Görüş Bildir
Haberler
Yeni Aston Martin DBX Konsepti Lüks GT

Yeni Aston Martin DBX Konsepti Lüks GT

Ahmet Kulan
05.03.2015 - 15:40 Son Güncelleme: 05.03.2015 - 20:14

Yeni Aston Martin DBX Konsepti Lüks GT Geçidinin Ön İzlemesini Sunuyor

Aston Martin, yeni lüks bir GT otomobil konsepti ile bugün ilk kez Cenevre Motor Show'da ortaya çıktı. DBX olarak adlandırılan bu üretim modeli İngiliz firmasının tamamen elektrikli ve dört tekerlek çekişli ilk denemesi. Aston'un ilk 'aile dostu' GT modeli olarak tanımlananan bu modeli, marka için daha çok 'çevreye karşı sorumluluk sahibi' bir yaklaşımı temsil ediyor. 

DBX konsepti oldukça modern ve geleneksel Aston Martin tasarım özellikleri üzerinde belirginliğe sahip. Marka, ince yapılı ön profilde olduğu gibi geniş ızgaraları olduğu gibi bırakmış ama araba yerden belirgin şekilde yüksek ve tüm yol kabiliyetleri için firmanın niyetlerini gösterecek dizaynda. Arka tarafta, iki tonlu payandalar eğimli tavan çizgisini süslüyor ve arka uçlar tanıdık spor Aston LED ışıklar ile son buluyor. 

Aston Martin DBX: Elektrik Geçitli GT 

Aston'un tasarım direktörü Marek Reichman açıkladı: 'Bu (DBX) GT fikrini tanıtan bir konsepttir. Son haliyle beş kapılı olarak daha uyumlu hale getirilecektir. Bunu başarmak için ise, aks mesafesini çok değiştirmek gerekmez ama tavan çizgisi değişecektir. 

Elektrikli motor kesinlikle gerçekçi yapıdadır bu durum ise emisyon içermeyen bir sürüş için kaçınılmazdır ve gelecekteki bazı müşteriler için bu durum bir gereklilik olacaktır. Küresel çapta bir satış için, muhtemelen konvensiyonel güç aktarım organlarını da tercih etmek gerekecektir. 

Araba güneş altında dururken arka taraf üzerinde güneş damlama sistemleri ile çalışan şarj aletleri klimayı çalıştırmaktadır - bu da Çin, Orta Doğu ve ABD gibi temel pazarlarda önemli bir faktördür. Bu yüzen sütunlar DB9 gibi ulus markamızın bir imzası haline gelecektir.' 

Aston Martin DBX: Teknik Özellikleri

Teknik özellikler konusu hakkındaki bilgiler henüz sınırlı ama DBX spor konseptinde firmanın geleneksel V12 motor yerine güçlü bir elektrik motoru kullandığını biliyoruz. İlk kez güç, dört tekerleğe de Aston modelinde gönderiliyor. 

İleri mühendislik kullanılmasına rağmen, Başkan Dr. Andy Palmer bunun 'açıkça üretime hazır olmayan bir GT otomobil'  olmasına ve 10 yıldan önce firma için lüks bir GT yerine neye benzeyeceğinin bir ön izlemesi olduğuna dikkat çekti. 

Palmer: 'Ben sadece Aston Martin için sürdürülebilir ve uzun vadedeki yapımı üzerinde durdum' diye açıkladı. 'Geleceğimiz, tek bir müşteri türü ve dar ürün portföyü tabanlı olamaz. Eğer mevcut düzende takılı kalırsak, sürekli portföy yenilemesinden kendimizi ve sayılarımızı sınırlamış oluruz. Aston nadir bir tür olmalı ama biz de dikkatle büyümeli ve daha fazla müşteri ile ilgili olmalıyız. 

Temel spor otomobillerimiz daima 7000 ünite kaplı olacaktır. Ama on yılın sonunda her arabayı çeşitlendirecek ve üç yeni model ekleyeceğiz. Her yeni model çarpıcı tasarım farklılıklarına sahip olacak. Bunu da DB10 ve Vulcan modellerinde görebilirsiniz.' dedi.

Kaynak:

Yeni Aston Martin DBX Konsepti Lüks GT Geçidinin Ön İzlemesini Sunuyor

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın