Görüş Bildir
Haberler
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Hacer Tonay
02.12.2021 - 12:52

Nureddin Nebati, yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden ayrılması üzerine Nureddin Nebati bakan olarak atandı. Son zamanlarda ülke ekonomisinde yaşanan kriz sonrası yapılan bu değişiklik üzerine kamuoyunda merak edilen sorular artmış durumda. Neredeyse tüm ülkenin son zamanlarda yakından takip ettiği ülke ekonomisinde alınan görev değişikliği kararı gündemde. Peki, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Elvan'ın istifasını Çarşamba akşamı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kabul ettikten sonra yerine yardımcısı Nureddin Nebati'yi yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadı. Bir süredir Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında kulislerde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevi bırakabileceği tartışılıyordu. Geçtiğimiz haftalarda attığı tweet'lerle Nureddin Nebati bakan olarak atanacağı iddialarını kuvvetlendirmişti. Tahminlerin doğru çıkması sonucunda Nureddin Nebati'nin biyografisi ise meraklı beleyişi artırmış durumda. İşte tüm gözlerin çevrildiği yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında tüm merak edilenleri haberimizde derledik. İşte öncesi ve sonrasıyla Nureddin Nebati biyografisi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Lirası'nda (TL) büyük değer kayıplarının yol açtığı baskı devam ederken Maliye Bakanını değiştirdi.

Nureddin Nebati Maliye Bakanlığı'na atanması üzerine sosyal medyada şu paylaşımı yaptı:

'Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah.'

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1466191820111716353

Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Olarak Geçen Hafta Yaptığı Sosyal Medya Paylaşımlarıyla da Erdoğan'ın Düşük Faiz Politikasını Övmüştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı. Nureddin Nebati, eski bakan ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a yakınlığıyla biliniyor.

Albayrak'la Fotoğrafı Çok Konuşulmuştu

Albayrak'la Fotoğrafı Çok Konuşulmuştu

Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olduğu dönemde Nureddin Nebati ile İstanbul Süleymaniye'de görüşmesi kulisleri hareketlendirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

O Fotoğraf Olay Olmuştu

O Fotoğraf Olay Olmuştu

Nebati, geçen yıllarda Türkiye’nin gündemine, Fethullah Gülen’le birlikte çekilen fotoğrafla da gelmişti.

Fotoğrafı yayımlayan isim ise yıllarca örgüt içerisinde kalıp daha sonra ayrılan Nurettin Veren, Akit gazetesinde yayımlamıştı. Yeni Bakan Nebati ise Nurettin Veren’e “Keşke FETÖ seni öldürseydi. 4 sene değil de 40 sene hapis yatsaydın” demişti.

Nureddin Nebati Kimdir?

Nureddin Nebati Kimdir?

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın