çalışmalarını sürdüren Dr. Rosalene deneysel sayılabilecek rüya gezintilerinin öncülerinden.

10. Ava Turing - The Turing Test

10. Ava Turing - The Turing Test

Başarılı bir askeri mühendis olan Ava Turing cesaret gerektiren zxorlu uzay görevlerine gözünü bile kırpmadan katılmaktan geri durmuyor. Jüpiter'in uydusu Europa'nın keşif görevinde de önemli bir rol oynayan Ava bu görevde bilmeden de olsa tüm insanlığın kaderini de ellerinde tutuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. GLaDOS - Portal

Her şeyi bilim için yapan bu yapay zekaya listemizde yer versek olmazdı. Aperture Science'ın kurucusu Cave Johnson'ın kişisel asistanı olan Caroline'ın bir nevi ruhunu taşıyan GLaDOS tam bir bilim aşığı! Sürekli test yapmak için yanıp tutuşan karakterimiz bunun için her yolu deniyor. Unutmayın, her şey bilim için, bir de pasta yalan!

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın